Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Компьютерные программы, авторские права и лицензирование

Освоение бух. программы Horizon start К списку тем

Освоение бух. программы Horizon start
SOS срочно нужна помощь по обучению бух. программы Horizon start.
Ludmilak23
Ludmilak23 17.08.2010 19:20
1 сообщение на сайте

Ответы (21)

Zvaniet 29457984 vai caur http://arise.lv/content/kontakti
Noktirne
Noktirne 17.08.2010 19:35
103 сообщения на сайте
Pameklējiet lieotāja Ludmila_st kontaktus, sanāks lētāk. Vismaz 10 reizes, es tā lēšu.
Aivars007
Aivars007 17.08.2010 19:49
26984 сообщения на сайте
Jūs Aivars007 varat lēst kaut 10 reizes, tomēr pirms spriest par cenām, derētu vismaz painteresēties
Noktirne
Noktirne 17.08.2010 20:10
103 сообщения на сайте
Kas man tur ko interesēties - arises-s cenas es zinu. Arī citu Horizon-a un Apvāršņa konsultantu cenas zinu - tās ir prātam neaptveramas. Sevišķi šajos apstākļos.

Un man vienalga, kā Jūs sevi vai viņus te aizstāvēsiet - tā ir ādas maukšana pār acīm gaišā dienas laikā.

Taisnība laikam acīs kož.
Aivars007
Aivars007 17.08.2010 20:37
26984 сообщения на сайте
Nekādu taisnību Jūsu komentāros nesaskatu, mūsu uzņēmuma konsultācijas nekad neesat izmantojis, mums tik žultainu klientu nav. Varbūt pamainiet konsultantus un beidzot sadraudzējieties ar programmu, lai nav tik negatīva attieksme pret visiem, kam pozitīva pieredze darbā ar Horizon un Horizon Start.

Mūsu cenas nav "granītā iekaltas". Tās ir mainīgas un atkarīgas no konkrētas situācijas.

Starp citu tikko pārskatīju vairāku citu grāmatvedības programmu izplatītāju internetā pieejamās cenu lapās minētās apkalpošanas cenas. Lētākais ko izdevās ātrumā atrast ir Operatora pakalpojumi - 9.68Ls. Konsultācijas par programmas lietošanu, protams, ir dārgākas nekā operatoru pakalpojumi un jāsaka, ka mūsu cenas ir pa vidu.

Sanāk, ka lielākā daļa (ja ne visi) programmu konsultanti nodarbojas ar "ādas maukšana pār acīm gaišā dienas laikā".

Kāda tad būtu cena, kuru Jūs būtu gatavs maksāt par konsultācijas stundu?

Šaubos, vai Ludmila_st būs ar mieru sniegt kvalitatīvas konsultācijas saņemot par to labi ja 2 Ls (pēc Jūsu sacītā vismaz 10 reizes lētāk par mūsu cenām). Viņas atbildes uz jautājumiem par Horizon šeit pat forumā liecina, ka viņa labi pārzin programmu un viņa ar to strādā ikdienā.

Katrā gadījumā ikvienam ir tiesības pašam noteikt cenu par savu darbu, bet tā nav tikai plika klātbūtne, bet zināšanas.

P.S.Varbūt varat uzrakstīt privāti Jums zināmās citu Horizon konsultantu cenas? Varētu noderēt
Noktirne
Noktirne 18.08.2010 00:32
103 сообщения на сайте
varat uzrakstīt savu @
Ludmila_st_
Ludmila_st_ 18.08.2010 09:33
2557 сообщений на сайте
izlasot Noktirnes atbildi - top skaidrs, ka pie viņiem mācīties negribas.
Andaz
Andaz 18.08.2010 10:24
27892 сообщения на сайте
Noktirne

Iesaku nesaspringt.

Visā Jūsu tekstā Jums ir taisnība.

Taču tas nebūt nenozīmē, ka es mainīšu savas domas.

Tam - patīk man vai nepatīk šīs abas programmas, nav absolūti nekāda tieša vai netieša sakara ar konsultāciju cenām, par ko aizsākās diskusija.

Lai arī Jūs cenšaties apgalvot, ka neesmu izmantojis Jūsu pakalpojumus, tas tomēr nekādā veidā neapstiprina Jūsu hipotēzi. Izmantojot Jūsu pakalpojumus, man nekādā ziņā nebija viens vienīgais veids kā sevi identificēt (pēc Jūsu domām ar Aivars007).

Runājot par žulti - es nepiekristu, ka esmu žultains, taču patiesību tiešām vienmēr saku acīs. Un Jūs pati apstiprinājāt sava uzņēmuma konsultāciju cenu - 20 Ls par stundu. Es, un ticu, ka ļoti daudzi grāmatveži, uzskatu joprojām, ka cena ir nesamērīga šiem apstākļiem un dažkārt arī kvalitātei.

