Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Auto nomas nodokļi К списку тем

Auto nomas nodokļi
Labdien gudrie grāmatveži!

Kā man rīkoties, ja es privātpersona esmu izīrējusi auto otrajai privatpersonai( NOSLĒGTS LĪGUMS), bet šī samaksāja par nomu no SIA..

Kādi nodokļi man butu jamaksa, jo reali nekadu pelnu neesmu guvusi ar kasko un octas izmaksas, varbut ja dazus ls!

saprotu, parbaudit var tikai SIA, un tad fikset, vai ari ja neparbaude, viss mierigi vai ka?

Jo reali man nekadus ik nav jegas registret, bet sodus ari negribas maksat!!

Ludzu palidziet!
Kleera
Kleera 06.09.2010 18:33
2 сообщения на сайте

Ответы (9)

Aizsūtīju uz e-pastu izrakstu no likuma par auto nomu
Meek
Meek 06.09.2010 19:58
5685 сообщений на сайте
Pirmkārt ja iznomājāt fiziskai personai, tad tai otrai fiziskai personai nav nekāda pamata maksāt no SIA konta. Tie nebūs SIA izdevumi.Nomasmaksai jābūt tādai, lai segtu visus izdevumus + peļņa.Par katru ieņēmumu jāmaksā nodokļi. Ja neiznomājiet juridiskai,kura ietur IIN pie ienākumu izmaksas, bet fiziskai tad pašam ir jāiesniedz gada deklarācija un jānomaksā no viem ieņēmumiem IIN 26%.Izdevumus ja nav reģistrēta saimn. darbība - a/m noma nedrīkst piemērot. Ja reģistrējas tad var piemērot to pašu Jūsu nosaukto KASKO uc., tikai saimn.d. veicējam ja ieņēmumi izdevumi mēnesī paŗsniedz 180 Ls jāmaksā arī VSOI.Tasbūtu kā no grāmatas, bet savstarpēji fiziskas personas bieži nomā viens otram un neviens neko par to nezina.
Ilma
Ilma 06.09.2010 21:07
30495 сообщений на сайте
P.s. kas tas par likumu par auto nomu?
Ilma
Ilma 06.09.2010 21:08
30495 сообщений на сайте
No IIN tas, kas attiecas uz nomu, ko sava laikā izdarīju savam šefam.
Meek
Meek 06.09.2010 22:59
5685 сообщений на сайте
Par iedzīvotāju ienākuma nodokli

8. pants. Gada apliekamā ienākuma avoti

3. Pie pārējiem fiziskās personas ienākumiem, par kuriem ir jāmaksā nodoklis, tiek pieskaitīti:

7) ienākumi no kustamās mantas iznomāšanas;

Un ir absolūti vienalga vai auto iznomāts SIA, vai fiziskai personai....

Cita lieta ir, vai to likumu fiziskas personas ievēro... tieši tāpat, ka dzīvokļu izirēšana...
Meek
Meek 06.09.2010 23:06
5685 сообщений на сайте
Ilma

Pirmkārt ja iznomājāt fiziskai personai, tad tai otrai fiziskai personai nav nekāda pamata maksāt no SIA konta.

Tā nevar teikt.

Mēs taču nezinam tās fiziskas personas (nomnieka) līgumus ar SIA un to, kāpēc SIA samaksāja fiz.personasvietā. Ka arī nomas līgumu neesam redzējuši.

Jebkurā darījumā pircējs (nomnieks) un maksātājs var būt dažādas personas.
Meek
Meek 06.09.2010 23:37
5685 сообщений на сайте
Nevajag bikses vilkt pār galvu - būs dzīve vienkāršāka.
Andaz
Andaz 07.09.2010 09:21
27892 сообщения на сайте
Šis forums ir derīgs tieši tāpēc ka tā dalībnieki kopīgiem spēkiem atrod risinājumus dažādām sarežģītām situācijām, ko Andaz sauc par bikšu vilkšanu pār galvu;-)
Agii
Agii 21.10.2010 14:18
101 сообщение на сайте
Pirms uzsākt uzņēmējdarbību, bet auto noma IR uzņēmējdarbība, likumdošana jāizlasa!

Ja pašam nav nojēga par nodokļiem un grāmatvedību - tās lieta sjāuztic profesionālim.
Andaz
Andaz 22.10.2010 10:08
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.