Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Atbalsta grozījumus likumā par akcīzes nodokli К списку тем

Atbalsta grozījumus likumā par akcīzes nodokli
Ministru kabinets otrdien, 30. novembrī akceptēja grozījumus likumā par akcīzes nodokli, kas paredz degvielai ar 5% biodegvielas piemaisījumu piemērot akcīzes nodokļa standarta likmi un palielināt akcīzes nodokļa likmi bezalkoholiskajiem dzērieniem.

Tā kā kopš 2009. gada 1. oktobra ir obligāts 5% biodegvielas piejaukums Latvijā realizējamajai degvielai, tad degviela ar 5% biodegvielas piejaukumu ir uzskatāma par parasto degvielu. Tādējādi samazinātas akcīzes nodokļa likmes piemērošana degvielai ar 5% biodegvielas piejaukumu ir zaudējusi savu nozīmi, jo vairs nedarbojas kā efektīvs stimuls biodegvielas ražošanai un patēriņam. Ņemot to vērā, nav pamata turpmāk saglabāt šīs samazinātas akcīzes nodokļa likmes, un ar grozījumiem tiek paredzēts degvielai ar 5% biodegvielas piemaisījumu piemērot akcīzes nodokļa standarta likmi:

•bezsvina benzīnam – 269 Ls par 1000 litriem;

•dīzeļdegvielai – 234 Ls par 1000 litriem.
Andaz
Andaz 30.11.2010 16:49
27892 сообщения на сайте

Ответы (1)

Likuma grozījumi paredz arī palielināt akcīzes nodokļa likmi bezalkoholiskajiem dzērieniem no 4 latiem uz 5,2 latiem par 100 litriem. Akcīzes nodoklis tiek piemērots bezalkoholiskajiem dzērieniem – ūdeņiem un minerālūdeņiem ar cukura, citu saldinātājvielu vai aromātisko vielu piedevu un pārējiem bezalkoholiskiem dzērieni, izņemot augļu un dārzeņu sulas un nektāru, dabīgos ūdeņus un minerālūdeņus bez cukura, citu saldinātājvielu vai aromātvielu vielu piedevas. Minētā akcīzes nodokļa likme desmit piemērošanas gados tika pārskatīta un paaugstināta tikai vienu reizi 01.02.2009., to dubultojot (no 2 latiem uz 4 latiem par 100 litriem).

Ar likuma grozījumiem plānots novērst arī iespējamo diskriminējošu nodokļa režīmu biodegvielas maisījumiem, kas ražoti citās ES dalībvalstīs – likumā tiks iekļauta prasība, ka, lai piemērotu samazinātās akcīzes nodokļa likmes biodegvielas un fosilās degvielas maisījumiem, kas ražoti kādā citā ES dalībvalstī, degvielas piegādātājiem, kas veic sajaukšanu citā ES dalībvalstī, jānodrošina, ka degvielas atbilstības sertifikāts par biodegvielas un fosilās degvielas maisījumiem satur papildu informāciju par to, ka taukskābju metilesteris (FAME) ir iegūts no rapšu sēklu eļļas vai pievienotais spirts ir bioloģiskas izcelsmes.

Tāpat likuma grozījumi arī precizē normu par akcīzes nodokļa atmaksu, ja ir konstatēts pārkāpums citā dalībvalstī, nosakot, ka nodokļa atmaksu veic, ja jāizpildās abi nosacījumi: ir pierādījums tam, ka pārkāpums ir izdarīts citā ES dalībvalstī, un ir pierādījumam tam, ka šajā gadījumā akcīzes nodoklis ir samaksāts citā dalībvalstī, kurā pārkāpums tika konstatēts. Likuma grozījumi arī paredz, ka papildu noteikums cigāru un cigarillu definīcijai stājas spēkā 2012.gadā.

Avots: Finanšu ministrija
Andaz
Andaz 30.11.2010 16:50
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.