Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Preces norakstīšana
Sveiki, Jautājums visnotaļ stulbs. Kā norakstīt preci? sabojājusies.... un vai PVN atksitēs kas mainās?
kaads buus konteejums? K 2130 (preces pārdošanai) D 7550 (saimnieciskās darbības izdevumi) ?
Ответы (20)
Skatieties likumā par UIN par preču zudumiem Kāda pārdošana, vai tad sabojāto preci pārdevāt vai.
Nu tad noraksta no krājumiem uz zaudējumiem.Vai ja ielikts jau izdevumos, tad uz ieņēmumiem.PVN tas neskar.
Tas vajadzīgs un rīkojumi arī.
Kādā kontā labāk krājumu norakstīt? 7440 Apgrozāmo līdzekļu vērtības norakstīšana... 8410 - neparedezētie izdevumi...
Situācija tāda - uzņēmumam ir iepirkti skapji (kaut kad sen) ar domu pārdot, bet laika gaitā tie ir sabojājušies, vajag norakstīt. šobrīd šie skapji ir kontā 2130 - Gatavie ražojumi un preces pārdošanai.
Norakstīt var uz vienalga kādu Jums zināmu šim nolūkam paredzētu atsevišķu kontu. Skatieties vai summa nav jāpalielina UIN deklarācijā saskaņā ar UIN pantiem.
oi nē - man pat sanāk, ka tā ir prece, ne krājums.
Bet UIN deklarāciju mainīšu šī gada gada pārskatā. ko nodošu nākamgad.
Nu kur ari stāv no tā arī jānoraksta.
varu izveidot jaunu kontu, bet kurā grupā? 7 vai 8? kā tas parasti notiek? pirmo reizi šāda situācija.
Man ir 7.grupaskonts.
Par preču krājumu zudumiem jābūt uzņēmumā apstiprinātam pieļaujamajam procentam gadā - skat. Likums par UIN.
Grāmatojums D7xxx K2130
PVN nav jāaiztiek.
Chikita
ziņojumu: 306 29.09.2010 09:18
oi nē - man pat sanāk, ka tā ir prece, ne krājums.
Ar ko atšķiras? Prece, kamēr nav pārodota - ir krājums.
krājumi ir mājās pagraba laikamLOL
Arī uzņēmuma "kamorkās" mēdz būt krājumi.Krājumi arī Āfrikā ir krājumi.8-)
Un Āzijā, Austrālijā?
Austrālijā krājumi ķenguram somā
Vai ķenguru somas nosacīti arī var saukt par "kamorkām"?
Bet kā ar Āziju? Vai jurtās?
Закрыть
Краткое описание нарушения