Gan pašā FMS, gan viņu dīleru vidū, starp citu, dažs labs konsultants ir "stulbs kā pagale".

Patīk Jums tas vai nē, esmu žultains vai neesmu, bet tā tas ir. Diemžēl.

P.S. Ludmila pati izlems par savām cenām.

Protams, atvainojos Ludmilai, ka bez iepriekšējas saskaņošanas nejauši viņu pareklamēju. Man bija piemirsies, ka šeit tusē arī FMS dīleri. Būtu bijis uzmanīgāks.
Aivars007
Aivars007 18.08.2010 11:58
26984 сообщения на сайте
Ja ir vēl vajadzīga palīdzība par Horizon Start, piezvaniet 29220053 vai rakstiet info@tavslaikmets.lv
Aivars
Aivars 28.08.2010 08:25
10 сообщений на сайте
Zvaniet vien, zvaniet.

Atbilde (bez zvanīšanas) ir šāda:

Ja Jums ir nepieciešama konsultācija, kā strādāt ar Horizon Start programmu, tad likme par konsultāciju ir sākot ar 20 Ls/stundā. Protams, vienmēr ir iespēja vienoties par citādu samaksas aprēķinu atkarībā no jautājumu sarežģītības, apjoma, būtības un tml.

(no reklamētā uzņēmuma mājas lapas internetā)

Pievērsiet uzmanību - SĀKOT AR...
Aivars007
Aivars007 28.08.2010 13:23
26984 сообщения на сайте
Aivar007- bet kas tad Jums tur par super sarežģītu klientu ir ka pa pusotru gadu nevar "atkost" programmu un beigt viņu zākāt. Gan Jūs gan es un daudzi citi grāmatveži ir pauduši savu viedokli ka grāmatveža zināšanas jānovērtē- acīmredzut arī šie cilvēki kas ir apguvuši HORIZON tādā līmenī ka var atļauties konsultēt citus vērtē savu ieguldījumu zināšanās lai apgūtu to "MONSTRU" - "HORIZIN" ko Jūs tik ilgi nevarat vinnēt ja reiz žults vēl līst.

mans viedoklis- par šis programmas izmantošanu - pamatlīmenī var samērā ātri apgūt- bet nezinu vai kāds vispār var atļauties pateikt ka pārzin visas iespējas un nianses jo to ir tik daudz un ja praksē nav ievajadzējusies tad viekārši mēs to nezinām bet ja dzīve piespiež uzzinam .Ar karoti jau nevienam mutē nelej un uz paplātes klāt kā dieva dāvanu specifiskas zināšanas nevienam nepasniedz. Vai nu jāiegūst ar ilgu un grūtu "URBŠANU" vai jāpērk par naudu no tiem kam tās ir.

Galu galā esam brīvā tirgū kur cenu nosaka pieprasījums un piedāvājums . ja konsultantiem nebūs kam mācīt savas zināšanas un iespēja ar to pelnīt naudu- vai tad viņi ir pajoli ka nepātraukti mācīsies tikai tādēļ lai mācītos un celtu savu pašapziņu " ES ESMU GUDRS(A)":-)
Guntagermane
Guntagermane 29.08.2010 10:24
1303 сообщения на сайте
Gunta

Nav tik traki, kā Jūs rakstāt.

Esmu apguvis tik, cik man ikdienā nepieciešams.

Tas nu būtu tā. Un žults manējā nav tieši par programmu.

Sāls ir pavisam citā aspektā. Proti, šī programma ar lobisma palīdzību savulaik tika uzspiesta daudzām valsts institūcijām. Tas pirmkārt.

Otrkārt, tā patiešām ir salīdzinoši ĻOTI dārga - visos aspektos. Par to nav pat vērts šeit izteikties, visi, kas ar to strādā, to ļoti labi zina, kādas cenas ir FMS produktiem un pakalpojumiem.

Treškārt, neesmu dzirdējis, ka konsultāciju maksa kaut kad būtu arī pazeminājusies.

Ceturtkārt, cienu zinošus cilvēkus, bet pieprasīt tādu cenu kā pašlaik pieprasa, manuprāt, ir bezkaunīgi. Pie kam konsultantu zināšanas ne vienmēr atbilst cenai.

Un piektkārt - būsim atklāti, šajā konkrētajā jomā brīvā tirgus princips darbojas nosacīti. Jo - kā jau rakstīju, ļoti daudziem šī programma tika uzspiesta, un grāmatvedības programma nav tā manta (krēsls, galds, dators), ko var jebkurā brīdī vienkārši apmainīt. Un ar to FMS rēķinās, faktiski uzturot monopolistu diktētos noteikumus un cenas.

