Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
dīzeļdegviela zemniekiem К списку тем
dīzeļdegviela zemniekiem
kopš jūlija ir jauna uzskaites kārtība dīzeļdegvielai zemniekiem un tām SIA, kuras saistītas ar akcīzes nodokļa atmaksu.
saņēmu pavadzīmi par degvielu: 5512.00 (saimnieciskā darījuma novērtējums naudā), 1784.00 (akcīzes nodoklis), 956.63 (PVN 21 %), 3728.00 (summa apmaksai).
kā iegrāmatot?
K parādi piegādātājiem 3728.00
D 71 ... (saimn izdevumi) 2771.37
D 5721 (priekšnodoklis) 956.63
bet kur paliek kontam 71... pārējā summa, no tie kopējiem 4555.37, no kuriem tiek rēķināts PVN, ja izdevumos noraksta 2771.37. varbūt jāliek ieņēmumos K 65... 1784.00. vai varbūt pavisam savādāk?
Ответы (6)
Varbūt visu iegrāmatot par visu summu un PVN un tad akcīzes nodokli un tam atbilstošo PVN uz ieņēmumiem un uzskaitīto PVN, ja jāmaksā tikai starpība starp akcīzes nodokli;-)
uzmanīgi apskatiet pavadzīmi.Jo ja normāls degvielas tirgotājs Jums piegādā degvielu uz LAD izdotā apliecinājuma pamata, tad akcīzes summa var parādīties, bet pie rēķina viņa klāt nenāk.Jo no jūlija degvielas tirgotāji pārdot šo degvielu bez akcīzes.Ja Jums no LAD ir dokuments par peiškirtajiem litriem AD(akcīzes degvielai vai agro dīzeļdegvielai)
No šī gada jūlija spēkā stājas jauna kārtība, kura nosaka, ka lauksaimnieki turpmāk degvielu varēs iegādāties bez akcīzes nodokļa.
Lai saņemtu atbrīvojumu no akcīzes nodokļa dīzeļdegvielas iegādei, lauksaimniecības produkcijas ražotājam no š.g. 7.jūnija līdz 5.jūlijam LAD jāiesniedz iesniegums rakstiskā vai elektroniskā formātā.
Atbrīvojumu dīzeļdegvielai no akcīzes nodokļa varēs saņemt tie lauksaimniecības produkcijas ražotāji, kuri veic saimniecisko darbību, ir reģistrēti VID kā nodokļu maksātāji un, par lauksaimniecībā izmantojamās zemes apstrādi saņem vienoto platību maksājumu. Šogad pirmo reizi atbrīvojumu no akcīzes nodokļa varēs saņemt arī par meža vai purva zemes apstrādāšanu, kurā kultivē dzērvenes vai mellenes. Papildu nosacījumi turpmāk būs jāizpilda pastāvīgo pļavu un ganību vai aramzemē sēto ilggadīgo zālāju apsaimniekotājiem - jānodrošina minimālais lauksaimniecības dzīvnieku blīvums - vismaz 0,5 nosacītās liellopu vienības uz vienu atbalstam tiesīgo hektāru.
Aivareno, man šie apstiprinājumi no LAD ir. degvielas piegādes dokumentā minēto informāciju es uzrakstīju. tāpēc jau man radās jautājums par to, kā kontēt, jo nekur (pasvītroju_NEKUR) netika norādīta degvielas vērtība bez akcīzes nodokļa, un līdz ar to arī ar PVN vairs nav skaidrības, tas noteikti vairs nav 21 %, ja matemātiski atņem akcīzes nodokli. bet PVN deklarācijā tieši šo starpību rādīs kā kļūdu.
Ja nav tā kā teica Aivareno, es darītu tā kā saku es, vienā periodā viss izkoriģējas un PVN dekl. iznāk pareizais cipars šā kā tā:-D
P.s. var arī piezvanīt degvielas izsniedzējam vai LAD;-)
http://www.***censored***/lat/gramatvediba?doc=1731
Закрыть
Краткое описание нарушения