Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
auto noma ar vadītāju
Varbūt varat palīdzēt atrisināt samilzušu problēmu.
Firmai ir autobusi un vadītāji.Firma nodarbojās ar pasažieru pārvadājumiem arī uz ES.Firmavēlās iznomāt autobusu ar vadītāju, kādai citai firmai, kas vēlās braukt uz ES. Līgumā tikai atrunāts iznomā autobusu ar vadītāju.Jautājums kā ar komandējumiem, ja jā, tad kādam jābūt pamatojumam.Jauiepriekš pateicos par skaidrojumiem.
Ответы (44)
Un vēl - nesaprotu, kāpēc pašai jautātājai googlē nepameklēt?
Andaz Paldies, ļoti saprotoši,Jā IIN likuma 17.1 pants.Betšini gadījumā iznomā autobusu ar vadītāju, un nomnieks veic starptautiskos pasažieru pārvadājumus;PVN likuma 7. panta 11.daļa, tikai šaubos kā ar komandējumu dienas naudu?
Kāds Jūsu viedoklis?
Man viedoklis - tie ir transporta pakalpojumi.
Kotletes atsevišķi - mušas atsevišķi!
и автобус с водителем в одном комплекте вряд ли арендуется
тогда уже отдельно аренда авто и отдельно водителя...
а просто транспортной услугой никак не обойтись?
Айвар, интересная у вас логика
у нерезов может быть аренда персонала, а вот в Латвии почему-то нет
что за особый статус опять?
Būs kotletes ar mušām kopā.Tā nu sanāk.
Vāks! Ko piesējāties nomai? Parasti transporta pakalpojumi! Nu taču domājiet ar galvu!:-/
Kāpēc bikses caur galvu jāmauc?
Анда, для того, чтобы создавать себе трудности, а потом мужественно их преодолевать.
izskatās gan, ka mēs te "korī" мужественно их преодолеваем
Andaz,ja transporta pakalpojumi kā ar PVN? Kādā reizē seminārā teica ka PVN vietā ievelkam svītiņu. Vai tiesa? Esmu apjukusi uzņēmējiem savi viedokļi.Tā ir kad ir uz vienu uzņēmumu vairāki, vai pareizāk sakot valdes locekļi.
Svītriņa, ja ES pārvadājums.
Коллеги,у меня сегодня день поднятых тем.:-D
Фирма имеет лицензию на коммерческие перевозки, но транспорт арендует.
Понимаю так, что использовать арендованную машину можно, но водитель должен быть трудоустроен именно на предприятие автоперевозчике.
Правильно?
http://www.likumi.lv/doc.php?id=108617&from=off
5. Nomas līgums attiecas tikai uz autotransporta līdzekļa iznomāšanu. Līgumu nedrīkst papildināt ar pakalpojuma līgumu, kas noslēgts ar to pašu iznomātāju par autotransporta līdzekļa vadīšanu un apkalpi.
7.2. autotransporta līdzekļa vadītāja darba līgums, kas noslēgts ar nomnieku, vai apliecināts darba līguma izraksts, ja autotransporta līdzekļa vadītājs nav individuālais komersants.
Жаль что никто не знает.:-S
Завтра уточню на работе. Экспедицию еще никто не отменял.
Все именно так. Машину можно арендовать, но водитель должен быть вашим. Либо оформлять как экспедицию. Т.е. та вторая фирма оказывает вам услуги по перевозке. Арендовать машину с водителем нельзя.
Альбина, большое спасибо!
Летом была проверка: можно и машину и водителя в аренду, НО все суточные (Германия) приравняли к зарплате и следовательно все налоги.
Закрыть
Краткое описание нарушения