Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Slimības naudas aprēķins К списку тем
Slimības naudas aprēķins
Labdien!
Pārņēmu grāmatvedību vienam uzņēmumam un tagad pārbaudu, vai viss tika korekti ievadīts un aprēķināts.
Saskaros ar sekojošu:
Darbiniekam A slimības lapa no 29.12.2009 līdz 07.01.2010
6 mēn. dienas vidējā izpeļņa Ls 9.87
Grāmatvedības datorprogramma aprēķināja slimības naudu par 4 dienām Ls 31.58. BET pēc maniem aprēķiniem vajadzētu par 5 dienām, kas iznāk Ls 38.98.
Tātad: 29.12.2009 - netiek apmaksāts, 30.12-31.12.2009 - tiek apmaksāta viena diena, jo 30.12 ir darba diena 75% no vid.dienasizpeļņas; 01.01-07.01.2010 - tiek apmaksātas 4 darba dienas 80% no dienas vid.izpeļņas. Vai pareizi?
Vai arī uz dienas beigām galva nepareizi strādā???
Ответы (13)
Oi! Pamanīju, ka pie decembra algas ir samaksāts par 1 darba dienu. Bet tur jau 6 mēn. vidējā izpeļņa ir Ls 8.44. Tātad par 30.12.2009 pienākas Ls 6.33.
Bet rēķinot parējo slimības naudu (par 4 dienām janvarī) tika paņemta jau citi 6 mēn. un 6 mēn.dienas vidējā izpeļņa ir jau Ls 9.87.
Vai tas ir pareizi??? Man jau liekas, ka pie aprēķina būtu jāņem viens periods, kas iekļauj sevī 6 mēnešus, nevis dažādi 6 mēnešu periodi. Vai arī es kļūdos? :'(
если больничн. в декабре берите для расчета средней предыдущие 6 м-цев т.е.июнь-ноябрь и расчитываете б/л
Izvērtējiet vai tā dažu latu aprēķinātā starpība ir tik ļoti būtiska, lai izdarītu kaut kādus pārrēķinus, jo cik var saprast ir aprēķināts par dažiem latiem vairāk nevis mazāk.
первый день не оплач.-29.12
30.12-75% 04.01.-75% 5,6,7,-80%
Nu gan atradāt nodarbošanos!
Dariet uz priekšu visu pareizi un liecieties mierā!
Jūs taču neveicat revīziju, bet uzņēmāties grāmatvedes pienākumus.
Man sapnī neienāktu prātā bāzt degunu decembra vai janvāra aprēķinā. Vēl jo vairāk, ka tas nav nekāds PVN - priekšnodoklis vai aprēķinātais nodoklis.
Pabalsta aprēķins
Par pirmajām 10 slimības dienām darba devējs maksā slimības naudu:
par otro un trešo slimības dienu – NE MAZĀK kā 75% apmērā no Jūsu vidējās izpeļņas;
no ceturtās līdz desmitai slimības dienai – ne MAZĀK kā 80% apmērā no Jūsu vidējās izpeļņas.
Tā kā vairāk arī var rēķināt, rīkojumu uzraksta un var 100% apmērā kaut vai.
Nina1327
первый день не оплач.-29.12
30.12-75% 04.01.-75% 5,6,7,-80%
Te gan Jūsu aprēķinam nepiekrītu. Tie 75% un 80% jau tiek attiecināti uz kalendāram dienām, bet apmaksātas tiek tikai darba dienas.
Aivars007 - bet ja Jums būtu jātaisa šim uzņēmumam arī GP gada beigās, vai Jūs tiešām nepārbaudītu kā iepriekšējais grāmatvedis visu savadīja un sarēķināja??! Varbūt par iepriekšējo periodu ir savadīts un sarēķināts krustām šķērsām?
Linete - bet ja pārmaksājam kaut ko darbiniekam, vai tad tas jau neskaitās labums darbiniekam un nav jāaprēķina par to papildus nodokļi? Un UIN jāpalielina par šo starpību?
Starpība starp sistēmas aprēķināto slimības naudu un manu (ja tiek ņemts viens 6 mēn. periods, nevis 2 dažādi 6 mēn. periodi) ir Ls 4.57
Protams, ņemot vērā uzņēmuma apgrozījumu un gaidāmo peļņu šī summa ir ĻOTI ĻOTI niecīga. Tad kā jau saprotu, tas nav būtiski un pārrēķinus nav nepieciešams veikt. (uzņēmumam taksācijas gads ir 01.12.2009-30.11.2010)
Nodokļus, protams, es pārbaudu - lai sakrīt ar iesniegtajām deklarācijām.
Bet slimības naudas aprēķinu jau nu gan nē.
Neesmu slēdzis nevienu tādu līgumu, kurā būtu paredzēts, ka man jārevidē iepiekšējie periodi.
vai tad tas jau neskaitās labums darbiniekam un nav jāaprēķina par to papildus nodokļi...
Nesaprotu, par kādiem nodokļiem Jums ir bažas.
Ja VSAOI un IIN samaksāts, kādi vēl "papildus" nodokļi?
Iepriekšējo grāmatvedi revidējat, bet pati, manuprāt, arī "peldat".
Pasen lasīju forumā, ka ja par daudz samaksāts darbiniekam, tad tas jau skaitās labums un par starpību ir jāpalielina UIN deklarācijā
Bet varbūt no informācijas pārpilnības man jau galvā putra
Labums skaitās tikai tad, ja tam par daudz nav aprēķināti algas nodokļi, bet ja ir tad tas vairs nav nekāds labums bet tiek pielīdzināts likumīgai algai, kā jau teica arī Aivars.
Iepriekšējo grāmatvedi revidējat, bet pati, manuprāt, arī "peldat".
Mēs jau visi ik pa lauku "peldam"
Liels PALDIES visiem par atbildēm! Īpaši jau Aivaram!
Закрыть
Краткое описание нарушения