Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Компьютерные программы, авторские права и лицензирование

Namu apsaimniekošana - starpniecības pakalpojumi К списку тем

Namu apsaimniekošana - starpniecības pakalpojumi
Sakat, lūdzu, kā rīkojaties ar starpniecības pakalpojumiem (teiksim elektrība koplietošanas telpām vai atkritumu izvešana), vai liekat to apsaimniekošanā, jeb rēķinā atsevisķā ailītē. Doma ir, ka spuldzīšu, slēdžu pirkšanas, nomaiņas likt apsaimniekošanā, bet rēķinu par patērēto elektrību izrakstīt reizi ceturksnī.
Ingamo
Ingamo 09.11.2010 10:58
198 сообщений на сайте

Ответы (13)

Ничего не поняла. Если Вы выписываете счет за обхозяйствование ежемесячно, то в чем проблема вписать и строчки за электроэнергию и вывоз муусора так же ежемесячно? Или я не поняла вопроса?
Aleksja
Aleksja 09.11.2010 12:06
10004 сообщения на сайте
Slinkums rēķināt katru mēnesi
Andaz
Andaz 09.11.2010 17:42
27892 сообщения на сайте
Vieglāk ir katru mēnesi . Atkritumus un elektrību atsevišķās rindās. Materiāli var būt apsaimniekošana, tur jālasa līgums par apsaimniekošanu.
Inz
Inz 10.11.2010 19:21
661 сообщение на сайте
Paldies.
Ingamo
Ingamo 24.11.2010 11:39
198 сообщений на сайте
Jāsāk ar to, ka līgumā jābūt paredzētiem visiem maksājumiem - gan to regularitātei, gan apjomiem.

Es nebūtu priecīgs, ja man katru mēnesi būtu citāds rēķins ar neprognozējamām summām.

Katrā ziņā es celtu pretenzijas.

Padomājiet par to!
Aivars007
Aivars007 24.11.2010 12:20
26984 сообщения на сайте
Mums ir biedrība, paši apkalpojamies, 1 māja, tas elektrības rēķins neliels, bet darbs no tā nemainās. Man vienkārši ērtāk pa dzīvokļiem izmētāt 1 reizi ceturksnī, turklāt strādāju bez atlīdzības. Iepriekš par elektrību vācām tāpat - "trauciņā", kāpņu telpas un āra apgaismojums skaitījās uz 1 fizisku personu - pārņēmām...

Turklāt apsaimniekošana ir mūsu ieņēmumi, bet elektrība neiet ieņēmumumos - tā ir tikai starpniecība...
Ingamo
Ingamo 24.11.2010 14:35
198 сообщений на сайте
Плата за обхозяйствование - это плата за обхозяйствование, т.е на содержание дома в надлежащем виде. И в учете на 6ххх. Многие учитывают электроэнергию при получении счетов на Д7ххх К 5310, а при выписке счетов жильцам Д 2310 К 7ххх. Вот и не получается ни расходов, ни доходов от этого вида услуг. Вы это хотели узнать? Так и писать надо просто. Как бы учитывать?

Ваши собственные расходы по дому будут на какие-то другие семерки.
Aleksja
Aleksja 24.11.2010 16:39
10004 сообщения на сайте
. Iepriekš par elektrību vācām tāpat - "trauciņā", kāpņu telpas un āra apgaismojums skaitījās uz 1 fizisku personu - pārņēmām...

Kāpēc Jums tā jānopūlas bez atlīdzības? "trauciņā" vēl nebiju dzirdējusi.Ja kas, manā mājā arī biedrība pati ved apsaimniekošanu.
Japaina
Japaina 24.11.2010 19:26
10269 сообщений на сайте
Nu tā bija no Padomju laikiem iegājies, viens cilvēks vāca par visiem un tad maksāja, to es saucu "trauciņā".

A bez atlīdzības, jo gribējās zemakus tarifus par siltumu, uzstādījām katlu, ta jau kredīts, liela daļa pensionāri... tā arī bez atlīdzības, toties lētāk dzīvot
Ingamo
Ingamo 24.11.2010 21:22
198 сообщений на сайте
"toties lētāk dzīvot " - классная логика! Недополучить латы, чтобы сэкономить сантимы.
Martinas
Martinas 25.11.2010 09:29
38532 сообщения на сайте
Ja siltuma tarifa maiņa no 48 Ls/MWh uz 20 Ls/MWh ir santīmi, tad - jā..., "toties dzīvot lētāk". Diezgan grūti ir pārliecināt par savas apkures izveidi - pamēģiniet pateikt, ka būs kredīts un būs jāmaksā man arī. Toties tagad es varu nomaksāt rēķinus un man ir labas attiecības ar kaimiņiem..., kad varēsim atļauties, maksāsim grāmatvedim, tas ir, man . Nākotnes vērtību sev ceļu
Ingamo
Ingamo 25.11.2010 10:36
198 сообщений на сайте
Uz nākotnes vērtību neceriet - visi būs pieraduši, ka grāmatvedības kārtošana neko nemaksā.... un tā mēs sūdzamies- grāmatveža darbu nenovērtē, laikam jau paši vien pie tā vainīgi...
Inz
Inz 26.11.2010 20:21
661 сообщение на сайте
Pilnīgi piekrītu Inz.
Martinas
Martinas 26.11.2010 20:48
38532 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.