Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит
PVN reverss - lūdzu palīdziet saprast iesācējam К списку тем
Eleina 06.08.2010 17:05
13 сообщений на сайте
13 сообщений на сайте
Ответы (13)
Ja saņemtajā rēķinā no Norvēģijas ir norādīta summa, PVN summa un kopējā summa, tad grāmatojumu izdara par kopējo summu, PVN neizdalot. Nekāds PVN papildus nav jāaprēķina, un nekāds reverss nav jāveic. Dokuments PVN deklarācijā neatspoguļojas.
Poga-5 06.08.2010 18:26
43 сообщения на сайте
43 сообщения на сайте
Ja es pareizi saprotu, tad reverss būtu jāveic tad, ja rēķins būtu bez PVN no Norvēģiem? Vai iespējams, ka tad šo Norvēģu aprēķināto un mūsu samaksāto PVN Latvijā mēs varam atskaitīt priekšnodoklī?
Eleina 06.08.2010 18:51
13 сообщений на сайте
13 сообщений на сайте
http://europa.eu/abc/european_countries/eu_members/index_lv.htm
Šeit var redzēt, kuras valstis ir ES sastāvā.
Šeit var redzēt, kuras valstis ir ES sastāvā.
Nē, Norvēģija nav ES. Vēršos ar lūgumu forumā nosakidrojot šo jautājumu, jo VID konsultācijās, saprotot, ka tā ir trešā valsts un ka rēķins ir saņemts tāds atbildēja, ka reverss veicams. Nu neviesa man šī atbilde skaidrību un pārliecību!
Eleina 09.08.2010 19:12
13 сообщений на сайте
13 сообщений на сайте
Напрасно, конечно, норвеги своим налогом обложили эти рекламные услуги, но реверс начислять нужно в обязательном порядке и со всей суммы счёта
Paldies Tt7.
Tad jau VID taisnība. Vienīgi sanāk, ka mēs pārmaksājam PVN. Vai šo viņu aprēķināto PVN varētu atskaitīt priekšnodoklī
Tad jau VID taisnība. Vienīgi sanāk, ka mēs pārmaksājam PVN. Vai šo viņu aprēķināto PVN varētu atskaitīt priekšnodoklī
Eleina 10.08.2010 11:26
13 сообщений на сайте
13 сообщений на сайте
Vai šo viņu aprēķināto PVN varētu atskaitīt priekšnodoklī Их сумму, что указана в счёте - нет, а реверсом начисленную - да
Tad sanāk, ka mēs neatgūstam samaksāto PVN Norvēģiem, ja? Jo reversejot aprēķināto pvn summu es atskaitu priekšnodoklī un rezultāts ir pa nullēm.
Eleina 10.08.2010 14:40
13 сообщений на сайте
13 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть