Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
kādu metodi izvēlēties ēdnīcai? К списку тем
kādu metodi izvēlēties ēdnīcai?
Kādu krājumu inventarizācijas metodi izvēlēties ēdnīcai- pārtraukto vai nepārtraukto. Vai ari nav nozīmes darbības sfērai un var izvēlēties, kura labāk patīk?
Kā nepārtrauktā inventarizācijas metode atspoguļojama Zalktī?
Ответы (11)
Я бы использовала непрерывный. В любой момент есть остатки запасов. Тем более, что это облегчает контроль за работниками. А работники всякие бывают.
Все зависит от того, кто это именно организует. Не будет материально ответственного - не будет ни какого учета.
Piekrītu Julijatim - ja krājumus taisās uzskaitīt grāmatvedis, tad nekādas jēgas nav nepārtrauktajai metodei.
Если речь идет о кафешке "", то там никакого особого учета и не надо. Работают кум, сват и брат. Кто сколько у кого стащил или съел - никого не волнует.
Если же нормальная организация, если квалифицированный повар умеет составить калькуляцию, то лучше чем непрерывный метод - не придумать. Даже при отсутствии спец.программы можно все организовать четко и ясно. Будут всегда известны остатки товара, что поможет рационально составлять меню и закуп продуктов.
Сама небольшое кафе вела и знаю, что реально. Бухгалтер может вести учет соответственно вознаграждению. За 50 латов такой учет вести никто не будет. ИМХО
о кафешке ""= о кафешке "шараш-монтаж"
Vai VID vai kāda cita iestāde nevar man piekasīties, ja izvēlēšos kārtot pēc periodiskās inventarizācijas metodes? Likumā taču nav noteikts, kurš kuru metodi var izmantot?
Ēdnīcā faktiski netiek veidoti baigie krājumi, jo viss tiek iepirkts uz 2-3 dienām, līdz ar to atlikumi ir minimāli- milti, cukurs, eļļa.
Ne man, ne arī priekšniecei nav nepieciešama tā skrupulozā uzskaite, tad laikam palikšu pie pārbaudītām vērtībām- periodiskās inventarizācijas metodes. Gribētos, jau iemācīties ko jaunu un strādāt pēc nepārtrauktās, ko es it kā jau sāku darīt, bet nu kaukulācijas ir neiespējami sadabūt katram ēdienam, katram dienas piedāvājumam un īpašajam.
Kalkulācijas IR nepieciešamas.
Priekšniecei neko nevajag līdz brīdim, kamēr produkti nesāk "pazust".
Nu Jūs taču pati atbildējāt uz savu jautājumu....
Preču uzskaites metode ir vajadzīga neviss VID-am, bet Jums. Ja Jums nav tādas iespējas, preču uzskaiti vest pēc nepārtrauktas metodes-tad nevadiet!
Если Вы собираетесь вести preču uzskaiti pēc nepārtrauktas metodes, то ,простите за нескромный вопрос, какую Вам з.пл. предлагают и сколько времени уйдёт на Всю бухгалтерию такого предприятия?
Par grāmatvedības kārtošanu maksā 80 Ls, bet uzņēmums neatrodas Rīgā.
Vai būs korekti, ja es ar 30. septembri uztaisīšu grāmatvedības izziņu un visas preces, ko līdz šim grāmatoju uz 21 kontu pārgrāmatošu uz 7 kontu? Vai uzskaites metodes maiņa man kaut kā ir jāpamato?
Закрыть
Краткое описание нарушения