Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Saņemts rēķins par pakalpojumiem- grāmatojuma datums К списку тем
Saņemts rēķins par pakalpojumiem- grāmatojuma datums
Saņēmts rēķins 02.08.04 : 100+PVN 18% =118.00Ls par saņemtajiem pakalpojumiem jūlijā , rēķinā ir uzrakstīts pakalpojuma sniegš. datums 01.07.-31.07.
Vai es pareizi saprotu, ka pēc jaunā likuma es varu šo rēķinu grāmatot 31.07.04
D7550.D5721(PVN)-K5310, kaut vai rēķina datums ir 02.08.04, samaksāšu es 10.08.04,
Un PVN 18.00 Ls būs jūlija PVN deklaracijā atskaitits kā priekšnodoklis ?
Paldies!
Ответы (7)
pēc PVN likuma drīkst iekļaut priekšnodoklī jau pie rēķina saņemšanas, bet pakalpojuma sniegšanas datumam būtu jābūt 31.07.2004 , ja pakalpojums, tad pakalpojuma sniegšanas datums ir perioda pēdējā diena.
Cleo, es saņemu r''eķinu 02.08.04, tad tu doma rēķinu grāmatot 02.08.04-pēc rēķina saņemšanas?
PVN likumā 10.pants(1)1)Вычеты можно производить после получения нал.счета или услуги или оплаты аванса. VID трактует это так: то что произошло первым. Я отчисляю в июле( но при этом оговорила это в своей методике), главное не прыгать( один месяц так, другой эдак).И при этом не плохо удостовериться, что счет налоговый/8пункт (5-1), но процентов 30 однако- как-бы НДС в предналог поставить нельзя.Они считают что МЫ должны дрессировать поставщиков, но это бесполезно.
Nastja1, rēķinu Jūs varat grāmatot kad vēlaties 31.07 vai 02.08 vai 10.08, kad apmaksāsiet, tiesības uz priekšnodokli jau ir ar 31.07 pēc PVN likuma. Tikai savien rēķina izrakstītājiem sakiet lai pakalpojuma sniegšanas datumu turpmāk raksta tā perioda pēdējo datumu, un lai nerastos neskaidrības tad rēķina izrakstīšanas datumu arī var likt 31.07., jo pakalpojums noticis jūlijā un viņiem savā PVN deklarācijā jāiekļauj realizācijā par jūliju nevis augustu.
piekrītu Jk, pārbaudiet vai uz rēķina ir visi PVN likuma 8.panta5.1. daļas rekvizīti, tikai tad tas būs nodokļa rēķins uz kā pamata atskaitāt priekšnodokli.
Trudno dressirovat TELE2, kotorije sčet za ijul vipisivajut v avguste i pakalp.sniegšanas datuma konkretno net, tolko period-ijul
Nastja1 nu s etovo i nado bilo na4inatj, shto s4jot ot Tele2 :)) eto u nas tut uzhe mnogo obsuzhdalosj, i tele2, i LMT i Lattelekom.. Eto boljshije zhirnije, im zakoni nepishutjsa
Закрыть
Краткое описание нарушения