Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

avanss? К списку тем

avanss?
Situācija - Izsolē nopirktas ciršanas tiesības no pagasta padomes, kārtība tur sekojoša izraksta rēķinu faktūru par ciršanas tiesību iegādi, saņemot apmaksu pēc rēķina tiek sasaukta sēde (laikam) un tad tiek izrakstīta KTPR par šīm ciršanas tiesībām. Viss būtu labi, ja tas notiktu vienā mēnesī, bet rēķins - faktūra izrakstīts un saņemts 26.jūlijā, bet KTPR tiks tikai izrakstīta augustā.

Ja es pareizi esmu izdomājusi, tad pēc rēķina- faktūras es to iegrāmatiju kā avansa maksājumu, jo pēc KTPR noformēšanas noteikumiem uz ciršanas tiesību iegādi man jābūt KTPR - 252 Mk noteikumi "2. Noteikumos noteiktā pavadzīmes-rēķina lietošanas un noformēšanas kārtība attiecināma uz: 2.1. likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 13.2 panta otrajā daļā minēto kokmateriālu (turpmāk – kokmateriāli) piegādēm, kuru darījumu raksturs ir kokmateriālu pirkšana, pārdošana, eksports un imports;

2.2. šādiem pakalpojumiem:

2.2.1. ar kokmateriālu sagatavošanu saistītie pakalpojumi, to skaitā ciršanas tiesību piešķiršana,...'"

Dalības naudu izsolē (neatgriežamos 15 Ls) es varu norakstīt pamatojoties uz MU uzreiz izmaksās?

Uz dalības naudu nav nekāda dokumenta cita, ir tikai MU, ar kuru samaksāta dalības maksa par piedalīšanos izsolē 15 ls un drošības nauda, ko atskaita no iegādātās cirsmas vēertības (ciršanas tiesību iegādes vērtības). Saprotu, laikam ka daliības maksu grāmatoju uzreiz izmaksās , bet drošības naudas un ciršanas tiesību iegādes vērtību saskaitu un ielieku kā avansa maksājumu??? Vai pareizi?
Cleo
Cleo 02.08.2004 18:26
19234 сообщения на сайте

Ответы (2)

Ну да, вы же сами все правильно аргументировали:)
Komarik
Komarik 02.08.2004 20:34
10159 сообщений на сайте
spasibo Komarik, ja prosto proverjala praveljno lji ja dumaju. Shto to v4era mnje kazalosj shto nepraviljno.
Cleo
Cleo 03.08.2004 08:27
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.