Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Vai pamatlidzekli var uzreiz norakstit izmaksas? К списку тем

Vai pamatlidzekli var uzreiz norakstit izmaksas?
Absolūti stulbs jautājums!

Ja pēc būtības iegādāta lieta ir pamatlīdzeklis un atbilst ilgtermiņa ieguldījuma nosacījumiem, tad mēs taču nevaram to norakstīt izmaksās vienā mēnesī?

Lieta ir tāda, ka mums šefam ir ideja dažas lietas, kas ir PL, nelikt bilancē, bet uzreiz norakstīt un man ir jāargumentē, kāpēc tā darīt nedrīkts.

Es argumentēju ar LGS 7 (un LGS 1)(pamatlīdzekļu atzīšana) - bet tur ir teikts "Pamatlīdzekli atzīst par aktīvu, ja...." un "Pamatlīdzekli atzīst, ja...", bet vadītājs vēlas redzēt kaut kur frāzi "Pamatlīdzeklis JĀatzīst par aktīvu"...Par ilgtermiņa ieguldījumiem arī ir likumā par gada pārskatiem. Vai vēl kaut kur?

Jo cik man pateica viena angļu lady, pēc starptautiskiem standartiem ir vieglāk - tur it kā vadītājs pieņem lēmumu, vai norakstīt uzreiz, vai likt pamatlīdzekļos...
Lre
Lre 17.08.2010 10:05
69 сообщений на сайте

Ответы (10)

Nē.
Linete
Linete 17.08.2010 10:09
2994 сообщения на сайте
Tad lasiet "Gada párskatu likuma" 15.pantu
Mu-maija
Mu-maija 17.08.2010 10:18
15888 сообщений на сайте
Man šķiet, ja noteiksiet lietošanas ilgumu 1 gads (piemēram), un pārskata gadā norakstīsiet izdevumos, neviens Jūs nepakārs. Tas - finansu grāmatvedībā.

Nodokļiem jau tāpat vairāk par likumā noteikto nedrīkstat uzskaitīt.
Aivars007
Aivars007 17.08.2010 10:22
26984 сообщения на сайте
Aivars007, bet ja, teiksim, tā lieta nu reāli ir ļoti "dzīvotspējīga"? Nu kalpos tā mums ilgi un godīgi. Tādiem 1 gadu es nevaru likt taču? Tā ir mākslīga izdevumu palielināšana un UIN ietekme...

15. pants

Līdzekļi, kas paredzēti ilgai lietošanai vai ieguldīti ilglietojamā īpašumā, ir ilgtermiņa ieguldījumi. Citi līdzekļi ir apgrozāmie līdzekļi.

Nu mēģināšu tikt galā ar savi vadītāju!
Lre
Lre 17.08.2010 10:28
69 сообщений на сайте
Vai arí:

27. pants

Tādu ilgtermiņa ieguldījumu objektu sākotnējā vērtība, kuru lietderīgās lietošanas laiks ir ierobežots, pakāpeniski jānoraksta (jāamortizē) paredzētajā lietderīgās lietošanas laikā.

Droshi vien, vadítájs tik tieshám cera uz nodoklja summas samazináshanu.

Bet iespéjams sho lietu var noregulét citádi - noteikt summu, sákot ar kuru manta tiek uzskatíta par PL, bet lídz shai summai - norakstáma izmaksás?!?!
Mu-maija
Mu-maija 17.08.2010 10:29
15888 сообщений на сайте
Lre

Mēģiniet pierādīt savu taisnību, jo Jums IR taisnība.

Un paskaidrojiet vadītājam, ka nodokļu ziņā uzņēmums šajā gadījumā NEKO neiegūst.
Aivars007
Aivars007 17.08.2010 10:35
26984 сообщения на сайте
Liels paldies visiem par palīdzību!

Tur nedaudz cita problēma. Vadītājam jāatskaitās lielas vadības priekšā par katru iegādātu pamatlīdzekļi, bet viņš nevēlas to darīt...

Mu-maija, Tur summas ir lielas (virs 500 LVL)...

A vot 27.pantsvārds "pakāpeniski jānoraksta" - vot JĀnoraksta man jau ļoooti patīk! Es domāju, kā uzvarēšu!

Vēlreiz paldies!
Lre
Lre 17.08.2010 10:39
69 сообщений на сайте
Jo cik man pateica viena angļu lady, pēc starptautiskiem standartiem ir vieglāk - tur it kā vadītājs pieņem lēmumu, vai norakstīt uzreiz, vai likt pamatlīdzekļos...

----------------------------

По международным стандартам то же самое. Наш стандарт с международного переведен.

Vadītājam jāatskaitās lielas vadības priekšā par katru iegādātu pamatlīdzekļi, bet viņš nevēlas to darīt...

Mu-maija, Tur summas ir lielas (virs 500 LVL)...

-------------------------------

Это уже проблема вашего вадытая, а не стандарта. Если liela vadība постановила, что надо отчитываться par katru iegādātu pamatlīdzekļi, значит надо отчитываться. Именно об этом написано в стандарте.

Либо разбираться с тем большим начальством.
Maija
Maija 17.08.2010 10:54
28223 сообщения на сайте
Jo lielāki izdevumi, jo mazākas dividendes. ja nekā savādāk nesaprot.

Pie tam - Gada pārskatu likumā teikts, ka GP jāuzrāda patiesa infromācija. Ja PL tiek ielikts izmaksās - info nav patiess.

ja nu galīgi nekā, tad varat parādīt Administratīvo pārkapumu kodeksu:

166.6 pants. Grāmatvedības, pārskatu iesniegšanas un statistiskās informācijas noteikumu neievērošana

Par normatīvajos aktos noteikto grāmatvedības kārtošanas nosacījumu neievērošanu, gada pārskatu, statistikas pārskatu vai statistiskās informācijas neiesniegšanu attiecīgajos normatīvajos aktos noteiktajos termiņos vai nepilnīgu iesniegšanu attiecīgajām valsts institūcijām —

uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz simt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām — no piecdesmit līdz trīssimt latiem.

Par izvairīšanos iesniegt šā panta pirmajā daļā norādīto informāciju vai dokumentus —

uzliek naudas sodu fiziskajām personām no simt līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām — no simt piecdesmit līdz piecsimt latiem.

Un šī ir "grāmatvedības kārtošanas nosacījumu neievērošanu".
Andaz
Andaz 17.08.2010 11:09
27892 сообщения на сайте
Nu liels paldies par padomiem!

Jā, par patiesu informāciju - to es obligāti piebildīšu, uz to arī gribēju spiest! Paldies, Andaz, par atsauci uz kodeksu.

Tūlīt rakstīšu pamatojumu ar skaidrojumiem un atsauksmēm!
Lre
Lre 17.08.2010 12:21
69 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.