Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Automašinas komisijas tirdzniecība К списку тем

Automašinas komisijas tirdzniecība
SIA nopirka automašīnas/nodarbojas ar auto tirdzniecību/no fiziskas personas Vācija.Var pielietot īpašos noteikumos pie auto pārdošanas,lai PVN rēķināt no starpības.Paldies
Henrietes
Henrietes 25.11.2010 20:17
118 сообщений на сайте

Ответы (1)

VID 29.08.2006.vēstule Nr.15.2.1-9/22791

Par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanu lietoto mantu nomas pirkuma (līzinga) darījumos

Valsts ieņēmumu dienesta Galvenā nodokļu pārvalde sakarā ar vairākkārt uzdotajiem jautājumiem dara zināmu Finanšu ministrijas viedokli par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanu gadījumā, ja tirgotājs pārdot no pārdevēja iegādāto lietoto mantu (arī lietoto automašīnu) uz nomas pirkuma (līzinga) nosacījumiem.

Ministru kabineta 2004.gada13.aprīļa noteikumu Nr.292 "Kārtība, kādā pievienotās vērtības nodoklis piemērojams darījumos ar lietotām mantām, mākslas darbiem, kolekciju priekšmetiem un senlietām" nosacījumi ir piemērojami jebkuram lietotu mantu tirgotājam un pārdevējam, kas atbilst šo noteikumu prasībām. Minētie noteikumi neierobežo tirgotājam tiesības izvēlēties piemērot īpašo pievienotās vērtības nodokļa piemērošanas kārtību, ja apliekamā persona pārdod lietotas mantas uz līzinga apmaksas nosacījumiem.

No tā izriet, ka apliekamai personai pašai ir jāizvērtē, vai persona, kas pārdod tai lietotas mantas, atbilst pārdevēja statusam un vai pati apliekamā persona atbilst tirgotāja statusam atbilstoši minēto Ministru kabineta noteikumu noteiktajām prasībām.
Linete
Linete 26.11.2010 10:31
2983 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.