Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Kalkulācijas К списку тем
Ответы (12)
Это вам надо не сюда. Это - в кулинарный техникум. Там учат рассчитывать количество продуктов. Вот и спросите своих поваров как они это делают и по каким книгам готовят.
Kalkulācijas ŠEFPAVĀRS taisa, jo viņš māk gatavot, nevis grāmatvedis, direktors...
Nevajag līst visām pudelēm par korķi!
Nevajag līst visām pudelēm par korķi!
un vēl - ir tāds jēdziens kā VADĪBAS GRĀMATVEDĪBA, kurā māca pašizmaksas aprēķina principus.
Bet arī tas ir JĀMĀCĀS - koledžā, tehnikumā....
Jums, kā juristam, taču jāsaprot, ka ne tikai juristi mācās 5 gadus, lai savā profesijā strādāt varētu, bet arī grāmatveži, ekonomisti, šefpavāri...
Bet arī tas ir JĀMĀCĀS - koledžā, tehnikumā....
Jums, kā juristam, taču jāsaprot, ka ne tikai juristi mācās 5 gadus, lai savā profesijā strādāt varētu, bet arī grāmatveži, ekonomisti, šefpavāri...
Valdas Kozules mācību līdzeklis "Uzturs"vairākās daļās. Izdevis Latvijas lauksaimn.konsult.unizglītības atbalsta centrs. Daudz vērtīga par produktu ielikumiem utt.
Produktu kalkulācijas patiešām sastāda cilvēks, kas to prot - šefpavārs, virtuves vadītājs vai tml. Ārstniecības iestādēs (slimnīcās) šo darbu veic dietas māsa.
Pamatojoties uz kalkulāciju, noliktava izsniedz virtuvei pārtiku.
Pēc tam kalkulācijas "izceno" - aprēķina izsniegto produktu summu, pamatojoties uz iepirkuma cenām un noliktavas uzskaites kartītēm. Produktu uzskaites kartītēs jāuzskaita gan saņemtie produktim, gan izsniegtie (pamatojoties uz kalkulācijām).
Rezultātā - "izcenotās" kalkulācijas iesniedz grāmatvedībā, uz to pamata grāmatvedis izlietotos produktus grāmato uz izdevumiem, samazinot krājumus noliktavā D7xxx K21xx.
Pamatojoties uz kalkulāciju, noliktava izsniedz virtuvei pārtiku.
Pēc tam kalkulācijas "izceno" - aprēķina izsniegto produktu summu, pamatojoties uz iepirkuma cenām un noliktavas uzskaites kartītēm. Produktu uzskaites kartītēs jāuzskaita gan saņemtie produktim, gan izsniegtie (pamatojoties uz kalkulācijām).
Rezultātā - "izcenotās" kalkulācijas iesniedz grāmatvedībā, uz to pamata grāmatvedis izlietotos produktus grāmato uz izdevumiem, samazinot krājumus noliktavā D7xxx K21xx.
Точнее, технологические карты составляет специалист-технолог (шеф-повар, диетолог и пр.). Кроме него никто точно не знает, сколько и какого сырья необходимо для получения готовой продукции. Потом бухгалтерия только циферки может подставить, и получится калькуляция.
www.bilance.lv tur ir normāla kalkulāciju programma
Storno 14.10.2010 16:41
1392 сообщения на сайте
1392 сообщения на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть