Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Ieturējumi no darba algas, PVN К списку тем
Ieturējumi no darba algas, PVN
Darbinieks pazaudējis darba telefonu, sods par pazaudēto telefonu tiks iekļauts LMT rēķinā.
Tagad par to būtu veicams ieturējums no darbinieka (uz rīkojuma pamata). Kā man grāmatot LMT rēķinu, ko darīt ar to PVN daļu? Vispār - no darbinieka jāietur ar visu PVN, vai ne?
Ответы (12)
А работник согласен, что с него удержат стоимость? А насчет ПВН Вы погорячились. Фирма же взяла ПВН в предналог при покупке телефона и ничего не потеряла при этом.
No darbinieka neko nevar ieturēt bez viņa piekrišanas.
Ja piekritis, tad jāietur ar visu PVN, jo telefonu zaudēšana nav saistīta ar saimniecisko darbību, lai liktu priekšnodoklī.
divi dāžādi viedokli no kompetentām personām....:(((
LMT nekādus sodus parasti neuzliek - zaudē kaut vai katru dienu pa telefona aparātam.
Acīmredzot, tas bija mazcenas mobilais. Un arī tad sods varbūt, ka atsakāties no abonementa, uz kuru bija pirkts mazcenas mobilais.
Soda naudas (līgumsods) ar PVN neapliek, līdz ar to par pašu sodu kā tādu nekāds PVN nevar būt.
Vēlams uzdot jautājumu saprotamā tekstā - lai trešā kompetentā ppersona varētu saprast.
Nevar taču šiet uzzīlēt šī darījuma detaļas.
Ja ir nolemts, ka darbinieks atmaksās uzņēmumam kaut kādus izdevumus (vai līgumsodu), tad ar darbinieka rakstveida piekrišanu jāietur summa, par kuru esat vienojušies. Tad attiecīgi samazināsit izdevumus un samazināsiet atskaitīto priekšnodokļa summu.
Nevar taču šiet uzzīlēt šī darījuma detaļas. - Var. Bet tad jāgaida līdz ceturtdienai.
Aģents 007 kā vienmēr atbild viskompetentāk.8-)
Nesapratu - tas bija kompliments vai tāds smalks uzbrauciens.
Jā, piedodiet, aizmirsu piebilst - tas ir mazcenas mobilais. Nezinu vēl, kā tas izskatīsies LMT rēķinā, kuru katru dienu to gaidu. Tad vajadzētu būt taam kā līgumsodam?
Par rakstveida piekrišanu zinu, protams.
Ko [manā gadījumā] nozīmē "samazināsiet atskaitīto priekšnodokļa summu"?
Bavaira
Neesmu zīlnieks.
Publicējiet līgumu par mazceno, publiskojiet saņemto rēķinu, tad varēšu dot padomu.
Kā man grāmatot LMT rēķinu...Nezinu vēl, kā tas izskatīsies ...:-< un mēs kā lai to zinām?
Daļa ir soda nauda, tātad bez PVN, un ar to viss skaidrs. Bet daļa summas ir par SIM kartes maiņu, un tā ir ar PVN. Kā man pareizi šo uzskaitīt, iegrāmatot? Ieturēt ar visu PVN vai bez no darbinieka?
Par SIM kartes maiņu es ieturētu ar visu PVN- kur tad citādi to liksiet, neatskaitīsiet tak` priekšnodoklī.
Закрыть
Краткое описание нарушения