Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Naudas plūsma uzņēmumā
Sveiki! Gribēju precizēt - kas ir brīvās naudas plūsma? Tā ir nauda, kas paliek pēc saistību apmaksas un ko var ieguldīt tālākai uzņ.paplašināšanai? Vai kredīta atmaksa un dividendes ir iekš brīvāsn audas plūsmas?
Un kā vispār sanāk ar dividendēm - ja, piemēram, uzņēmumā ir 8000 Ls, tad no sākuma ir jānomaksā parādi kreditoriem un tikai tad var ņemt ārā dividendes? Kur to var palasīt? Jautājumi ir murgaini, bet ceru, ka sapratāt. paldies
Ответы (13)
nu profesionālis neesmu
nu profesionālis neesmu
STUDENT - vāte-gogle nav pazīstama?
lasīt
http://www3.acadlib.lv/greydoc/Subatnieks_disertacija/Subatnieks.pdf
SGS Nr.7 Naudas plūsmas pārskati
"ja, piemēram, uzņēmumā ir 8000 L"
Kur ir? Tumbočkā?
ok, ar maati googli jau aprunājos!
Bet tad paliek tas jautājums par tumbocku
ja man kasē ir 8000 Ls, un ir nenomaksāti piegādātāji, es drīkstu naudu izmaksāt dividendēs?
Dividendes maksā no peļnas, kuru var redzēt tikai pēc gada slēgšanas..... samaksājot iepriekš Uzņēmuma ienākuma nodokli....Un vel. No šī gada divinendes apliek ar 10% Iedzīvotāju Ienākuma nodokli.
Paldies jums, par dividendēm es zinu, bet tā ideja manā jautājumā ir tā - dividendes tika aprēķinātas, bet kasē nav uzreiz tādas summas. Tad nu tagad, kad kasē ir tie nelaimīgie 8000 Ls, es drīkstu izmaksāt dividendes, lai gan ir nenomaksāti parādi piegādātājiem...
Nu ja neteiksiet par to Jūsu piegādātājiem, tad varat....:-D
Un neaizmirstiet vel valstī samaksāt 800Ls!
Principā, ja dividendes ir aprēķinātas, tad to saņēmēji arī ir kreditori. Tomēr šeit vajadzētu vadīties no tā, kas tiek plānots tālāk. Ne vienmēr pelnošiem uzņēmumiem ir tik daudz naudas, lai uzreiz izmaksātu dividendes - tās dažreiz izmaksā pa daļām. Uzņēmuma īpašnieki ne vienmēr apzinās, ka lielu summu izņemšana no apgrozāmajiem līdzekļiem bremzē tālāko biznesu. Labāk pagaidīt, vai saņemt dividendes pa daļām, nekā saņemt dividendes pēdējo reizi
skaidrs :)mēs tā arī darām, ka pa daļām
Neaizmirstiet man desmito tiesu.
Закрыть
Краткое описание нарушения