Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN pircējam no Igaunijas К списку тем
PVN pircējam no Igaunijas
Labdien!
Pircējs ir Igaunijas uzņēmums PVN maksātājs, bet preces saņemšanas vieta ir Latvijas teritorijā. Kā ar PVN likmi 0% vai 21%
Ответы (5)
Если нет документов, подтверждающих вывоз товара с территории Латвии, то ставка 21%, независимо от того, кому продаёте.
Preci piegādāsim tepat Latvijas teritorijā. Man gan pa telefonu Igaunijas pasūtītājs atgādināja, ka tas būšot PVN 0% darījums un es apmulsu, patiesībā jau preci es nekur neizvedīšu...CMR nevajag?...būs pavadzīme kā parasti un pircējs/saņēmējs Igaunijas uzņēmums.
83. Par preču piegādi ES teritorijā uzskata preču piegādi, kurā preces no iekšzemes nosūta vai transportē uz citu ES dalībvalsti, ja preču nosūtīšanu vai transportēšanu nodrošina preču piegādātājs vai preču saņēmējs, vai trešā persona preču piegādātāja vai preču saņēmēja vārdā.
84. Ja preces tiek nosūtītas no vienas ES dalībvalsts uz citu ES dalībvalsti un preču saņēmējs ir citas dalībvalsts apliekamā persona, tad par šo preču piegādes vietu uzskata to ES dalībvalsti, kur sākas preču nosūtīšana vai transportēšana.
85. Apliekamā persona preču piegādi ES teritorijā apliek ar PVN 0 procentu likmi, ja tā ir izpildījusi šādas prasības:
85.1. preču pavaddokumentos (arī nodokļa rēķinā) norādītais preču saņēmējs ir citas dalībvalsts apliekamā persona ar derīgu reģistrācijas numuru šīs dalībvalsts ar PVN apliekamo personu reģistrā;
85.2. ir dokumentāri apliecinājusi, ka preces ir transportētas uz citu dalībvalsti.
Nu tā kā preces netiek transportētas uz citu dalībvalsti, tad šajā gadījumā PVN ir kā jebkuram pircējam 21%
Закрыть
Краткое описание нарушения