Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

auto patapināšana un nodoklis. К списку тем

auto patapināšana un nodoklis.
ja mūsu uzņēmums lieto automašīnu uz patapinājuma līguma no 8-17, kā ar auto nodokli maršruta lapām? vakarā ar auto brauc pats īpašnieks kurš nav nekādi saistīts ar mūsu firmu....
Larcix
Larcix 28.09.2010 17:36
10 сообщений на сайте

Ответы (8)

Man ar arī ir jautājums par patapinājumu līgumu, kā ir, ja fiziska persona (vienīgais valdes loceklis) patapina savu auto uzņēmumam, auto tiks izmantots gan uzņēmuma, gan privātajām vajadzībām (vienīgajam darbiniekam, kas vienlaicīgi ir arī īpašnieks, ir summētais darba laiks).

1)Vai šajā gadījumā ir jāmaksā auto nodoklis?

2)kā vajadzētu noformēt patapinājuma līgumu, lai nevajadzētu maksāt auto nodokli (ja tāda iespēja pastāv)?

3)kā ir ar degvielu, vai drīkst norakstīt saimn. darbības izdevumos un atskaitīt PVN priekšnodokli? Un kā ir ja degviela tiek pirkta vēlu vakarā, it kā jau ir laika darbs un nav noteikt no cikiem līdz cikiem strādā.

Varbūt ir vēl kāda iespēja, kā var noformēt, lai būtu uzņēmumam izdevīgi?

Paldies jau iepriekš!
Irina1986
Irina1986 01.10.2010 19:52
40 сообщений на сайте
Visi šie jautājumi ir atrodami MEKLĒTĀJĀ.
Ilma
Ilma 01.10.2010 20:33
30495 сообщений на сайте
It kā jau izskatīju gandrīz visas tēmas bet atbildes neatradu!
Irina1986
Irina1986 01.10.2010 20:49
40 сообщений на сайте
У меня аналогичная ситуация-единственный владелец СИА использует личную машину для работы, но чеки на топливо не дает,затраты не списываем и маршрутные листы не пишем.Мотивирует это тем, что на фирме убытки и зачем их увеличивать.Чем это грозит? По поиску пока не нашла ответа.
Spars
Spars 01.10.2010 21:19
509 сообщений на сайте
Spars.Ar peronīgo mašīnu katrs var darīt kā grib.Varbraukt arī darba darīšanās. Mašīna ir peronīgā, tādēļ arī nekādas ceļazīmes un čeki nav vajadzīgi.Nekāds līgums arī tad nav vajadzīgs.
Ilma
Ilma 01.10.2010 21:37
30495 сообщений на сайте
Ilma,paldies.Вы меня успокоили.Я тоже так всегда думала,а сейчас началась проверка и запросили маршрутные листы,договора.Вот и появились сомнения. Спасибо!
Spars
Spars 01.10.2010 23:12
509 сообщений на сайте
ну правильно,если есть договор,независимо какай патапинаюма или другой должны быть пут.листы,расход бензина,согласно путевым... вы взяли машину и используете в хоз.деятельности,

Ar peronīgo mašīnu katrs var darīt kā grib.Varbraukt arī darba darīšanās,...

тогда не надо оформлять договоров и светить машину на фирме ездите куда хотите
Nina1327
Nina1327 04.10.2010 12:29
246 сообщений на сайте
Spars.Ar peronīgo mašīnu katrs var darīt kā grib.Varbraukt arī darba darīšanās. Mašīna ir peronīgā, tādēļ arī nekādas ceļazīmes un čeki nav vajadzīgi.Nekāds līgums arī tad nav vajadzīgs.

Nu ja, un degvielu izdevumos nelaiž. Pērk pa savu naudu. Kā parādās degviela- attaisnojuma dok.- kur brauci, kādēļ brauci, utt. To arī VID prasa.
Dora36
Dora36 05.10.2010 09:03
351 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.