Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kā labāk rīkoties
Sveiki,
vai es varu būt vienlaicīgi Valdes pr.(dibin lēmums) un direktors vai vadītājs(darba līgums). Esmu SIA vienīgais dibinātājs/īpašnieks.
Ja tas ir iespējams - vai tad teiksim ceļazīmes/maršrutu lapas ir jāraksta gan kā valdes pr., gan kā Direktoram vai kā. Un kā jāveic tādā gadījumā un vai vispār jāveic valdes pr. darba laika uzskaite atlīdzības apr. un nodokļu nomaksa?
Lūdzu, lūdzu palīdziet.
Ответы (17)
Ja noslēdziet darba līgumu, tad variet saukt sevi kā gribiet, tāpat būsiet viena persona.Jair darba līgums, tad tajā pašā uzņēmumā nekas vairāk vienlaicīgi nevar būt ceļazīmes rakstšiet kā direktors un algu arī saņemsiet kā direktors un nodokļus maksāsiet kā direktors.Visiemar kuriem noslēgts darba līgums uzreiz darba līgumā jānosaka darba laiks un apmaksa un darba laika tabelēs jāveic darba laika uzskaite, lai varētu sarēķināt algu. Bet par nodokļiem
www.vid.gov.lvneaptverams mācību lauks. Lbāk paņemiet grāmatvedi, jo nez vai pats labi galā tiksiet iznāks samabuhgalter.
Dividendes no peļņas gan saņemsiet kā uzņēmuma dalībnieks ( dibinātājs):-D
Albina, nu cilvēks grib sarežģītāk, jo nezina kā vieglāk. Kaut gan ja darbs pārsniedz vadības funkcijas šā kā tā būtu jābūt tā kā darba līgumam. Nu vismaz par grāmatvedi taču taisās darboties, tad taču darba līgums iznāks;-)
Ну так кто ж лоцеклису запрещает заключить трудовой договор с доп.функциями
A kā jūs komentēsiet šo ---> "Absurda situācija rodas turpmāk aprakstītajā gadījumā - vienīgais sabiedrības dalībnieks ievēlē sevi par valdes locekli. Šādā gadījumā nav iespējams slēgt darba līgumu, jo līgums būtu slēdzams starp tikko uz dalībnieka lēmuma pamata ievēlēto valdes locekli un starp šo pašu personu, kurš, jau būdams valdes loceklis (uz dalībnieka lēmuma pamata), pieņem sevi darbā valdes locekļa amatā. Neloģiski ir arī dibināt darba tiesiskās attiecības, ja dalībnieku sapulce jau šo personu ir ievēlējusi par valdes locekli, pretī saņemot šīs noteiktās personas akceptu (Komerclikuma 224.pantaotrā daļa)."
Saskaņā ar Civillikuma (CL) 1511.pantulīgums ir divpusējs darījums, divpusēja gribas izpausme - “Līgums ir vairāku personu savstarpējs ar vienošanos pamatots gribas izteikums, kura mērķis ir nodibināt saistību tiesību.”
Gadījumos, kad uzņēmuma vienīgais dalībnieks ir šā uzņēmuma vienīgais valdes loceklis, darba līguma slēgšana nav nepieciešama, jo pietiek ar dalībnieka lēmumu par valdes locekļa pienākumu pildīšanu.
Iepriekšminētais attiecas arī uz atlīdzības noteikšanu. Kā noteikts Komerclikuma 221.pantaastotajā daļā, padome, bet, ja tādas nav, dalībnieku sapulce var noteikt valdei atlīdzību, jo valdei tādas tiesības piešķirtas ar likumu. Tas nozīmē, ka tikai augstākstāvošā institūcija vai dalībnieku sapulce ir tiesīga noteikt valdes (izpildinstitūcijas) atlīdzību.
Tātad ņemot šo visu vērā... es sevi pieņemu darbā kā teiksim direktoru un ceļazīmes rakstu kā direktors algu maksāju, kā direktoram un maksāju nodokļus, bet vai tad kā valdes priekšsēdētājs es nevaru norakstīt degvielu utt???
Ничего абсурдного. не сам с собой, а юридическое лицо (СИА) с физическим.
Не менее абсурдной кажется идея списывать бензин на себя два раза. хотя, кто вам запретит-то? Благо на себя двух только не забудьте насчитать, два раза
Maza piebilde vienlaikus akceptējot Kel viedokli - varat noformēt savas darba attiecības (direktors)DL 148. panta kārtībā. Atkritīs šāda tāda papīru jezga.
Vispār - ar kuru SIA piederošu transportīdzekli braucat vai lietojiet - tās ceļazīmē par tās vadītāju sevi kā amatpersonu ierakstiet.
... Vispār - ar kuru SIA piederošu transportīdzekli braucat vai lietojiet - TĀ ceļazīmē par TĀ vadītāju sevi kā amatpersonu ierakstiet.
...piebilde...
...var jau braukt arī ar SIA NE-piederošu auto - ar personīgo, piemēram, pamatojoties uz Patapinājuma līgumu...
Tātad cik saprotu, es varu būt gan Valdes pr.(Uz dalībnieka lēmuma pamata) un direktors(uz darba līguma pamata) un varu norakstīt degvielu gan kā Valdes pr., gan kā Direktors..... attiecīgi rakstot katram amatam atsevišķu ceļazīmi/maršruta lapas vai tomēr ne?
Auto uz doto brīdi ir patapināts!
"rakstu kā direktors algu maksāju, kā direktoram un maksāju nodokļus, bet vai tad kā valdes priekšsēdētājs es nevaru norakstīt degvielu "
Rakstiet ceļazīmi kā cilvēks un nevis amats. Vai varbūt Jūs vienā un tai pat laikā ar diviem auto apkārt braukājiet kā direktors un kā valdes priekšsēdētājs?
Jā tā - tad Jums citur jāvēršas..
Man arī aizdomas, ka šis loceklis (priekšsēdētājs) = direktors vienlaicīgi grib braukt vismaz divos vāģos. Jo kā gan citādi būtu tik uzcītīgi tādi dīvaini jautājumi šeit atkārtoti.
Gribat biznesu taisīt, bet vnk lietas kā nesaprotat, tā negribat saprast. Interesanti, ai neteiktu vairāk...
Iekaliet to gavā uz mūžu - Ja esat vienīgais SiA dibinātājs, tad visus stratēģiskos lēmumus tā saimn. darbības organizēšanai pieņemat vienpersoniski. Un atbildat par to.
Ja šajā SIA vienlaikus esat amatpersona (direktors) uz noslēgta darba līguma pamata - tad Jūsu kā amatpersonas pienākums ir nolemto, ievērojot NA prasības, realizēt kā faktu. Darbībā, kas ir pierādāma un apliecināma.
Mīļā Lielupe - pērles cūkām?
Закрыть
Краткое описание нарушения