Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Vai tas ir likumīgi
Labdien!
Man ir tāda situācija:'( 1.5 gada atpakaļ mana darba vietā aizgāja dekretā galvena grāmatvede,(es strādāju par parasto grāmatvedi)un sava vietā paņēma citu galveno grāmatvedi un noslēdza parasto līgumu uz nenoteiktu laiku. Pienāca laiks viņai atgriezties un re..problēma. Tā kā gada beigas un līgums noslēgts uz nenoteikto laiku, vadība nolēma jauno galv.grāmatvedi neatlaist, bet izsauca mani un pateica, ka tu esi ļoti kārtīga grāmatvede, bet tev jāsaprot ka vajag atbrīvot vietu jo iepriekšējai galv.grāmatvedei ir divi bērni un viņai ir grūti un viņa gatava iet tavā vietā:-< Trīs dienas paraudāju un nolēmu aiziet uz darba inspekciju. Viņi pateica ka atbrīvot viņi var mani,motivējot to tā "darba vietas likvidācija" ja es gadījumā neparakstīšu dokumentus par atbrīvošanu un tt. Bet problēma ir vēl viena.....burtiski kadu laiku pirms ša notikuma mēs ar vīru nolēmam tikt pie bērna....es vel darbā neko neesmu parakstījusi, bet man pateica ka es strādāšu līdz 1.novembrim:-< Bet ja nu gadījuma es jau būšu stāvokli.......es vairs neko nesaprotu ko man darīt?.......visu laiku gribas raudāt:'(
Ответы (16)
likumīgi- diez ko nav.
arī darba vietas likvidācija tur nav, jo darbinieks tiek pieņemts.
un ko jūs pati gribat?
/ izņemot raudāt?
bet varbūt, vajag darba devējam tā arī pateikt, ka Jūs esat stāvoklī un lai tā orta pagaida līdz Jūs aiziesiet dekrēta atvaļinājumā
vai arī
http://www.likumi.lv/doc.php?id=26019
101.pantsun 102.
Beidziet raudāt! Ātri taisat ar vīru bērniņu un darbā pasakiet, ka esat stāvoklī.:-)
bet šķiet darba likuma 108. pantu nedrīts piemērot, jo tādā gadījumā Jums ir jāizlemj, ko gribat darīt, vai pietiks spēka un nervu, tad ceļš ved uz tiesu
Tas, ka darba devējs nav pareizi darba līgumu ar aizvietotāju noslēdzis, ir DD vaina.
Atlaist Jūs nedrīkst, jo Jūsu darba vieta netiek likvidēta.
Ничего пока не подписывайте и быстренько с мужем делайте ребенка. Если на момент вручения узтейкумса об увольнении по инициативе работодателя (если не подпишете, то могут огласить при свидетелях) вы будете беременной, то уволить вас не смогут.
ЗЫ. Срок беременности считается с первого дня последних месячных. Оплодотворение может наступить на 10-17 день. Так что если благополучно сложатся обстоятельства, можете успеть.
Можно потом и посудиться. Ваша должность (простого бухгалтера) не ликвидируется. Сокращается один из главбухов. Женщина после родов имеет право вернуться на прежнюю работу или другую равноценную. Вот пусть и возвращается на должность главбуха.
При сокращении работодатель может предложить другую вакантную должность. Но ваша должность не вакантна. Она занята вами.
Problēma ir tāda ka es vel nezinu vai esmu vai neēsmu stāvokli. Es teicu ka mēs tieši "plānojam", bet ja nu tomēr sanāks ....Man kāds teica kamēr mātes pase nebus, es neskaitos grūtniece:-< bet mātes pasi dot aptuvēni kad ir jau divi mēneši. Tad es jau būšu atlaista:-< Par darba inspekciju....viņi pateica ka manu amatu viņi var likvidēt uz vienu mēnesi un pēc tam viņu atkal atjaunot vai savadāk nosaukt, tadā veidā viņi var mani atlaist gadījumā ja es neparakstīšu pušu vienošanās:-( Pašlaik es sūtu CV visur un esmu stresa stāvokli.......ja nu es tomēr palikšu stāvokli, vai viņi var man atlaist vai tomēr nē?
