Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Apstiprina jaunu kārtību vienkāršoto akcīzes preču pavaddokumentu apri К списку тем

Apstiprina jaunu kārtību vienkāršoto akcīzes preču pavaddokumentu apri
Otrdien, 12. oktobrī, Ministru kabineta (MK) sēdē tika apstiprināti noteikumi par vienkāršoto akcīzes preču pavaddokumentu aprites un kontroles kārtību. Noteikumu mērķis ir padarīt efektīgāku akcīzes preču, kuras nodotas patēriņam, un denaturētā spirta pārvietošanas kontroli, kā arī padarīt skaidrāku šo preču pārvietošanas dokumentu aprites kārtību personām.

Jaunie noteikumi pēc būtības saglabā pašlaik esošās prasības un precizē neskaidros jautājumus, bet neuzliek jaunus pienākumus personām.

Noteikumi ir papildināti ar nodaļām, kas nosaka vienkāršoto pavaddokumentu aprites kārtību denaturētā spirta pārvietošanas gadījumiem atsevišķi no pārējām akcīzes precēm. Projekts paredz arī iesnieguma formu informācijai, kas personai jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienestā pirms akcīzes preču, kas nodotas patēriņam citā dalībvalstī, nosūtīšanas uz Latviju. Tāpat noteikumi paredz formu akcīzes nodokļa samaksas apliecinājumam, kuru izsniedz Valsts ieņēmumu dienests.
Andaz
Andaz 13.10.2010 15:51
27892 сообщения на сайте

Ответы (1)

Noteikumi ir attiecināmi uz:

1.personu, kas Latvijā ieved vai saņem no citas Eiropas Savienības dalībvalsts akcīzes preces, kuras nodotas patēriņam citā dalībvalstī;

2.pārsūtītājtirgotāju, kas no Latvijas nosūta akcīzes preces, kuras nodotas patēriņam, uz citu dalībvalsti personai, kurai nav apstiprināta noliktavas turētāja, reģistrēta saņēmēja vai īslaicīgi reģistrēta saņēmēja statusa;

3.apstiprinātu noliktavas turētāju, kas no Latvijas akcīzes preču noliktavas izved denaturēto spirtu pārvietošanai uz citu akcīzes preču noliktavu Latvijas Republikā vai uz ārvalsti, kas nav dalībvalsts, vai citu dalībvalsti vai ieved denaturēto spirtu akcīzes preču noliktavā no ārvalsts, kas nav dalībvalsts, no citas dalībvalsts vai no citas akcīzes preču noliktavas Latvijas Republikā;

4.denaturētā spirta lietotāju, kas ieved denaturēto spirtu no ārvalsts, kas nav dalībvalsts, vai saņem denaturēto spirtu no citas dalībvalsts.

Jaunā kārtība aizstās pašlaik spēkā esošos MK 2004. gada 15. aprīļa noteikumus Nr.312 Vienkāršoto akcīzes preču pavaddokumentu aprites un kontroles kārtība.

Avots: Finanšu ministrija
Andaz
Andaz 13.10.2010 15:51
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.