Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pamatlīdzeklis
Labdien!
Varbūt šāda tēma ir jau bījusi, bet nepamanīju. Ir tāda situācija uzņēmuma valdes loceklis grib uzņēmumā ieguldīt savu motorzāģi, kurš ir iegādāts 2002.gadā ir tikai lietošanas grāmata uz kuras ir veikala zīmogs un datums kad iegādāts, bet summas nav. Vai es tādu varu likt pie uzņēmuma PL un kā man viņu grāmatot un kā ir ar amortizāciju. Vispār esmu nesaprašsanā! Zāģa vērtību valdes loceklis rib noteikt 300Ls.
Ответы (19)
Slikti meklējāt, ja nepamanījāt.
Lai uzņēmums nopērk to zāģi, un viss ies kā smērēts.
valdes loceklis grib uzņēmumā ieguldīt savu motorzāģi
Ieguldīt pamatkapitālā, dāvināt, pārdot?
Ieguldīt saimnieciskās darbības veikšanai bez atlīdzības. Meklēju pa grāmatām atradu kontējumu D - pl K 336, bet nezinu vai tā var un vai vispār pie attaisnojuma dokumentiem derēs zāģa pamācību grāmata un pieņemšanas un nodošanas akts.
Lāsmiņ - ja īpašnieks grib ieguldīt, tad lai to dara ar UR stapniecību palielinot PK.
Ja grib atdot - lai dāvina.
Ja pārdot - lai pārdod.
Jebkurai lietai jābūt novērtētai tirgus vērtībā - iztikas minimums grāmatvedības zināšanām.
D12xx K8XXX .Dāvinājuma līgums. Vērtība - apskatieties, cik līdzīgi zāģi pašlaik maksā.
Manī jau neklausās,valdes loceklis ko ieņem galvā, tad pārliecināt par pretējo nevar. Uzņēmums reģistrējies UR kā SIA ar mazkapitālu, tā ka pamātkapitālā nevar likt.
Būs jāparliecina par dāvinājuma līgumu, jo pašlaik uzņēmums ir sācis darboties un ienākumu vēl nav.
Lāsma - vai Jūs zināt sekas pirkšanai un dāvināšanai?
Mīļie! Lāsma nezina sekas dāvināšanai un pārdošanai, jūs piedāvājat patapināt! Tur taču pavisam būs "jāuzkaras".
Andaz, ja es neuzrakstīju atbildi vai es zinu kas ir pirkums un kas ir dāvinājums, tad nevajag izsecināt ka es to nezinu. Bet paldies par to pašu!:)
Atvainojos rakstot pielaidu kļūdu, ja viņa neatbildēja tas nenozīmē ka viņa to nezina
Atkal viens lietotājs ar diviem nikiem
Ja Lāsma to zinātu viņa tik muļķīgu lietu kā dāvināšanu nepiedāvātu!
pielaist var bikses...
Iepirkuma akts, izziņa kad personīgā manta, kad nenodarbojasar saimniecisko darbību, paziņojums VID līdz 01.02.2011., par ienākuma gūšanu. Cena zāģim droši vien par augstu. Rīkojums, un akts par pamatlīdzekļa nodošanu ekspluatācijā, normu degvielai cik tērē benzīnu.
Закрыть
Краткое описание нарушения