Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN un Es
Situācija sekojoša, ražojam preces priekš ES dalīvalsts, izmantojam darbarīkus, ko tā ES firma apmaksā. Pārdodam preces ar 0% PVN un darbarīkus ar 21%, jo tie atrodas pie mums un izmantosim tos arī turpmākiem pasūtījumiem. Klients negrib pieņemt rēķinu ar 21%. Kā rīkoties, lai abas puses būtu apmierinātas un likums ievērots
Ответы (5)
Вы когда ходите в Максиму, еще и прилавок с вместе с кефиром унисите?
если заказчику ваши инструменты не нужны и увозить он их не собирается, зачем же их продавать.
Bez šiem instrumentiem preci nevar izgatavot - jo katram pasūtītājam tie ir savādāki, viņš viņus pēc nopirkšanas var izmantot pie citiem ražotājiem. Tāda mūsu nozarē ir prakse - ja LV klients - viss OK, viņš nopērk, tikai pie mums uzglabā. Šoreiz problēma ar ES - jo preces no LV pagaidām netiek izvestas, bet klientam viņas ir "jānopērk"
Не понимаю, почему им обязательно покупать?
nu kāda starpība kāpēc jāpērk. Jāpērk un viss. Jautājums bija par ko citu.
1. ja prece/instrumenti tiek pārdoti, tad tie vairs nav Jūsu īpašums, bet gan pieder klientam un Jums jābūt pamatojumam, kāpēc Jūs glabājat klientam piederošu mantu. eto ras.
2. pievienojos kolēģiem, kas neizprot, kāpēc kopā ar preci tiek tirgots nevienam nevajadzīgs krāms.[Jūsu klienta vietā es arī izteiktu neizpratni] eto dva.
3. gadījumā, ja klients vēlas, lai glabājat viņam piederošu inventāru, tad Jūsu taisnība - inventārs netiek izvests no LV un pielietojama 21% likme.
Закрыть
Краткое описание нарушения