Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

ES fondu finansējuma atmaksu varēs saņemt ātrāk К списку тем

ES fondu finansējuma atmaksu varēs saņemt ātrāk
Otrdien, 9. novembrī, Ministru kabineta (MK) sēdē tika apstiprināti noteikumi par kārtību, kādā paredzami valsts budžeta līdzekļi Eiropas Savienības (ES) fondu projektu īstenošanai, vienkāršojot un paātrinot ES fondu finansējuma atmaksāšanu.

Noteikumi paredz maksājumu plūsmu ES fondu projektos atkarībā no finansējuma saņēmēja veida, kā arī nosaka iespēju izmaksāt avansu ES fonda finansējuma saņēmējiem atkarībā no finanšu līdzekļu pieejamības. Līdz šim avansa izmaksa bija jāparedz arī aktivitātes īstenošanas noteikumos, kas pēc jauno noteikumu stāšanās spēkā vairs nebūs nepieciešams.
Andaz
Andaz 15.11.2010 17:52
27892 сообщения на сайте

Ответы (5)

Būtiski tiks atvieglota izdevumu deklarāciju sagatavošanas kārtība – ja līdz šim izdevumu deklarācijas sagatavoja atbildīgā iestāde (ministrija) vai sadarbības iestāde (aģentūra), turpmāk to plānots uzticēt sertifikācijas iestādei (Valsts kase). Tādējādi tiktu paātrināta izdevumu deklarāciju sagatavošana un iesniegšana Eiropas Komisijā (EK) par aptuveni 2 nedēļām. Līdz ar to tie finansējuma saņēmēji, kas ES fondu projektus īsteno pēc pašfinansēšanās shēmas, arī finansējuma atmaksu no EK varētu saņemt ātrāk.

Noteikumi arī paredz iespēju sagatavot maksājuma pieprasījumu un saņemt ES finansējuma atmaksu eiro. Līdz šim to varēja darīt tikai tad, ja šāda iespēja bija atļauta attiecīgās ES fonda aktivitātes īstenošanas noteikumos.

Papildus iepriekšminētajam tiek noteikti finanšu disciplīnas pasākumi ES fondu finansējuma saņēmējiem, kas īsteno projektus, kuriem ir piešķirts avansa maksājums. Šādiem finansējuma saņēmējiem jāiesniedz maksājuma pieprasījumi avansa apmērā 6 vai 12 mēnešu laikā, ja projektam piešķirts komercdarbības atbalsts. Pēc minētā termiņa atbildīgā iestāde vai sadarbības iestāde vērtē avansa neizmantošanas iemeslus un var lemt par tā atgriešanu. Līdz šim finanšu disciplīnas pasākumi tika noteikti individuāli līgumos par projektu īstenošanu.
Andaz
Andaz 15.11.2010 17:52
27892 сообщения на сайте
Apstiprinātais noteikumu projekts aizstās MK 2007.gada26.jūnija noteikumus Nr.418 Kārtība, kādā paredzami valsts budžeta līdzekļi Eiropas Savienības fondu līdzfinansēto projektu īstenošanai, kā arī maksājumu veikšanas un izdevumu deklarācijas sagatavošanas kārtība.

Avots: Finanšu ministrija
Andaz
Andaz 15.11.2010 17:52
27892 сообщения на сайте
Ir gan ātrāk. mums pēdējo atmaksu par ceturksni izmaksāja nedēļas laikā pēc lēmuma pieņemšanas par maksājuma apstiprināšanu.
Leldene
Leldene 15.11.2010 23:32
65 сообщений на сайте
Tas priecē. Nākamgad trešajā ceturksnī īstenosim projektu sadarbībā ar ERAF. Vai kādam ir bijusi darīšana?;-)
Tamarina
Tamarina 16.11.2010 08:54
174 сообщения на сайте
Tamarina

man bija, saņēmam 50% par mājas renovāciju
Leldene
Leldene 20.11.2010 17:41
65 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.