Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

A/M izmantošana personiskām vajadzībām К списку тем

A/M izmantošana personiskām vajadzībām
Nav īsti skaidrs par A/m kas tiek lietotas uzņēmumā pēc patapinājuma un nomas līgumiem ar darbiniekiem.Parbraucieniem,kas saistīti ar uzņēmuma saimniecisko darbību tiek aizpildītas ceļazīmes,uzskatot ,ka pārējo laiku a/m drīkst izmantot savām vajadzībām.Vai šajā gadījumā var "piesieties " par izmantošanu personiskām vajadzībām?
Agsis
Agsis 04.10.2010 16:26
66 сообщений на сайте

Ответы (2)

Vai šajā gadījumā var "piesieties " par izmantošanu personiskām vajadzībām?

Да, если машина находится в постоянном пользовании на фирме, а не на рабочее время.
Tt7
Tt7 04.10.2010 16:29
37863 сообщения на сайте
6. Ja darba devēja rīcībā esošais automobilis ir patapināts vai iznomāts no fiziskas personas tikai saimnieciskās darbības vajadzībām (tas atrunāts konkrētajos līgumos), bet patapinātājs vai iznomātājs (fiziskā persona) to ārpus darba laika izmanto personīgajām vajadzībām, tad par šādu automobiļa izmantošanu labums noteikts netiek un persona, kura izmanto minēto automobili personīgajām vajadzībām ārpus darba laika nav uzskatāma par labuma guvēju.

7. Ja patapinājuma vai nomas līgumā, kas noslēgts ar fizisku personu, nav atrunāts automobiļa lietošanas mērķis vai laika ierobežojumi, tad tiek uzskatīts, ka automobilis darba devēja rīcībā ir nodots pilnībā un izmantojot personīgajām vajadzībām (arī ārpus darba laika) šādu darba devēja rīcībā esošo automobili, par šādu automobiļa izmantošanu tiek noteikts gūtais labums, bet persona, kura izmanto minēto automobili personīgajām vajadzībām ir uzskatāma par labuma guvēju
Abra
Abra 04.10.2010 16:38
2285 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.