Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

IIN likmi samazinās uz 25% К списку тем

IIN likmi samazinās uz 25%
Otrdien, 30.novembrī, Ministru kabineta sēdē tika apstiprināti Finanšu ministrijas sagatavotie grozījumi likumā Par iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Likumprojekts paredz samazināt nodokļa standartlikmi līdz 25 procentiem.

Grozījumi paredz, ka situācijā, ja par darba devējam piederoša vai darba devēja rīcībā esošu vieglo pasažieru automobili maksā uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokli, tad personas gūtais labums, izmantojot šo automobili privātām vajadzībām, netiks aplikts ar algas nodokli, un ar šo automobili saistītos izdevumus iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanas vajadzībām atzīs par saistītiem ar saimniecisko darbību.

Likumprojekts paredz, ka Latvijas nodokļu maksātājs varēs piemērot nodokļa atvieglojumu arī par ziedojumiem citās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs vai Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) valstīs reģistrētai nevalstiskai organizācijai. Ņemot vērā to, ka Latvijā tiek nodrošināts sabiedriskā labuma organizāciju darbības monitorings un tām Sabiedriskā labuma organizāciju likumā ir noteikti vairāki ierobežojumi, likumprojekts, lai novērstu izvairīšanos no nodokļiem, paredz noteikt ziedojumu saņēmējam - ES dalībvalstu un EEZ valstu nevalstiskajām organizācijām - ierobežojumus, kas ir līdzīgi Latvijas sabiedriskā labuma organizācijām noteiktajiem.
Andaz
Andaz 01.12.2010 13:53
27892 сообщения на сайте

Ответы (1)

Grozījumi arī paredz neapliekamā minimuma, nodokļa atvieglojuma par apgādībā esošu personu un attaisnoto izdevumu nepiemērošanu tādiem ienākumam, kuriem tiek piemērota samazināta likme vai noteikts samazināts ar nodokli apliekamais ienākums.

Likumprojekts paredz, sākot ar 2011.gadu samazināt administratīvo slogu fiziskajām personām, kas gūst nelielus ienākumus no kapitāla pieauguma. Grozījumi paredz, ka fiziskās personas, kuru ienākums no kapitāla pieauguma nepārsniedz 100 latus mēnesī, deklarāciju par ienākumu no kapitāla varēs iesniegt Valsts ieņēmumu dienestā vienreiz gadā.

Situācijā, kad kredītiestādei kā ienākuma izmaksātājam būs pieejama informācija par ārvalstī ieturēto nodokli no dividendēm par publiskajā apgrozībā esošām akcijām pēc zemākas nodokļa likmes nekā likumā noteiktās (10%), kredītiestāde nodokli ieturēs izmaksas vietā, piemērojot nodokļa likmes starpību starp likumā noteikto likmi un ārvalstī ieturētā nodokļa likmi. Savukārt, ja kredītiestādei būs pieejama informācija par ārvalstī ieturēto nodokli no dividendēm par publiskajā apgrozībā esošām akcijām pēc likumā noteiktās nodokļa likmes vai arī augstākas nodokļa likmes, kredītiestāde nepiemēros likuma noteikumus par nodokļa ieturēšanu izmaksas vietā.

Par likumprojektu vēl lems Saeima.

Avots: FM http://www.fm.gov.lv/?lat/aktualitates/jaunumi/50271
Andaz
Andaz 01.12.2010 13:53
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.