Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Dabas resursu nodoklis un pamatlīdzeklis К списку тем

Dabas resursu nodoklis un pamatlīdzeklis
Sveicināti,

Mums ir sekojoša situācija...

Maijā bija piegādāts pamatlīdzeklis, kurš ir kaitīgs un jāmaksa dabas resursu nodoklis. Parasti mums DRN summa nāk klāt pamatlīdzekļa vērtībai.

Atskaites laika cilvēks, kas par DRN ir atbildīgs iedeva ciparus un DRN summa ir nodeklarēta, samaksāta VIDam, bet vadot apmaksu, konstatēju, ka maijā mums nebija iedota tā DRN summa, vadot pamatlīdzekli - neviens nepainformēja... Un PL mums ir pēc savas iegādes vērtības un jau vienu mēnesi ir palaista amortizācija.

To mēs konstatējām tikai jūlijā beigās un kā mums tagad rīkoties?.. Labot maiju jau nav iespējams. DRN palaist jūlijā uz izmaksām (summa > 1000 Ls...)? Tehniski mums ir iespēja pielikt to DRN summu ar jūliju pie pamatlīdzekļa vērtības, bet cik tas ir korekti? DRN saistības mums tomēr ir II ceturksnī, bet jūlija jau ir III...

Paldies par jebkuru atbildi!
Lre
Lre 31.07.2010 13:54
69 сообщений на сайте

Ответы (5)

Что Вы прибавляете к стоимости ОС? Налог? Вы это серьезно?
Aleksja
Aleksja 01.08.2010 00:13
10004 сообщения на сайте
Vai tas ir aizliegts? Jo cik es sapratu no LGS 7:

IV. Iegādes vērtība

18. Pamatlīdzekli grāmatvedības uzskaitē iekļauj iegādes vērtībā. Pamatlīdzekļa iegādes vērtība ir šā pamatlīdzekļa iegādes izmaksas vai izveidošanas pašizmaksa.

19. Iegādes izmaksās iekļauj:

19.1. pirkšanas cenu, ieskaitot ievedmuitas nodevas un neatskaitāmos nodokļus, atskaitot saņemtās atlaides;

Bet DRN ir neatskaitāmais nodoklis, vai tad ne?
Lre
Lre 01.08.2010 11:06
69 сообщений на сайте
Lre, все это касается только на момент приобретения или создания ОС. Когда оно принято и сдано в эксплуатацию, то ДРН насчитывается и платится в бюджет как самый обычный налог. И никто никогда не увеличивает стоимость ОС на ежегодный ДРН. Господь с Вами, откуда Вы такое вычитали?
Aleksja
Aleksja 02.08.2010 00:29
10004 сообщения на сайте
Tāpēc es arī jautāju, jo man bija šaubas par DRN uzlikšanu tagad... Es vienkārši pēc Jūsu pirma posta padomāju, ka Jums vispār DRN pieskaitīšana PL liekas dīvaina!

Jā, es zinu, ka pēc nodošanas ekspluatācijā vairs nedrīkts kaut ko pielikt klāt. Vienkārši bija cerība, ka ja DRN saistība izveidojās maijā, tad varbūt ir izņēmumi. Mēs vienkārši par to DRN maijā aizmirsām...Tātad uz izmaksām...

Bet paldies!
Lre
Lre 02.08.2010 07:54
69 сообщений на сайте
Почему uz izmaksām. Налог связан с приобретением ОС. Если вы вовремя его не насчитали, значит у вас имеет место ошибка прошлых периодов. Прибавляйте в июле, пишите бухсправки, пересчитывайте износ, чтобы на конец года к годовому отчету получилась правильная сумма.
Maija
Maija 03.08.2010 09:57
28223 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.