Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Компьютерные программы, авторские права и лицензирование

Tilde, valūtas, apmaksas sasaiste К списку тем

Tilde, valūtas, apmaksas sasaiste
Nu netieku gudra nekādīgi ar grāmatojumiem

Tātad ir EUR konts (SEB) no tā tiek veikti pārskaitījumi latos - piemēram, no bankas iziet 100 EUR, klients par rēķina apmaksu saņem 72 latus. Grāmatoju vienā grāmatojumā

100 EUR - D 2690 (starpkonts) K 2620 (seb EUR konts)

72 LVL - D 5310 K 2690 (šim Tilde izņem ķeksi paziņojot, ka uztaisīts par papildkontējumu)

Starpība no konta 2690 aiziet uz valūtas kursu svārstībām. Viss būtu skaisti līdz brīdim, kad apmaksas mēģinu sasaistīt ar parāda dokumentiem, jo tur man piesaista tikai 70.28 LVL (100 EUR pēc LB kursa) un tie divi lati man paliek karājoties kā parāds.

Kur ir problēma? Tildē vai manās rociņās? Domāju, ka Tildē, jo divās citās programmās tā sasaiste notiek normāli... Banku mainīt varat neieteikt (vadība nepiekrīt) un veikt konvertācijas EUR uz latu kontu, no kura tālāk apmaksāt rēķinus tīri latos arī nepiedāvāt - vadībai tā neesot ērti. Grāmatvedis ar savām problēmām var iet ieskrieties
_susurs_
_susurs_ 24.11.2010 10:42
856 сообщений на сайте

Ответы (29)

Tildē viss ir kārtībā, viņai gar Jūsu 2 latiem nav nekādas daļas.

Kas attiecas uz darījumu reģistrēšanu programmā Tildes JUMIS - aizsūtiet uz tehnisko atbalstu e-pastu ar jautājumu, klāt pievienojot bildes grāmatojumiem un apmaksas kontrolei.
Andaz
Andaz 24.11.2010 10:56
27892 сообщения на сайте
Lai Jums sniegtu atbildi - jāzina:

- kādā valūtā ir grāmatojums (pavadzīmes).
Andaz
Andaz 24.11.2010 11:06
27892 сообщения на сайте
sēžu skatos un nesaprotu kāpēc tik sarežģiti un otrām kārtām kāpēc 100 EUR pārvēršās par 72 LVL??? ja grāmatvedība ir jākārto pēc LB valūtas kursa?
Larao
Larao 24.11.2010 11:29
6767 сообщений на сайте
pieņemot to, ka rēķins ir izrakstīts LVL un maksājamā summa ir 72 LVL tad bija jāmaksā 104.44 EUR???
Larao
Larao 24.11.2010 11:31
6767 сообщений на сайте
Andaz - tur jau tā lieta, ka pavadzīme ir latos, bet pārskaitījums eiro pēc komerckursa.

Labi - tad pasakiet kā vienkāršāk

Rēķins ir latos. 72 lati. Bankas konts ir eiro. Tur stāv eiro (saņemti no ārzemju pircējiem). No tā eiro konta tiek pārskaitīts piegādātājam 72 lati (nevis eiro, bet lati ! - SEB pieļauj tādu opciju un vadība to laipni izmanto), kā rezultātā no eiro konta tiek debetēti 100 eiro (pēc SEB bankas kursa eiro pārdošanai) un blakus izrakstā tiem 100 eiro parādās atzīme, ka ir aizskaitīti 72 lati. Nu tad pasakiet, kā man to vienkārši iegrāmatot
_susurs_
_susurs_ 24.11.2010 11:49
856 сообщений на сайте
nu tādā gadījumā ir peļņa no valūtas kursa starpības kura arī sedz starpību.

papildus grāmatojums uz 5310
Larao
Larao 24.11.2010 11:53
6767 сообщений на сайте
savukārt kā vienkāršāk par papildus samaksu!
Larao
Larao 24.11.2010 11:53
6767 сообщений на сайте
Larao - tur jau tā sāls, ka ja valūtas starpību ieliek kā "papildkontējumu", tad tā summa nepiesaistās pie apmaksas kontroles. Mēģināju jau. Jumis kā apmaksas summu ņem tikai summas no atķeksētajām rindām (pamatkontējumi), bet "papildkontējuma" rinda neļaujas nekādīgi atķeksēta - sistēma bļaustās, ka nav atbilstoši konti iesaistīti. A katru bankas operāciju taisīt kā divus atsevišķus grāmatojumus man nav spēka Ir runa nevis par vienu maksājumu mēnesī, bet par simtiem.
_susurs_
_susurs_ 24.11.2010 12:04
856 сообщений на сайте
dokumenta grupā ir jābūt norādītai atbildtošai apmaksai
Larao
Larao 24.11.2010 12:09
6767 сообщений на сайте
Nu ir norādīta dokumentu grupa, ir... Es taču nevarētu piesaistīt tos 70 latus, ja nebūtu norādīta. Es tikai tos 2 latus piesaistīt nevaru.
_susurs_
_susurs_ 24.11.2010 12:35
856 сообщений на сайте
http://content21-foto.inbox.lv/albums146781761/kaukasnau/24-11-2010/123.jpg

