Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kāda uzņēmējdarbības forma? К списку тем
Kāda uzņēmējdarbības forma?
Redzu, ka šeit ir daudz gudru un atsaucīgu cilvēku, varbūt kāds var palīdzēt?
Situācija sekojoša. Doma tirgoties ar dažnedažādu bižutēriju. Pārsvarā caur internetu/sludinājumiem. Ideja uztaisīt necilu mājaslapu, kur var apskatīt preci un ja cilvēks grib ko pirkt, iedodu savu konta num. un viņš pārskaita attiecīgo naudas summu. Preci nosūtīt pa pastu.
Preces iepirktu no ārzemēm, kaut vai no tā paša Ebay.
Tīro peļņu prognozēju 100-200Ls mēnesī.
Kādu uzņēmējdarbības forma man izvēlēties un vispār kādas drīkst šajā gadījumā? Protams ja varētu, tad arī k-ko sīkāk par nodokļiem, par to vai nebūs grūtības saistībā ar to ka iepērku no ārzemēm preci, tai skaitā ja no privātpersonas, kā ar muitu?
Ответы (7)
Uzņēmējdarbības forma var būt SIA, tagad pa jaunam - mikrouzņēmums (arī SIA).
Taču... vai esat pārliecināta, ka mūsdienās caur Ebay tikai Jūs pratīsit iepirkties?
Kāpēc, man, piemēram vajadzētu pārskaitīt Jums (svešam un nezināmam cilvēkam) kaut kādu naudu, ja es pats tik pat vienkārši varu tajā pašā Ebay pa tiešo nopirkt to, ko vēlos.
Par nodokļiem atbildes rodamas
www.likumi.lv
www.vid.gov.lv
Lai Jums veicas!
A pašnodarbinātais vai IK nederētu? Vārdu sakot vajag tā lai mazāk nodokļos aiziet, jo ienākumus neprognozēju grandiozus (100 - 200Ls).
Protams daudzi māk ebayā iepirkties, bet es paņemšu vairumā par zemāku cenu un beigās tas cilvēks labāk pie manis nopirks nekā gaidīs 2-4 nedēļas kamēr no USA vai Ķīnas atnāks. Un to Ebayu vienkārši kā piemēru minēju, vairāk doma orientēties uz pašiem ražotājiem.
Der arī pašnodarbinātais un IK.
Vispirms ļoti pamatīgi izpētiet izmaksas, jo piegāde pa pastu ir ļoti dārgs pasākums un uz bižutēriju jāliek ļoti liels piecenojums lai nosegtu piegādes izmaksas. Tad vēl jāiepazīstas ar visiem noteikumiem par patērētāju tiesībām atgriezt preci, kādi pavaddokumenti nepieciešami. Izpētiet pieprasījumu un piedāvājumu šāda veida produktam un tad izvērtējiet vai varēsiet konkurēt ar tiešo tirgotāju.
Izklausās diezgan nenopietni. Lai kādu uzņēmējdarbības formu Jūs izvēlētos, jāievēro likumdošana.
Preces iepirktu no ārzemēm, kaut vai no tā paša Ebay.
Jums ir smalki jāizrēķina - ko iepirksiet, kādas izmaksas Jums būs?
Vārdu sakot vajag tā lai mazāk nodokļos aiziet, jo ienākumus neprognozēju grandiozus (100 - 200Ls). Es par tādu naudu neķēmotos ar biznesu, bet strādātu algotu darbu.Janu vienīgi kā papildus ienākumus jau esošajiem ienākumiem aiz nav ko darīt.
Aivareno
Varbūt bija domāts "apliekamais ienākums". Pats saprotat.
Mani visvairāk uzjautrina šī studenta domu gājiens "iedodu savu konta num. un viņš pārskaita attiecīgo naudas summu..." Diez, kurā LV nostūrī vēl tādi antiņi mājo, kuri skaitīs attiecīgo naudas summu, pretī saņemot solījumu. Un vai šis students zina, cik maksā parastas vēstules nosūtīšana vismaz, nerunājot par preču pārsūtīšanu pa pastu.
Iepirkuma un pasta izdevumu cenas ir noskaidrotas un izkalkulētas. Kā arī esošie konkurenti ir apzināti un izpētīti. Potenciālie pircēji ir noskanēti.
Vienīgās nebūšanas pagaidām ir ar visām likumu būšanām.
Paldies Zinme, par ieteikumu izpētīt Patērētāj Tiesības.
Закрыть
Краткое описание нарушения