Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Dienesta auto nodokļa vietā plāno ieviest fiksētu maksājumu К списку тем

Dienesta auto nodokļa vietā plāno ieviest fiksētu maksājumu
Ekonomikas ministrijas vadītā darba grupa izteikusi ideju pašreizējo auto nodokļa maksāšanas kārtību aizstāt ar fiksēta maksājuma ieviešanu.

Ekonomikas ministra vadītā darba grupa ir sanākusi uz divām sanāksmēm. Pirmajā, izskanot kritikai par pašreizējo kārtību, kādā ar iedzīvotāju ienākuma nodokli tiek aplikts darba ņēmēja gūtais labums no darba devēja dienesta automašīnas izmantošanas personīgām vajadzībām, tika izteikts priekšlikums izstrādāt alternatīvu regulējumu, pārejot uz pakalpojuma principu – nosakot fiksētu maksājumu par dienesta automobiļa izmantošanu personīgām vajadzībām.

Otrajā sēdē tika apkopota informācija par nepieciešamajām izmaiņām normatīvajos aktos, lai pašreizējo kārtību aizstātu ar pakalpojuma principa ieviešanu, kā arī problēmjautājumi, kuru risinājumam ir nepieciešama papildus diskusija darba grupā.

Diskusijās darba grupā noskaidrojās, ka viens no aktuālākajiem uzņēmēju problēmjautājumiem ir par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) piemērošanu, ja dienesta auto tiek izmantots privātām vajadzībām. Darba grupa atbalstīja jau iepriekš izstrādāto priekšlikumu grozījumiem noteikumos par PVN piemērošanu, kas regulētu šo kārtību. Tika vienīgi nolemts, ka kārtībai būtu jāstājas spēkā no publicēšanas dienas, nevis no šā gada sākuma. Šie grozījumi PVN piemērošanas noteikumos bija jau sagatavoti un izsludināti Valsts sekretāru sanāksmē, taču tolaik saņemtās kritikas dēļ grozījumi netika pieņemti Ministru kabinetā.

Nākamais darba posms būtu Ekonomikas ministrijai aktivizēt darbu pie priekšlikumiem nodokļu regulējuma dienesta auto izmantošanas rezultātā gūtajam labumam uzlabošanai, kopīgi ar Finanšu ministriju un uzņēmēju pārstāvjiem.

Avots: Finanšu ministrija
Andaz
Andaz 13.10.2010 15:52
27892 сообщения на сайте

Ответы (3)

Ну наконец-то! Только бы не сделали запредельный фиксированный платеж от жадности.
Martinas
Martinas 13.10.2010 16:04
38532 сообщения на сайте
Ilma
Ilma 13.10.2010 16:05
30495 сообщений на сайте
Так они ж эту идею собирались озвучить к 8 сентября!

Тормознутые, ее
Mu-maija
Mu-maija 13.10.2010 18:01
15863 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.