Re kā tas izskatās - teorētiski man tajā sarkanajā aplī vajadzētu ielikt ķeksi, lai man tā kursu starpība piesaistītos apmaksai, bet tā stulbā programma man to neļauj.
_susurs_
_susurs_ 24.11.2010 12:44
856 сообщений на сайте
NU loģiski ka neko arī neļaus!!! lineālu jānopērk nevis programma jālamā

pēdējā kontējumā kur ir kreditoru konts?????
Larao
Larao 24.11.2010 13:29
6767 сообщений на сайте
labāk nomainiet programmu!
Larao
Larao 24.11.2010 13:30
6767 сообщений на сайте
Taisiet otru grāmatojumu.

1) bankas apmaksa D-starpkonts;K-banka(dokumenta tips "-") - apmaksu nepiesaistiet;

2) D-kreditors;D-starpkonts (dokumenta tips "parāda apmaksa") - piesaistiet apmaksu.

Un būs viss vislabākajā kārtībā.

Lai nav jāpārraksta dokumenta būtiskā info - to var nokopēt un tas arī ietaupa laiku.

Jo tiek piesaistīta bankas maksājuma summa, jo tas ir pamatkontējums, tāpēc arī rodas starpība.

Un tad jau ir vienalga - vai Jūs citā dokumentā grāmatojat valūtas svārstības vai kreditoru parādu.

Katrai programmai savas īaptnības Taisot manuāli - arī papildus grāmatojumi jātaisa
Andaz
Andaz 24.11.2010 13:55
27892 сообщения на сайте
Nu skaidrs... Kādi vēl divi grāmatojumi? Man darīt nav ko? Naf.. tad to programmu. Es tikai nesaprotu - vai tiešām tam pašam Tildes Jumis personālam ir grūti izstrādāt programmu tā, lai apmaksas piesaiste būtu iespējama arī valūtas maksājumiem? Kāpēc citi to var, bet viņi nevar?

Bet nu skaidrs tagad, ka vaina nav manī
_susurs_
_susurs_ 24.11.2010 14:16
856 сообщений на сайте
ja nav rociņu, nav arī cepumiņu!

un piesasite darbojas lieliski no/uz kuru valūtu vajag, tikai jāpadomā un jāsakārto visi grāmatojumi
Larao
Larao 24.11.2010 14:33
6767 сообщений на сайте
kā arī protams ir lieliska iespēja

http://www.tilde.lv/portal/go/tilde/3396/en-US/DesktopDefault.aspx

bet vienīgi grāmatvedību viņi nekonsultē, tāpēc pareizi jāuzdod jautājums.

tas ir bez maksas
Larao
Larao 24.11.2010 14:35
6767 сообщений на сайте
Larao, es ar viņiem esmu divas reizes tā nopietni komunicējusi. Stāsti gari, bet vienā gadījumā verdikts bija - pati vainīga. Otrajā atbilde bija - neko nezinam, tāda funkcija nav iespējama. Zini, trešo reizi ar viņiem ņemties nav vēlēšanās nekādas.

Tāpēc jau jautājums bija - KĀ tad iegrāmatot manu situāciju (BEZ diviem grāmatojumiem), lai es to apmaksu varētu sasaistīt ar rēķinu. Jo grāmatojums ir kārtīgs pri kārtīgs
_susurs_
_susurs_ 24.11.2010 15:59
856 сообщений на сайте
_susurs_ Jūsu kārtīgajā pri kārtīgajā grāmatojumā ir MILZĪGS trūkums, kas nesamazina kreditoru parādu!

kamēr tas līdz Jūsu galvai neaizies, tikmēr nekas nemainīsies!

paņemiet uzrakstiet visus grāmatojumus uz papīra un savelciet galus, ar tādiem grāmatojumiem NEKAS jums neiznāks! un tur programma NAV vainīga!

Un Absolūti tur nav vajadzīgs valūtas pārgrāmatojums, jo ja atskaites skatās vienā valūtā - LVL, tad programma visus ciparus pārēķina un izdod atlikumu kāds nu tas sanāk!
Larao
Larao 24.11.2010 16:04
6767 сообщений на сайте
_susurs_

kā reiz priekš Jums

http://www.tilde.lv/portal/DesktopModules/tildeArticlesView.aspx?Alias=tilde&TabId=3977&Lang=en-US&ItemID=337&mid=11693
Larao
Larao 24.11.2010 16:19
6767 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.