Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
pašu kapitāls un pamatkapitāls К списку тем
pašu kapitāls un pamatkapitāls
Labdien! Lūdzu palīdzēt kā rīkoties: kādas būs sekas,kad pamatkapitāls tiktu iztērēts neveiksmīgi un pašu kapitāls būtu mazāk,nekā pamatkapitāls?
Paldies.
Ответы (13)
Sekas būs tādas, ka uzņēmums bankrotēs. Kaaēr neviens nepiesaka maksātnespēju var darboties, parasti uz pašu dalībnieku aidevumiem, bet tas piesasita VID uzmanību.
Nav tik traki - pašu kapitāls var būt negatīvs, toties preču krājumi iespējami , sedz pašu kapitālu...
Nav tik traki - pašu kapitāls var būt negatīvs, toties preču krājumi iespējami , sedz pašu kapitālu...
---------------------------
Хоть поняла что сказала... Я не догнала....
Es arī nesapratu, bet domāju,ka es vienīgā nesapratēja, tādēl baidījos jautāt:-D
Ну, непонятливые, если остаток товара будет негативным, то все ок!!!
Ko Jūs, Otija taču šeit visgudrākā!
Kā gan Jūs atļaujaties aapšaubīt viņas rakstītās "gudrības pērles"!
Galu galā kopš 2006.gadavismaz GALVENĀ grāmatvede, un tas nav Jums nekāds joks!
Sama buxgalter!
Otija
ziņojumu: 1569 01.11.2010 17:40
...P.s. esmu grāmatvedis kopš 1987 gada.
Tā vien reizēm gribas, lai uzņēmumu vadītāji palasa savu grāmatvežu atbildes šai forumā.
Ka tik Jums slikti nepaliek.......Es te ne uz kādām "pērlēm " nepretendēju un citu cilvēku reģistrācijas datus neizkopēju un nedižojos.
Liels paldies visiem, bet ir tāds jautajums,ja pašu kapitāls būtu mazāks nekā pamatkapitāls, tas taču nav obligāti kā pašu kapitāls būtu negatīvs?
Neko nesapratu
Piemēram PK = 2000
zaudējumi 1500
Pašu kapitāls = 500
Pašu kapitāls mazāks par PK , bet nav negatīvs.:-D
(4) Dividendes nedrīkst noteikt, aprēķināt un izmaksāt, ja no gada pārskata izriet, ka sabiedrības pašu kapitāls ir mazāks par pamatkapitālu.
Vienas no sekām
Закрыть
Краткое описание нарушения