Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Prece uz ES: brāķis, daļēja apmaksa, nav CMR К списку тем

Prece uz ES: brāķis, daļēja apmaksa, nav CMR
Labdien!

Kā jūs rīkotos situācijā, kad nosūtīts izstrādājums uz ES, kurš galā atzīts par brāķi. Darījumu kārtoja latviešu ziķeri. Samaksāts avanss (avansu maksāja LR uzņēmums), rēķins ES PVN maksātājam (PVN 0%), CMR nav atgriezts. Nesaņemot CMR, noziņoju PVN2.

Tagad doma tāda- precizēšu atskaites:

1) izņemšu no PVN2

2) kā parasta realizācija, no saņemtā avansa samaksāšu PVN budžetā.

Summas gan nav lielas, bet saprotu, ka bez CMR man nav pierādījumu, ka prece izgājusi no LR, vēl jo vairāk, ka avnsu samaksājusi LR reģistrēts uzņēmums.
Dora36
Dora36 23.11.2010 10:26
351 сообщение на сайте

Ответы (3)

Priekš kam? Vai tad Jūs tiešām taisaties kaut ko piegādāt šim te LV kantorim iekšzemē, piemērojot vietējo PVN likmi? Jums jābūt līgumam ar to LV maksātāju un ES pircēju, ka LV ir tikai maksātājs, bet precessaņēmējs ir EU. Ja tāda līguma nav, CMRa nav, nekā nav... Bet ar ko reāli sis pasakums beidzās? JA viss tā arī paliks - Jūs ar avansu un EU pircēji ar braķi, tad jau nekas nav jālabo, tik jadabū CMR atpakaļ. Ja braķis ir dokumentāli atzīts tad jau tanī galā prece ir saņemta, izpakota un apskatīta. Jus paši vedat vai bija kāds pārvādātājs? Ja paši - tad saražojiet vēl CMRu un aizsūtitiet pircējam ar lūgumu parakstīties par brāķa saņemšanas faktu. Ja pārvadātājs - tad viņam ir jāiesniedz Jums šis te parakstītais CMRs ka pamatojums viņa rēķinam. Varat droši nemaksāt, Jums jau nav nekāds pieradījums tam faktam, ka prece ir piegādāta klientam, nevis ir izmesta kaut kur pa ceļam. Bet tas atkal ir atkarīgs kādus piegādes noteikumus Jūs sarunājat. Tā kā Jūsu jautājuma vnk trūkst informācijas, lai varētu kaut kā Jums palīdzēt.
Tatjana_
Tatjana_ 23.11.2010 10:59
1689 сообщений на сайте
Līgums ir starp mums un ES uzņēmumu. Veda latviešu ziķeri, pavadzīmi arī parakstīja latviešu ziķeri. Tā virtuve diezgan piņķerīga. Viss tika darīts ļoti lielā steigā. CMR sadabūt izskatās diezgan nereāli, jo neviens vairs uz vēstulēm neatbild. Es arī domāju, ka vajadzētu kādu papīrīti par to, ka prece daļēji brāķēta un apmaksa ir avansa apmērā. Līdz ar to vajadzētu samazināt arī darījuma vērtību.

Visvairāk man nepatīk šis gaidīšanas process, jo tūlīt gads beidzas.
Dora36
Dora36 23.11.2010 13:40
351 сообщение на сайте
Tad tiem ziķeriem arī jāsagādā Jums CMR. Papīru tiešām vajag, savādak kāda trešā kompetentā persona var arī neizprast šo virtuvi.

Bet no otrās puses ja nu pilnīgi nekā nav un neko nevar dabūt, ir LV pavadzīme un LV avanss, nevienai pusei nav nekādu pretenziju, kā arī vadībai nav žēl samaksāt lieku PVNu, var jau palikt pie LV avansa un LV pavadzīmes... Ja vien tā bija pārdošanas pavadzīme, nevis pārvietšanas. Tikai tad ums paliks neapmaksāts debiora parāds tā klāt nākušā PVN apmērā.
Tatjana_
Tatjana_ 24.11.2010 09:18
1689 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.