Sestkārt - zinu, ka Jūs šo programmu labi pārzināt, cienu Jūs, taču manus komentārus šajā sakarā nekādā ziņā nevajag uztvert personiski. Nekā personīga!
Aivars007
Aivars007 29.08.2010 10:34
26984 сообщения на сайте
Aivar007

Neuztveru jau šeit sen neko personīgi- tie laiki ir sen pagājusī pagātne.

Vienkārši izklaides pēc aizstāvu programmu tik pat sirsnīgi kā Jūs zākājat.

Tikai nepārprotiet atkal izteicienu " izklaides pēc"- mans pozitīvais viedoklis par programmu pagaidām paliek nemainīgs.:-)
Guntagermane
Guntagermane 29.08.2010 20:27
1303 сообщения на сайте
Gunta - Vienkārši izklaides pēc aizstāvu programmu tik pat sirsnīgi kā Jūs zākājat.

Vai tad šajā tēmā es esmu aizskāris pašu programmu!?! Man kaut kā tā nesanāk vis. Būsim, lūdzu, objektīvi!

Aivars007
Aivars007 29.08.2010 23:52
26984 сообщения на сайте
Aivars007,

Man atkal bezkaunīgi liekas tie grāmatveži, kuri par 10 - 20 Ls mēnesī ir ar mieru vest grāmatvedību, bojājot tirgu, un novērtējot sevi un savas zināšanas zemāk par santehniķa vai elektriķa zināšanām, kuri arī, protams, ir cienījami speciālisti.

Kā jau augstāk šeit minēja Gunta - neviens, un arī es Horizon nepārzinu visu, jo ir lietas, ar kurām nav nācies praksē sastapties. Ja gadās, ka man pašam

nesanāk, un ir jāmeklē atbilde pie FMS, tad es par to laiku nevienam nelieku maksāt. Esmu stundām sēdējis pie klienta, kopīgi meklējot problēmas būtību, un neesmu piestādījis ne santīma.

Nav jau tā, ka ierodoties pie klienta, tiek ieslēgts hronometrs un izslēgts, kad aizeju. Kā jau teicu, zvaniet,rakstiet, gan jau sarunāsim. Tie 20 Ls ir minēti kā orientieris, lai nebūtu mistiskā - pēc vienošanās.

Par programmas dārdzību runājot, iegāju izslavētā Jumja lapā un redzu, ka dārdzības ziņā Jumis ir tepat klāt, bet īpaši nepētīju, varbūt kļūdos.

Zinu kādu lielu uzņēmumu, kur jau sen izmanto Horizon, bet grāmatveži strādā garās stundas, gandrīz dublējot visu analītisko uzskaiti, atskaites un tml. simtos Excel failu, un brēcot, ka ir pārstrādājušies, nepapūloties apgūt programmu, un kritizējot Horizon.

Prakse rāda, ka ir liela daļa uzņēmumu, kuros problēma ir nevis Horizon, bet pašā grāmatvedī, ar kura nomaiņu vajadzētu sākt sistēmas ieviešanu un Horizon apmācību. Tā ir realitāte.

Aivars Enkuzens
Aivars
Aivars 03.09.2010 07:34
10 сообщений на сайте
(1) Par dempinga cenām piekrītu, kaut gan godīgi jāatzīst, arī tajos gadījumos vienmēr blakus ir kāds subjektīvs apstāklis, ko pats grāmatvedis uzskata par objektīvu.

(2) Par Horizon un Apvārsni. Varu piekrist tikai daļēji, un arī tad nosacīti. Neesmu personīgi ar Jūsu uzņēmumu saskāries, tāpēc Jūsu rakstīto nevaru ne apstirpināt, ne noliegt. Esmu saskāries ar citiem konsultāciju uzņēmumiem, arī ar FMS tajā skaitā. Pat par īsāku vai garāku telefona sarunu tiek atsūtīts rēķins. Tāda ir realitāte.

Un vēl - sliecos nepiekrist tam, ka grāmatvedim jābeidz divas augstskolas - finansēs (grāmatvedībā) un grāmatvedības programmā.

Manuprāt, nevienai grāmatvedības programmai NEVAJADZĒTU BŪT tik ļoti sarežģītai, lai cilvēks, kurš ar datoru ir uz "Tu", kurš saprot grāmatvedību, kurš saprot lietu loģisku secību, nespētu bez speciālas ilgstošas apmācības programmā veikt visvienkāršākos ierakstus.

Lai arī simtiem kinsultantu censtos manu viedokli apgāzt (oponēt), es palikšu pie sava. Tāda nu ir mana daba un mana pārliecība.

