Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

fiziskas personas zemes pārdošana К списку тем

fiziskas personas zemes pārdošana
Labdien, varbūt kāds man var palīdzēt ar savām zināšanām! Paldies! Jautājums ir sekojošs - ja fiziska persona vēlas pārdot juridiskai personai zemi, kas pieder viņam jau 12 gadus, tā apliekas ar IIen nodokli. VID skaidro, ka apliekas, ja tur nav 1g bijusi deklarētā dzīvesvieta šai fiz.personai Bet uz plikas zemes neviens nedeklarējas Varbūt kāds zina, vai tiešām ir jāmaksā IIen? Un kur tas rakstīts? Vēlreiz paldies!
Jp2007
Jp2007 25.11.2010 12:22
186 сообщений на сайте

Ответы (2)

Likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" normu piemērošanas kārtība

45. Piemērojot likuma 9.pantapirmās daļas 33.punktu tajā minētais laikposms, kad nekustamais īpašums bijis personas deklarētā dzīvesvieta (12 mēneši), ir jebkuri 12 mēneši pēdējo 60 mēnešu laikā līdz atsavināšanas līguma noslēgšanas dienai.

46. Piemērojot likuma 9.pantapirmās daļas 33.punktu fiziskā persona, kura atsavina nekustamo īpašumu, kas bijis tās īpašumā mazāk par 60 mēnešiem vai vismaz 12 mēnešus līdz atsavināšanas līguma noslēgšanas dienai nav bijis personas deklarētā dzīvesvieta (kas nav deklarēta kā maksātāja papildu adrese), no minētā nekustamā īpašuma atsavināšanas ienākuma maksā nodokli, iesniedzot deklarāciju par ienākumu no kapitāla. Apliekamo ienākumu no nekustamā īpašuma atsavināšanas nosaka kā nekustamā īpašuma atsavināšanas cenas un iegādes vērtības starpību un attiecīgā ieguldījuma vērtības starpību.

47. Piemērojot likuma 9.pantapirmās daļas 33.punktu ja fiziskā persona atsavina nekustamo īpašumu, kas bijis tās īpašumā (no dienas, kad attiecīgais nekustamais īpašums reģistrēts zemesgrāmatā) ilgāk par 60 mēnešiem un vismaz 12 mēnešus līdz atsavināšanas līguma noslēgšanas dienai bijis personas deklarētā dzīvesvieta (kas nav deklarēta kā maksātāja papildu adrese), nekustamā īpašuma atsavināšanas ienākums ir atbrīvots no aplikšanas ar nodokli. Tomēr, ja nekustamais īpašums ir izmantots saimnieciskajā darbībā, ar nodokli ir apliekama summa, ko nosaka saskaņā ar šo noteikumu 48.punktu
Ligucite
Ligucite 25.11.2010 12:31
347 сообщений на сайте
paldies, žēl, ka uz "plikas" zemes pat jādeklarē sava dzīves vieta
Jp2007
Jp2007 25.11.2010 12:46
186 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.