Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN priekšnodoklis, remontējot nomātas telpas К списку тем

PVN priekšnodoklis, remontējot nomātas telpas
SIA "A" nomā no fiziskas personas juridiskās adreses telpas. 2010.gadaaugustā ir veikti renovācijas (faktiski tiek kosmētiski atjaunotas iekštelpas) darbi nomātā nekustamā īpašumā un atskaitīts priekšnodoklis.

VID liek precizēt PVN deklarācijas un pamato to šādi:

"2010.gada augustā ir veikti renovācijas darbi nomātā nekustamā īpašumā YYY un atskaitīts priekšnodoklis Ls xxx,xx. Par nekustamā īpašuma nomu noslēgts telpu nomas līgums ar SIA "A" īpašnieku, valdes priekšsēdētāju, bet par sniegtajiem renovācijas pakalpojumiem ēkas īpašniekam uzņēmums PVN nav aprēķinājis.

Atbilstoši likuma "Par PVN" 1.panta3.punkta nosacījumiem gan nekustamā īpašuma iznomāšana no tā īpašnieka puses, gan nekustamā īpašuma renovācijas veikšana no uzņēmuma kā nomnieka puses ir izvērtējama kā pakalpojuma sniegšana, kas saskaņā ar šī likuma 2.pantaotro daļu ir ar PVN apliekamie darījumi. Par sniegtajiem pakalpojumiem ir jāaprēķina un jāmaksā budžetā PVN. Tātad uzņēmumam par fiziskajai personai sniegtajiem nekustamā īpašuma renovācijas pakalpojumiem bija jāizraksta PVN rēķins."

Kolēģi, padalieties ar domām!

Es šādu interpretējumu redzu pirmo reizi.

Vai varbūt uzņēmums, kurš remontēja telpas ir nepareizi nosaucis remontu par renovāciju!
Ingad
Ingad 03.12.2010 17:08
460 сообщений на сайте

Ответы (4)

Firma no sava īpašnieka nomā biroja telpas, izremontē viņam dzīvokli, atskaitot priekšnodokli. Priekšnodokli var atskaitīt par savu ar nodokli apliekamo darījumu nodrošināšanai. Tāpēc VID grib no jums "izspiest" šo darījumu. VIņiem nepietiek, ka būvmateriālu veikals viņiem samaksā PVN par materiāliem, kurus jūs izmantojāt remontā...

VID kļūst arvien radošāks... Ir jau viņiem taisnība.:-/
Pinkrose
Pinkrose 03.12.2010 17:15
447 сообщений на сайте
Likuma "Par PVN" 1.panat3.punkts skaidro terminus

3)pakalpojumu sniegšana - darījums. kas nav preču piegāde šā panta 2.punktaizpratnē, bet ir:

...

e)nekustamā īpašuma nodošana īpašniekam pēc būvdarbu veikšanas;

Nekustamo īpašumu nenodod atpakaļ īpašniekam , jo turpinās līgums. Par nekustamo īpašumu tiek maksāts nekustamā īpašuma nodoklis par ēkām ( kā saimnieciskajā darbībā izmntotais). Kaut kur taču ir arī jāveic administratīvās funkcijas - nevar mūsu mīļos grāmatvedības pirmdokumentus "nomest kur pagadās". Un galu galā (to Pinkrose "Ir jau viņiem taisnība") ir jau arī pavisam godīgi uzņēmēji.Pati zinu tādus. Vai tas, ka VID kļūst radošāks mūs drīkst "piespiest pie zemes".
Ingad
Ingad 03.12.2010 17:24
460 сообщений на сайте
Tāpēc jau interesējas, ka kosmētiskais remonts nav renovācija. VID darbinieki kļūst arī zinošāki, jo pie renovācijas grozās pavisam citi cipari nekā pie iekštelpu pārkrāsošanas, ja vien neesat atjaunojuši savas iekštelpas par nereālām summām. Protams, ka liksies aizdomīgi un radīsies jautājums par PVN, ja kosmētiskais remonts būs veikts par izmaksām, kas atbilst restaurācijas vai no jauna būvējamu objektu izmaksām.

Ministru kabineta noteikumi Nr.112, Rīgā 1997.gada1.aprīlī

Vispārīgie būvnoteikumi

22. Renovācija - būves vai tās daļas remonts (kapitālais remonts), lai atjaunotu būvi vai tās daļu, nomainot nolietojušos nesošos elementus vai konstrukcijas, kā arī mērķtiecīgu funkcionālu vai tehnisku uzlabojumu ieviešana būvē, nemainot tās apjomu un funkciju.
Zinme
Zinme 03.12.2010 18:22
1187 сообщений на сайте
Prieks kad VID darbinieki paliek zinošāki, tas nozīmē kad mums jābūt vēl gudrākiem un attapīgākiem.
Linete
Linete 04.12.2010 15:26
2983 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.