Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Годовой отчет

Dividendes К списку тем

Dividendes
Sveiki. Meklēju forumā, bet neatradu, varbūt netur meklēju Man ir jautājumi, uzņēmuma vadītājs vēlas dividendes, kas sakrājušās par iepriekšējiem gadiem, lai es uzlieku kā aizdevumu uzņēmumam. Nekad neesmu saskārusies ar dividendēm! Ja esiet, varbūt man īsumā varat izstāstīt kas un kā?

1.Vaies varu uz līguma pamata, nogrāmatot dividendes uz aizdevumu uzņēmumam? Vai man tomēr obligāti jāizmaksā?

2.Šogad stājās spēkā jaunais likums par to ka arī dividendes apliekas ar nodokli, bet ja viņas netiek izmaksātas, tad neapliksies?

3.Unatskaite par dividenžu izmaksu arī jādod tikai tādā gadījumā, ja viņas tiek izmaksātas un apliktas ar nodokli? Citos gadījumos nebūs?

Protams, sakopēju komerclikumu un iin likumu utt, vakarā cītīgi lasīšu, bet varbūt kāds ir kompetents šajos jautājumos un var man palīdzēt! Paldies
Elvital
Elvital 14.09.2010 14:42
148 сообщений на сайте

Ответы (23)

Vienīgais uz ko var cerēt, ka 10% palielinās uz 15%.
Andaz
Andaz 22.09.2010 17:10
27892 сообщения на сайте
1. Можно и не выплачивать. Будет висеть кредиторская задолженность.

2. Налог надо удерживать после начисления дивидендов, а не выплаты.

2. Отчет надо сдавать после начисления и сразу перечислить налог в бюджет.
Maija
Maija 22.09.2010 21:49
28223 сообщения на сайте
Es domāju nevis neizmaksāt dividendes, bet atstāt peļņu nesadalītu, lai nevajadzētu maksāt nodokli, cerībā, ka nākošgad varēs sadalīt un nomaksāt nodokli (protams, ja būs nauda), kas gan maz ticams...
Int
Int 23.09.2010 09:49
157 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.