Sievieti stāvoklī atlaist nedrīkst.
Bet arī tagad nedrīkst, jo Jūsu amats netiek likvidēts.
Man kāds teica kamēr mātes pase nebus, es neskaitos grūtniece bet mātes pasi dot aptuvēni kad ir jau divi mēneši.
------------------------
Про паспорт матери в законе ничего не сказано. Сказано, что нельзя увольнять беременную. Беременность же наступает независимо от наличия паспорта и любых других документов.
Только обычно будущие мамочки ко второму месяцу доходят до врача. Пока констатируют задержку, пока запишутся к врачу, уже два месяца и пройдет.
Чтобы убедиться сейчас, купите в аптеке тест. Он сразу покажет результат.
Bet arī tagad nedrīkst, jo Jūsu amats netiek likvidēts.
--------------------
Это можно обойти, но не так как объяснили в инспекции "manu amatu viņi var likvidēt uz vienu mēnesi un pēc tam viņu atkal atjaunot vai savadāk nosaukt". Можно принять второго простого буха и через месяц его сократить. При этом преимущество остаться будет иметь работница с малолетними детьми.
TO Maija
Ja bet man pateica Dārba Inspekcija , ja es neparakstīšu uzteikumu, tad DD mani neatlaidis varbūt, bet sāks meklēt kašķi, piekasīties pie visa, sāks taisīt brīdinājumus un tt.
Vistrakakais ir tas, ka es mes jau pēc 10 g. kopdzīves nolēmam ar vīru beidzot tikt pie bērna un ja nesanāca, tad tas nozīme ka viss atkal vajadzēs atlikt uz nenoteiktu laiku, jo pašlaik atrast darbu grāmatvedim ir ļoti grūti, it īpaši gada beigās. Protams ja atradīšu, tad uzreiz palikt stāvokli ir neētiski ....
Nu apt.skaidri....
Liels paldies visiem
Спасибо большое всем
ja jūs esat stāvoklī, tad uzskaitē liek no pirmās dienas, kad grūtniece dodas pie doka, mātes pasi izraxta, kad ir nodotas analīzes un ir viņā ko raxtīt. bet tas nenozīmē, ka grūtniecība sākas ar mātes pases izsniegšanu. tāpat visas analīzes ir par velti ar brīdi, kad grūtniece ir stājusies uzskaitē, nevis izsniegta mātes pase.
un vēl grūtnieci nedrīkst atlaist arī pārbaudes laikā.
Gelja.С дитёнком не надо откладывать! Всё будет хорошо!
Ja bet man pateica Dārba Inspekcija , ja es neparakstīšu uzteikumu, tad DD mani neatlaidis
---------------------
Не совсем так. Для увольнения надо сообщить узтейкумс. Это можно сделать разными способами: вручить под расписку в получении, послать по почте на домашний адрес, огласить устно в присутствии свидетелей и составить об этом акт.
Что начнут piekasīties pie visa возможно. Это - распространенный способ избавиться от работника, если не хватает законных оснований.
To Bastet
Даааа уж, я теперь с такими нервами......, а везде пишутб что при этом деле надо саблюдать спокойствие:-< А теперь 12.10 приходит на мое место старый главбух и мне надо ее обучать три недели, помоч теперешней главбух, так как приходит планированный аудит и годовой отчет.....
Вот даже и не знаю...... С одной стороны в наше время остаться без работы почти катастрофа, а с другой стороны работать с таким начальством и коллегами...:-/ Но варианты есть всегда, по крайней мере нужно уйти так, что бы потом не было проблем с учётом на бирже и с получением пособия по безработице
Закрыть
Краткое описание нарушения