Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN korekcija par zaudētiem parādiem К списку тем

PVN korekcija par zaudētiem parādiem
Labdien, meklētājā atbildes īsti neatradu, tāpēc jautāšu:

runa ir par PVN korekciju no bezcerīgajiem parādiem.

1) pēc PVN likuma 10(1).panta 3.punktaPVN korekcija jānorāda pēctaksācijas gada marta deklarācijā. Nokavējām Un, ko tagad PVN zudis? Vai es varu norādīt jūlija deklarācijā, piemēram? Parāds attiecas uz 2009.gaduun ir izpildīti tie 10(1) 1.daļas nosacīumi, izņemot 9.punktu

2) Parāda summa vairākas reizes pārsniedz 300ls, tāpēc sekojošs jautājums, vai 10(1) panta 2.punktspar tiesu izpildītāja aktu ir jāizpilda arī, ja parādniekam ir uzsākta bankrota procedūra? Vai šajā gadījumā varam piemērot 2(1). punktu neatkarīgi no 2.punkta Es lasīju vairākas reizes šo likuma sadaļu un nesaprotu, vai 2prim1 ir neatkarīgs punkts no 2.punktavai nē?

Lūdzu palīdziet ar padomu
Saulite777
Saulite777 21.07.2010 11:09
224 сообщения на сайте

Ответы (2)

visiem noteikti slinkums iet meklēt to PVN likumu. Iekopēšu 10prim1 panta tos 2 punktus, par kuriem man ir neskaidrība:

(2) Ja preču piegādātāja vai pakalpojumu sniedzēja zaudētā parāda vērtība vienam preču vai pakalpojumu saņēmējam bez nodokļa ir sasniegusi vai pārsniegusi 300 latu, apliekamajai personai ir tiesības valsts budžetā maksājamo nodokļa summu samazināt par zaudētā parāda nodokļa summu, ja izpildīti šā panta pirmās daļas nosacījumi un ir tiesas spriedums par parāda piedziņu no preču vai pakalpojumu saņēmēja un tiesu izpildītāja akts par piedziņas neiespējamību.

(21) Preču piegādātājam vai pakalpojumu sniedzējam ir tiesības valsts budžetā maksājamo nodokļa summu samazināt par pusi no zaudētā parāda nodokļa summas, ja ir izpildīti šā panta pirmās daļas 1., 2., 3., 4., 5., 7. un 8.punktanosacījumi, pārtraukta preču piegāde vai pakalpojumu sniegšana un uzsākta preču vai pakalpojumu saņēmēja bankrota procedūra. Par atlikušo zaudētā parāda nodokļa summu preču piegādātājs vai pakalpojumu sniedzējs samazina valsts budžetā maksājamo nodokļa summu pēc tam, kad preču vai pakalpojumu saņēmējam ir izbeigts maksātnespējas process sakarā ar bankrota procedūras pabeigšanu.
Saulite777
Saulite777 21.07.2010 15:14
224 сообщения на сайте
Es par šiem abiem punktiem domāju un arī īsti nevarēju saprast. Tad nu secināju, ja būs kādam zaudētais parāds jānoraksta, tad vispirms rakstveidā pakonsultēšos ar VIDu. Jo tāpat nav skaidrs, vai 2.1 daļā minētajos gadījumos arī ir jāgaida nākamā gada marts, vai var zaudēto parādu norakstīt uzreiz. Izskatās, ka, rakstot 10.1 pantu, autori nav īsti līdz galam visu izdomājuši - kā tad praksē to piemērot. Diemžēl.
Zvaigznite
Zvaigznite 21.07.2010 16:06
183 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.