Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Norekins ar avansa norekinu personu К списку тем
Norekins ar avansa norekinu personu
Labdien! Piedodiet par pareizrakstibu, bet sobrid nedarbojas LV datora
Situacija sekojosa: gramatvedibas datos stav, ka ir janorekinas ar darbinieku, kuram jau ir partrauktas DA, par avansa norekinu. Informejot par to uznemuma vaditaju (nesen parnemu gramatvedibu), vins atteica, ka vins ir norekinajies ar so darbinieku skaidra nauda. Uznemuma kases NAV.
Vai var kaut ka noformet to, lai pazud sis norekins? Vai var sastadit varbut aktu, kura rakstits, ka vaditajs no saviem personiskiem lidzekliem ir samaksajis darbiniekam (lai paradas abi 2 paraksti - darbinieka, ar ko norekinajas; un vaditaja paraksts) un tad si summa paradisies vaditaja avansa norekina kredita puse?
Ka Jus risinatu sadu problemu?
Paldies jau ieprieks par padomiem!
Ответы (18)
Uzrakstītu uzņēmuma vadītāja rīkojumu (tieši tādiem vārdiem, kā viņš saka - norēķinājās personīgi) un šo summu pārceltu uz ieņēmumiem.
bet vai avansa norēķina persona(pats firmas īpašnieks) var, piem, to summu, ko firma ir parādā- uzdāvināt firmai, protams ar visām no tā izrietošajām sekām.
Nu - cik garš, tik plats - es taču to arī pašā sākumā uzrakstīju.
Jo kur tad citur kredīta pusē to summu liksiet?
А у меня был реальный пример, что предыдущий валдес приекшедетайс А, передавая дела нынешнему валдес приекшедетайсу Б, передал по акту неизрасходованный остаток средств.
Аivars007, почему нельзя кредитовать аналитику счета 2380(Д 2380Б К 2380А), не увеличивая НОД?
Получается переброс денег между подотчетными лицами.
переброс денег между подотчетными лицами законодательно не предусмотрен. Для этого существует касса.
Priekš manis tas ir kas jauns переброс денег между подотчетными лицами.
Tā jau ir pavisam cita grāmatvedība, kuru es personīgi nepārzinu.
Tādā grāmatvedības paveidā konsultācijas sniegt nevarēšu, atvainojos.
Albina i Aivars007, вопрос чуть в сторону.
Имея на руках акт передачи Сдал - Принял. Ваши контировки?
Сдал: Д 8290 К 2380А
Принял: Д 2380Б К 8190?
Нельзя так делать. Один должен сдать деньги в кассу, а другой получить из кассы.
Es savu komentāru jau uzrakstīju 29.08.2010 23:44 - TĀDU grāmatvedību es neprotu.
Katram dokumenta veidam (arī aktam) ir savas funkcijas - kur nepieciešams kases orderis, tur akts neder. Savukārt, kur der akts, neder kases orderis.
Tā jau Jūs varat ar aktiem vien kārtot grāmatvedību - nevajadzēs ne kases orderus, ne avansa norēķinus, ne algu aprēķina sarakstus, ne rēķinus, ne pavadzzīmes, ne arī kādus citus dokumentus.
Boolshit, es Jums teikšu! Diezin kādās gudrās skolās Jūs tās visas "gudrības" samācījāties.
Pēc savas pieredzes zinu ka tādas gudrības ka izteica Xxxkoletta dara arī itkā pieredzējuši darbinieki firmā, t.i. finansu direktori ar zināšanām grāmatvedībā ilgus gadus. Pamatojot to, ka kasi nav jāved - nenotiek tachu naudas kustība tajā. Bet tas ka avansa nor.personanodod katru meenesi chekus un atksites, kā arī tiek maksāta komandeejuma nauda neizmantojot kases orderus, nu tas vinjiem laikam neskaitās.
sot bijushas pārbaudes un neviens neko neesot teicis, ka tā nevarētu.
Sviests!!!!!
Имея на руках акт передачи Сдал - Принял. Ваши контировки?
Наши контировки
Сдал: Д 2610 К 2380А
Принял: Д 2380Б К 2610
Чего все так кассы боятся, не понимаю...
Ну не хотят в кассу - пусть один кладёт на расчетный счет, а другой с него снимает. Но передача подотчетных денег от одного лица другому - как-то "не аллё".
Lai neliktu uz ieņēmumiem, man ir jāizdara:
1) vadītājs iemaksā kasē naudu - piem., aizdevums: D2610 K5550
2) no kases tiek veikts norēķins ar avansa norēķinu personu,kam ir jau pārtrauktas DA: D2380 K2610
3) no bankas tiek atmaksāts aizdevums vadītājam D5550 K2620
Tad iznāk kase pa 0.00 un to var slēgt - nenotiks vairāk darījumu - katru mēnesi būs jāizdrukā kases grāmata bez ierakstiem
Vai šādi var atrisināt šo problēmu?
Ja kasē pašlaik nav ne santīma, tad tāds variants ir loģisks.
Kases grāmata bez ierakstiem nekad nav bijusi jādrukā
Закрыть
Краткое описание нарушения