Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN pri prodazhe nedvizhimosti К списку тем

PVN pri prodazhe nedvizhimosti
Dobrij denj! V 2007 godu SIA preobrela kvartiru bez otdelki dlja sobstvennogo ispiljzovanija. Posle remonta status kvartiri ne menjalsja pod komercheskoe pomeschenie, a ispoljzovlsja kak kvartira v kotoroj prozhivali rabotniki SIA. V etom godu SIA prodajot kvartiru fizicheskomu licu. Vopros: pri prodazhe kvartiri SIA vistavljaet summu s PVN? ili pered prodazhej imeet smisl kvartiru sdatj v naim i posle prodatj bez PVN?
Ingulina
Ingulina 05.11.2010 12:11
7 сообщений на сайте

Ответы (2)

ņemot vērā, ka pārdodat vairāk kā 12 mēnešus[no nodošanas ekspluatācijā] lietotu nekustamo īpašumu, darījums nav apliekams ar PVN un atkarībā no uzskaites metodikas pastāv 2 PVN piemērošanas veidi:

1. iegādājoties un remotējot dzīvokli PVN tika uzskaitīts atsevišķā kontā un dzīvokli nododot ekspluatācijā VID iesniegts pārskats par NĪ būvniecībai uzskaitīto priekšnodokli, kas norakstāms 10 gadu laikā. Šajā gadījumā būtu rēķināma proporcija un PVN jāpalielina.

piem., atskaitītais priekšnodoklis 10000 Ls, no 120 mēnešiem lietošanā dzīvoklis bija 36, tad PVN palielina par 7000=10000x(1-36/120).

2. gadījums nebūtu korekts no PVN piemērošanas viedokļa, bet pieņemsim, ka PVN priekšnodokli atsevišķi neuzskaitījāt un VIDam pārskatu neiesniedzāt. tad proporcija būtu rēķināma pret 2010.gadaapliekamo darījumu summu un ar gada PVN koriģējams PVN priekšnodoklis.

es neņemu vērā apstākli, ka dzīvokli esat lietojuši darbinieku izmitināšanai [nesaistīti ar PVN], kad PVN priekšnodokli par dzīvokli vispār nevarējāt atskaitīt.
Ad
Ad 05.11.2010 12:41
нет сообщений на сайте
Liels paldies par atbildi!
Ingulina
Ingulina 05.11.2010 13:00
7 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.