Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Stingrās uzskaites kvītis un kases ieņēmumu orderis К списку тем
Stingrās uzskaites kvītis un kases ieņēmumu orderis
Esmu saputrojusies,kā pareizi uzrādīt grāmatvedībā saņemto naudu no klienta,ja tiek izrakstīta stingrās uzskaites kvīts.
Vai jābūt 2 grāmatojumiem? Viens par to,kā nauda saņemta no klienta,pamatojoties uz kvīti, un vēl arī papildus kases ieņēmumu orderis? Vai pietiek ar kases ieņēmumu orderi,kurā norāda uz kā pamata nauda iemaksāta kasē? Kas tādā gadījumā ir pie maksātāja? Klients vai kasieris? Klients tomer jau ir parakstijies uz kvits...
Ответы (12)
Reģistrācijas datums 30.08.2007 16:37
Nodarbošanās Grāmatvedis
'dodiet darbiņu kompetentam grāmatvedības zinātājam
Linete, apskatities, kad esmu registrejusies un atbildet sadi nebija slinkums,bet normalu atbildi uzrakstit gan....paldies:)
Lai cik reti te iegriezos, nekas nav mainijies diemzel,maz atsaucigu cilveku,bet paldies tiem,kas taddi tomer ir:)
no 21.10.2003 Noteikumi nr. 584 nemaz nelasat, tie taču ir grāmatvedības pamatdokuments, kas jāzin
14. Kases ieņēmumu orderim ir obligāti šādi rekvizīti (identifikācijas dati):
14.1. uzņēmuma — skaidrās naudas saņēmēja — nosaukums (komersanta firma) un reģistrācijas numurs Tieslietu ministrijas reģistru iestādēs (vai nodokļu maksātāja reģistra kods);
14.2. dokumenta nosaukums, numurs un sagatavošanas datums;
14.3. fiziskās personas — skaidrās naudas maksātāja — vārds, uzvārds un personas kods (rezidentiem), personu apliecinoša dokumenta dati (dokumenta nosaukums, numurs, izsniegšanas datums un vieta) vai personas identifikācijas kods un valsts nosaukums (nerezidentiem), ievērojot šo noteikumu 26.punktā noteikto kārtību attiecībā uz ārvalsts valūtas pirkšanas darījumiem;
14.4. saimnieciskā darījuma apraksts un pamatojums (norāda arī pievienotā attaisnojuma dokumenta (ja tāds ir) nosaukumu, numuru un sagatavošanas datumu);
14.5. valūtas kods;
14.6. saņemamā skaidrās naudas summa, izteikta ar cipariem;
14.7. saņemamā skaidrās naudas summa, izteikta ar vārdiem un cipariem (šo summu veidojošās valūtas vienības — lati, eiro un citas — ar vārdiem, bet to daļas — santīmi, centi un citas — ar cipariem);
14.8. uzņēmuma vadītāja vai atbildīgā grāmatveža paraksts;
14.9. kasiera paraksts.
15. Kases izdevumu orderim ir obligāti šādi rekvizīti (identifikācijas dati):
15.1. uzņēmuma — skaidrās naudas izsniedzēja — nosaukums (komersanta firma) un reģistrācijas numurs Tieslietu ministrijas reģistru iestādēs (vai nodokļu maksātāja reģistra kods);
15.2. dokumenta nosaukums, numurs un sagatavošanas datums;
15.3. fiziskās personas — skaidrās naudas saņēmēja — vārds, uzvārds un personas kods (rezidentiem), personu apliecinoša dokumenta dati (dokumenta nosaukums, numurs, izsniegšanas datums un vieta) vai personas identifikācijas kods un valsts nosaukums (nerezidentiem), ievērojot šo noteikumu 26.punktā noteikto kārtību attiecībā uz ārvalsts valūtas pārdošanas darījumiem;
15.4. saimnieciskā darījuma apraksts un pamatojums (norāda arī pievienotā attaisnojuma dokumenta (ja tāds ir) nosaukum
Es it kaa to visu jau zinu,bet saputrojos tapec,ka patiesibaa klientam kviiti izraksta uznemumaa,tur arii vins parakstaas. Man pec tam tikai iedod tas kviitis,sanak,ka jaraksta kases ienemumu orderis,bet klienta parakstu sen vairs nedabut. Tapec saku domat,ja kviits ir attaisnojuma dokuments,tad uz ienemuma ordera varbut pietiek ar kasiera un uznemuma vaditaja parakstu....taa arii nezinu,ko iesakt...Tad vai skaidras naudas maksataja fiz.personavar but pats kasieris uz ien.ordera
Ja skaidrā naudā tiek apmaksāta preču iegāde (pakalpojumi) bez EKA, bet ar kvītīm, pēc manām domām darbinieks, kurš saņem maksājumus, dienas beigās visu naudu nodod kasē, kur tiek sastādīts kases ieņēmumu orderis - viens par visām dienas kvītīm kopā.
Naudas iemaksātājs ir pārdevējs, naudas saņēmējs kasieris.
Grāmatojumi D2610 K6110 K5721 (ja esat PVN maksātāji).
Divi grāmatojumi nevar būt, jo naudu taču saņemat tikai vienu reizi.
Jums tiešām grāmatvedība vēl jāpamācās - tieši grāmatvedības būtība. Neapvainojieties, taču jūtu, ka izpratnes par lietām pietrūkst.
paldies,Aivar,man viss tagad skaidrs,man arii bija tads domu gajiens,bet baidijos kluudities...
Es nebiju domajusi 2x gramatot ienemumus kasee,bet mazliet sarezgit to naudas noklusanu lidz kasei, vispirms gramatojot samaksu no klienta nevis uz kases kontu,bet uz kadu starpkontu un pec tam no taa uz kasi,gribeju zinat,vai var tikai ar vienu gramatojumu tikt cauri,tagad sapratu,paldies:)
Viss ir labs, kas labi beidzas.
Lai saulaina diena!
Es grāmatoju caur 2380, man tā ērtāk...
saņem naudu D2380 K6110 vai K2310
uz kasi D2610 K2380
vai uz banku D2620 K2380
un viss aprakstīju Uzņēmuma metodikā...
Angrazo , tas nu gan nav pareizi
Mani tikai interesētu, kā saucas konts K2310...
Ir jau gan viss saputrots, tas tiesa.
Kādas var būt ērtības, veicot liekus (un aplamus) grāmatojumus, patiešām arī es nesaprotu.
Закрыть
Краткое описание нарушения