Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Vienkāršo iedzīvotāju ienākumu deklarēšanu Valsts ieņēmumu dienestā К списку тем

Vienkāršo iedzīvotāju ienākumu deklarēšanu Valsts ieņēmumu dienestā
RĪGA, OKT 21, BNS - Turpmāk iedzīvotājiem tiks vienkāršota ienākumu deklarēšana Valsts ieņēmumu dienestā (VID), paredz Saeimas galīgajā lasījumā vienbalsīgi atbalstītie grozījumi likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN).
Lana68
Lana68 21.10.2010 10:39
854 сообщения на сайте

Ответы (3)

Grozījumi likumā par IIN noteic vienkāršot iedzīvotājiem ienākumu deklarēšanu VID, paredzot, ka turpmāk iedzīvotāju ienākumu deklarācijā būs jānorāda tikai tā informācija, kas nav pieejama valsts informācijas sistēmās. Grozījumi paredz, ka VID elektroniskās deklarēšanas sistēmā nodrošinās, ka nodokļa maksātājam ir pieejama deklarācijas aizpildīšanai nepieciešamā valsts rīcībā esošā informācija, kuru maksātājs pārbaudīs un, ja nepieciešams, papildinās.

Savukārt tie nodokļa maksātāji, kas deklarācijas aizpilda papīra formātā, valsts informācijas sistēmās esošo informāciju saņems no VID. Paredzēts, ka kārtību šīs informācijas norādīšanai noteiks Ministru kabinets.

Turklāt turpmāk iedzīvotāju ieņēmumu deklarācija būs iesniedzama laikā no 1.martalīdz 1.jūnijam. Patlaban noteikts, ka deklarācija jāiesniedz ne vēlāk kā 1.aprīlī.

Plānots, ka vienkāršotā ienākumu deklarēšanas kārtība stāsies spēkā 2012.gada1.janvārī un būs attiecināma arī uz 2011.gadaienākumu deklarēšanu.

Grozījumi arī paredz papildināt IIN maksātāju tiesības, nosakot iespēju kopā ar deklarāciju Valsts ieņēmumu dienestā iesniegt iesniegumu par nodokļa samaksas sadalīšanu termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz pieciem gadiem par ienākumu, kas gūts aizdevuma jeb kredīta saistību samazināšanas vai dzēšanas dēļ.

Saņemot šādu iesniegumu, VID pagarinās nodokļa samaksas termiņu un vienosies ar nodokļa maksātāju par nodokļa samaksas grafiku. Turklāt paredzēts, ka VID neaprēķinās nokavējuma naudu, ja nodokļa maksājumi par ienākumu, kas gūts kredītsaistību samazināšanas vai dzēšanas dēļ, tiek veikti saskaņā ar šo grafiku. Savukārt, ja grafikā noteiktie termiņi tiek kavēti, par katru kavēto dienu plānots aprēķināt nokavējuma naudu 0,0125% apmērā no laikā nesamaksātā pamatparāda. Ja, pagarinājuma termiņam beidzoties, maksātājs nokavētos nodokļa maksājumus nebūs pilnā apmērā samaksājis, parāds tiks piedzīts bezstrīda kārtībā.
Lana68
Lana68 21.10.2010 10:40
854 сообщения на сайте
Likums pašlaik noteic, ka gada ienākumu deklarācija obligāti jāiesniedz individuālajiem uzņēmējiem, zemnieku saimniecību īpašniekiem un citiem saimnieciskās darbības veicējiem, ārvalstīs strādājošajiem, iedzīvotājiem, kas papildus darba algai saņēmuši autoratlīdzību, u.c.
Lana68
Lana68 21.10.2010 10:40
854 сообщения на сайте
Давно пора... в литве уже который год так
Jam
Jam 21.10.2010 11:12
203 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.