Par Jumi neizteikšos - neesmu ar to strādājis. Lai runā kolēģi, kas ar to strādā ikdienā.

Savukārt attiecībā uz Horizon un Apvārsni man ir domubiedri, un ne jau skuķes pēc skolas, bet pieredzes bagāti cilvēki, profesionāļi. Arī tādi, kas beiguši speciālus kursus par šīm programmām.

Šīs programmas ir tik sarežģīti uzbūvētas un tik neizprotamas, tik ļoti apaudzētas ar "navorotiem", ka arī konsultanti paši tās nepārzina. Kā jau teicu, pa telefonu esmu mēģinājis rast atbildes uz it kā ļoti nenozīmīgiem jautājumiem, bet tas ir aizņēmis stundām laika, bet rezultātā pats esmu atradis atbildi, taču ne 20-latnieks stundā konsultants.

Tāda ir reālā dzīve.

Bet katrā ziņā veiksmi Jūsu biznesā!
Aivars007
Aivars007 03.09.2010 07:58
26984 сообщения на сайте
Manuprāt, nevienai grāmatvedības programmai NEVAJADZĒTU BŪT tik ļoti sarežģītai, lai cilvēks, kurš ar datoru ir uz "Tu", kurš saprot grāmatvedību, kurš saprot lietu loģisku secību, nespētu bez speciālas ilgstošas apmācības programmā veikt visvienkāršākos ierakstus.

Vai tiešam ar HORIZON tā ir.

Man meitenes sākot strādāt ierakstus iemācās veikt 2 stundu laikā ( dokumentu ievadu) Grūtāk iet ar filtru veidošanu , sarakstu izskatu veidošanu- tas prasa pāris nedēļas

Guntagermane
Guntagermane 03.09.2010 21:05
1303 сообщения на сайте
Viens ir veikt ierakstus, otrs - iemācīties visas likumsakarības - algas, tabeles, PL. Un ar Horizon ir smagi!

Pie tam - tā ir ļoti dārga programma. Bez papildus izstrādes - nederīga lietošanai. Tāpat kā visi pārējiem monstri - Hansaword, Scala, Axapta. Lūk, šīs programmas savā starpā var salīdzināt.
Andaz
Andaz 04.09.2010 15:56
27892 сообщения на сайте
Andaz- nesaprotu ko nozīmē- " papildus izstrāde"

Saņēmu kā vecā apvāršņa lietotājs programmu bez papildus apraksta - nu nekādu programmēšanu neveicu.

Aprakstīt dokumentu formas, kontējumu shēmas- tas taču ir tas pats kas grāmatvedības metodikas sastādīšana konkrētajam uzņēmumam ( tikai nedaudz citā formā- paņemot un izvēloties no piedāvātām iespējām ko katrā vietā liks programmai darīt darīs nevis aprakstot romānu brīvā tekstā) Pie nosacījuma ka tā ir grāmatveža izstrādāta pamatīga metodika nevis kursos nopirkta vai v;ēl labāk forumā sabičota.

Algas - tabeles tiešam smagi ja cilvēks nezin likumsakarības un neizprot procesu- tur tiešām piekrītu.Nevar algas rēķināt cilvēks kas ne " bū" ne " bē" kas ir soc likmes, kas nepliekmais minimums, kad un cik pienākas atvaļinājums..... bet ja to izprot no tiešām nesaprotu kas tur sarežģits pareizā secībā veikt dokumentu sagatavošanu un apstrādi.

Guntagermane
Guntagermane 06.09.2010 19:04
1303 сообщения на сайте
GUNTA!!! Vai tad Jūs nelasāt, ko te jautā? Par to, ka atsūtīt metodiku, un pēc tam ņerkst, ka tā metodika neatbilst viān uzņēmuma specifikai un atsūtiet citu, es nemaz runāt negribu!

Dažus gadus atpakaļ strādāju ar Apvārsni. Un zinu, kas ir papildus izstrāde, jo mēs nepārņēmām licenci, bet pirkām jaunu, tukšu - ar neko.

Pēc tam jādod darba uzdevums - ko, kā, kādas atskaites, kādos griezumos... gribam redzēt. Vadība apstājās pie 8500 latiem un pateica - viss, pietiek, pārāk dārgs tas prieks. Finanšu sadaļa palika līdz galam neizstrādāta un lielākā daļa atskaišu tikai manuāli, labākajā gadījumā, dati uz Excel.

Rokasgrāmata - pilnīga nulle. Pa telefonu - normālas konsultācijas bija tikai par algām. Viss pārējais - aizbrauksim, parādīsim, uztaisīsim - par attiecīgu samaksu 30 lati stundā.
Andaz
Andaz 07.09.2010 09:28
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.