Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Top grozījumi UIN likuma piemērošanas noteikumos К списку тем

Top grozījumi UIN likuma piemērošanas noteikumos
Ceturtdien, 11. novembrī, Valsts sekretāru sanāksmē tika skatīti Finanšu ministrijas sagatavotie grozījumi likuma Par uzņēmumu ienākuma nodokli normu piemērošanas noteikumos.

Lai ar uzņēmumu ienākuma nodokli netiktu aplikti ienākumi, kas taksācijas periodā rodas no vēl neizlietotiem valsts budžeta ienākumiem, noteikumu projekts paredz no budžeta finansētām institūcijām nodalīt budžeta ieņēmumus un ar tiem saistītos izdevumus no citiem ieņēmumiem un izdevumiem.

Noteikumu projekts paredz aprēķinu, lai noteiktu neatskaitāmo procentu apmēru, kurš ir iekļauts pamatlīdzekļa vērtībā.

Lai novērstu divkāršu viena un tā paša ienākuma aplikšanu ar nodokli, noteikumu projekts paredz, ka ar nodokli apliekamo ienākumu palielina tikai par lielāko likumā aprēķinātajiem ar nodokli apliekamajiem procentu maksājumiem.

Ņemot vērā, ka uzņēmējsabiedrības likvidācijas gadījumā nevar nodrošināt nosacījumu, ka gadījumā, kad tiek pārnesti zaudējumi abiem grupas uzņēmumiem, taksācijas periodam jābeidzas vienā un tajā pašā datumā, tad noteikumu projekts paredz, ka uzņēmējsabiedrības likvidācijas gadījumā šis nosacījums var nesakrist. Savukārt likvidējamās uzņēmējsabiedrības zaudējumus var pārnest uz citu grupas uzņēmumu tikai likvidācijas (izslēgšanas no nodokļu maksātāju reģistra) gadā.
Andaz
Andaz 12.11.2010 13:38
27892 сообщения на сайте

Ответы (1)

Lai nodrošinātu valsts kapitālsabiedrības pilnīgu publisku pārskatu par ziedotājiem, to ziedotajām summām un saņemto ziedojumu izlietojumu taksācijas gadā, tad noteikumu projekts paredz, ka šo pārskatu var iesniegt vienlaikus ar uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarāciju. Noteikumu projekts arī paredz, ka, ja ziedojuma saņēmējs savos pasākumos izmanto ziedotāja logo, tad tas pēc ekonomiskās būtības reklamē ziedotāju, līdz ar to šādam darījumam ir atlīdzības raksturs un to nevar uzskatīt par ziedojumu likuma izpratnē.

Tā kā nodokļu maksātājam ir tiesības veikt nodokļa deklarācijas precizējumus par iepriekšējiem trijiem taksācijas periodiem, kā rezultātā tam var veidoties nodokļa parāds, tad noteikumu projekts paredz, ka šādi veidojušies parādi nav uzskatāmi par nodokļu parādiem.

Grozījumi attiecas arī uz tonnāžas nodokļa aprēķinu - lai nodrošinātu vienveidīgu normu piemērošanu, noteikts, ka par kuģi ar mazāku tilpuma vienību par 100, tonnāžas nodokli nevar piemērot un uzņēmumu ienākuma nodoklis ir jāmaksā vispārējā kārtībā.

Avots: Finanšu ministrija
Andaz
Andaz 12.11.2010 13:38
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.