Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

vairākas VID tematiskās pārbaudes par vienu un to pašu tēmu К списку тем

vairākas VID tematiskās pārbaudes par vienu un to pašu tēmu
Sveiki.

Labprāt dzirdētu kāda pieredzējuša cilvēka viedokli šādā jautājumā.

Vai VID ir tiesības veikt vairākas VID tematiskās pārbaudes par vienu un to pašu tēmu (darījumu) ilgākā laika periodā un pieņemt dažādus lēmumus katrā no pārbaudēm?

Proti, situācija sekojoša. VID veic tematisko pārbaudi par vienu darījumu 2009 gada sākumā un konstatē, ka darījums ir OK un PVN var atskaitīt. Šogad VID ierodas uz pilno pārbaudi (UIN, PVN) un pārbaudes beigās ierosina vēlvienu tematisko pārbaudi par to pašu darījumu un šoreiz pieņem citu lēmumu. PVN tomēr nevar atskaitīt.

Viedokļi, komentāri?

Paldies

Toms
Tomsd
Tomsd 03.08.2010 09:18
2 сообщения на сайте

Ответы (4)

Varbūt šis jums der

Likums par nodokļiem un nodevām

23.pants Nodokļa maksājuma apmēra precizēšana

(1) Nodokļu administrācija pēc nodokļu revīzijas (audita) nosaka vai precizē nodokļu un informatīvo deklarāciju sastāvdaļās norādāmās summas, apliekamos ienākumus (zaudējumus), nodokļu (nodevu) aprēķinus atbilstoši nodokļu jomu reglamentējošiem normatīvajiem aktiem, uzliek soda naudu triju gadu laikā pēc normatīvajos aktos noteiktā maksāšanas termiņa. Ja attiecībā uz konkrēto nodokli, nodokļu deklarācijas posteni, nodevu vai citu valsts noteikto maksājumu par attiecīgo taksācijas periodu ir veikta nodokļu revīzija (audits), tās atzinums ir galīgs un var tikt pārskatīts vienīgi tad, ja uzsākts kriminālprocess par krāpšanu, dokumentu viltošanu, izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas vai citiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas var ietekmēt nodokļa apmēra noteikšanu.
Lienebe
Lienebe 03.08.2010 09:37
2527 сообщений на сайте
Во время тематической проверки сделки по существу не проверяются и решение можно вычитать НДС или нет не принимается. Тематика проверяет только наличие и оформление документов. Налоги пересчитываются во время аудита. Это разные виды проверок.

А может вы и уголовное расследование попали, как было упомянуто выше.
Maija
Maija 03.08.2010 09:43
28223 сообщения на сайте
Tematiskās pārbaudes var rīkot vairākas par vienu un to pašu nodokli un periodu, bet audits gan ir galīgs. Ja jums būtu veikts audits par 2009.gadu tad otrreiz varētu auditēt tika kriminālprocesa ietvaros.

Domāju, ka problēma visdrīzāk ir partnerī vai darījuma apmaksā. Piemēram, 2009.gadā firma A saņem, piemēram, ppr no B par kādas iekārtas iepirkšanu par lielu summu. Tematiskā pārbaude nesaskata nekādas problēmas. Šogad B jau izslēgts no PVN maksātāju reģistra, vai arī A par šo darījumu samaksājis tikai 5000 Ls no 100 000, vai arī A saimnieciskā darbība ar doto iekārtu tā arī nav uzsākta - tie visi varētu būt iemesli tagad apšaubīt priekšnodokļa pamatotību.

Lai arī ir iespējams apstrīdēt VID lēmumu, bet tad jums noteikti nozīmēs auditu.
Ilzex
Ilzex 03.08.2010 14:33
2676 сообщений на сайте
Paldies par viedokļiem. Ļoti noderēja. Labs forums!
Tomsd
Tomsd 03.08.2010 15:49
2 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.