Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
celtniecība
Labdien!lūdzu īsu konsultāciju pie celtn.darbuveikšanas kas vajadzīgs:
1.Līgums
2.Abpusēji saskaņota tāme
3.Darbupieņemšanas-nodošanas akts
4.rēķins par veiktiem darbiem.
Kādreiz bija arī Forma Nr.2-vai tāda arī tagad vajadzīga?un ja vajadzīga-kur meklēt paraugu?
Ответы (17)
.Darbu pieņemšanas-nodošanas akts -он же форма 2,он же смета,только название другое,он же гоша,он же жора:-D
Līgums + tāme (līguma neatņemama sastāvdaļa).
Tā pati tāme, tikai ar citu nosaukumu - darbu nodošanas-pieņemšanas akts.
Rēķini - var būt priekšapmaksa, var būt galīgais norēķins (atskaitot priekšapmaksu), var būt viens rēķins par visiem darbiem - beigās, pēc akta.
Forma 2, kā jau rakstīja NAK, tā pati tāme ar nosaukumu "Akts". Tas nosaukums forma 2 no padomju laikiem aizķēries.
Paraugu var meklēt
www.em.gov.lvsadaļā Būvniecība.
Tāmes sastādīšanai ir standarts.
paldies par atbildi.
Aivar007,nekādi neizdevās atrast em.govā paraugu tāmei jeb aktam...kur tieši TUR?
man te pašai ir pieņemšanas-nodošanas akta paraugs tikai par kopsummu,bez darbu un materiālu uzskaitīšanas,tas laikam nederēs??
http://www.likumi.lv/doc.php?id=42807
Ministru kabineta noteikumi Nr.112
Rīgā 1997.gada1.aprīlī (prot. Nr.17 1.§)
Vispārīgie būvnoteikumi
http://www.likumi.lv/doc.php?id=150396
Ministru kabineta noteikumi Nr.1014
Rīgā 2006.gada19.decembrī (prot. Nr.68 30.§)
Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 501-06 "Būvizmaksu noteikšanas kārtība"
Otrā dokumenta 5.pielikums
Tik noteikumus piemēro to būvju būvizmaksu noteikšanai, uz kuru pasūtītājiem attiecas Publisko iepirkumu likums vai likums "Par iepirkumu sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju vajadzībām".
Aivar007,sirsnīgs paldies par palīdzību!
Aija_444,man galvenais bija tāmju veidlapas,ko te arī atradu.Pielietottādas tak varu arī ''parastam''objektam?
Celtniecībai gan pirmais, ko vajag - būvatļauju, projektu...
Andaz,tas viss(projekti,būvuzraugi,licences un atļaujas) ir sagādāts,man tik tā grāmatvedības puse ar glītiem un saprotamiem norēķinu dokumentiem!
Sella
Arī iepriekšējās diskusijās ir daudz materiālu par šo tematu - par rēķiniem ar priekšapkamsu un tml. Atliek vien pameklēt.
ar to meklēšanu ir tā-izsviež ļoooooti plašu info,bet tieši tā aktuālā sīkumiņa -navvvv.
tās pašas tāmju veidlapas-izbradāju vairākus jūsu failus,kur domāju ka varētu būt -nevienā neatradu-tā nu gāju īsāko ceļu-jautāju tieši..
Nav jau tā mīļā brīvā laika, lai visas savas zināšanas un visus savus darbus sakrāmētu savos failos.
Šādiem mērķiem ir
www.likumi.lvwww.vid.gov.lv www.***censored***
www.google.lvu.c.
Daudziem arī
www.vgk.lv
cilvēks no dabas(ja vien viņš ir vesels) ir slinks!un slinkums ir visu lietu dzinējspēks......lai izgudrotu īsāko ceļu ar vismazāko piepūli mērķu sasniegšanā.
jebkurā gadījumā VGK esmu guvusi daudz vairāk info,nekā mīcoties pa mūsu likumdevēju mudžekļiem,kas uzdzen miegu un dziļu riebumu.
Jā, šeit var daudz ko dabūt...
Labāk jau neuzskaitīšu.
Starp citu-šodien rakņājos arī pa jauno profesiju klasifikatora lietām..atradu diskusiju (06.2010),kur arī Tu esi piedalījies.Vai esi salicis jaunos kodus?Cenšos izgudrot kādu īsāku pielikuma darba līgumiem variantu..man 200 darbinieku,katram jādod parakstīt izmaiņas?!un vēl jāpaskaidro,kas tas pa murgu tāds ir..
Neesmu salicis kodus.
Es tagad cenšos darboties pēc Andas ieteikuma - nespraukties visām pudelēm par korķi.
Nosūtu priekšniekiem normatīvos aktus, lai paši izlemj, kurš liks kodus.
Man nav jānoslēdz darba līgumi - daudzi paši ir gudri, paši arī noslēdz.
Закрыть
Краткое описание нарушения