Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Atskaites mikro К списку тем

Atskaites mikro
Rakstīts gudros rakstos,ka mikrouzņēmuma grāmatvedību var kārtot pats,jo tā ir vienkārša un grāmatvedis nav vajadzīgs. Bet ,acīmredzot,ir jāiet kursos,lai būtu vairāk par to sapratne. Ja es zinu , kas ir debets un kredīts un sākuma bilance,tad es , piemēram,nezinu, kādas atskaites man jānodod par kvartālu,jo neesmu nodokļa maksātājs.Uzdevu jautājumu speciem,man ieteica darbā pieņemt grāmatvediLOL .Nu nevaru pieņemt es grāmatvedi.Varbūt šeit ,iesākumam ,kāds var vismaz ieteikt,kur to var izlasīt.Ja man nav bijis ieņēmumu,man ir bijuši dibināšanas izdevumi,neesmu nodokļu maksātājs,varbūt man nav atskaites arī jānodod?Varbūt VID sniedz šādas konsultācijas?
Sigucis
Sigucis 19.10.2010 07:17
19 сообщений на сайте

Ответы (11)

Не понимаю,что смешного в том, чтобы взять на работу бухгалтера.Поверьте,это будет дешевле,чем штрафы,которые могут быть от Вашего знания Дебет-Кредит и sākuma bilance
Gravchik
Gravchik 19.10.2010 08:33
6088 сообщений на сайте
Не может быть, что Вы (как фирма)- совсем неплательщик налогов. Если Вы-плательщик налога с микропредприятия, то там отчет сдается раз в квартал. Разберитесь для начала с этим. Обратитесь в консультацию службы гос.доходов, я думаю, они подскажут какие отчеты и когда Вам надо сдавать.
Irena22
Irena22 19.10.2010 08:40
42998 сообщений на сайте
www.vid.gov.lv
Ilma
Ilma 19.10.2010 08:49
30495 сообщений на сайте
Diemžēl gudrie raksti dažreiz uzdod vēlamo par esošo, vēl jo vairāk, ja to diktē politiskais pasūtījums. MUN maksātāju no gada pārskata neviens nav atbrīvojis, arī, ja būs sasniegts PVN slieksnis, būs jāzin, ko darīt. Atrodiet sev vismaz kādu konsultantu, bet, vislabāk tomēr būs pieņemt darbā grāmatvedi.
Lieneb
Lieneb 19.10.2010 09:03
114 сообщений на сайте
Saprotu,ka nevariet finansiāli atļauties grāmatvedi.Ja neesiet mikrouzņēmuam nodokļa maksātājs,tad decembrī var iesniegt un no janvāra varēsiet maksāt mikronodokli,kas ietver visu.Tagadir atskaites,kas normāli ir SIA par kvartālu
Ditta
Ditta 19.10.2010 09:07
нет сообщений на сайте
Es atkal nesaprotu, ka nevar pieņemt grāmatvedi kaut uz konsultācijām, protams par to adekvāti maksājot, tad nav ko uzņēmumu dibināt, ja nav naudas ko maksāt.
Ilma
Ilma 19.10.2010 09:18
30495 сообщений на сайте
Pirmkārt iegaumējiet: arī tad, ja jums pagaidām nav jāmaksā nodokļi, jūs ESIET nodokļu maksātājs.

Otrkārt, ieklausieties Ilmas padomā: ja tā un šā nav, vai ir vērts kaut ko dibināt?
Mu-maija
Mu-maija 19.10.2010 09:37
15888 сообщений на сайте
"Rakstīts gudros rakstos,ka mikrouzņēmuma grāmatvedību var kārtot pats,jo tā ir vienkārša un grāmatvedis nav vajadzīgs." - и Вы поверили? Пора бы уже осознать, что это государство обманывает на каждом шагу.
Martinas
Martinas 19.10.2010 09:38
38532 сообщения на сайте
А что, государству выгодно. Потом обдерет, как липку, и спасибо не скажет.
Albina
Albina 19.10.2010 09:39
64740 сообщений на сайте
Atļaušos piebilst, ka pa kvartāliem un arī pa lielākām platībām nekādu atskaišu nav.

Pārskatus iesniedz par mēnesi, ceturksni, pusgadu vai gadu.

Tā tam būs būt!

Čista pa latviskam!
Aivars007
Aivars007 19.10.2010 10:05
26984 сообщения на сайте
Speciāli Aivaram007

kvartāls

I. n

1. (gada ceturksnis) quarter

Kam vajadzēs,tas tāpat sapratīs - kvartāls vai ceturksnis.
Ditta
Ditta 19.10.2010 15:17
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.