Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Par cik dienām pagarinās atvaļinājums? К списку тем
Par cik dienām pagarinās atvaļinājums?
Darbinieks iet atvaļinājumā no 23.decembrauz 1 kalendāro nedēļu (līdz 29.decembrimieskaitot). Tā kā atvaļinājums pagarinās par svētku dienām (24., 25., 26.), tad pēdējā atvaļinājuma (pagarinājuma) diena būtu 1.janvāris.
Sanāk, ka pagarinājuma laikā 30.12., 31.12, 01.01. atkal ir 2 sarkanie datumi.
Jautājums - vai būtu jāpagarina atvaļinājums vēl par 2 dienām 02.01. un 03.01.? Un darbā jāiznāk tikai 04.01.?
Ответы (19)
30.12 - kopš kura brīža 30.decembrisir svētku diena?
Vienīgā diena, par kuru jāparaina atvaļinājums, ir 24.decembris jo 25.un26.ir brīvdienas.
Ja vien jūsu darbiniekam nebija jāstrādā šajā laikā
Ikvienam darbiniekam ir tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu. Šāds atvaļinājums nedrīkst būt īsāks par četrām kalendāra nedēļām, neskaitot svētku dienas.
Darat kā gribat.
Nekad neesam pagarinājuši par tām svētku dienām, kas iekrīt brīvdienās.
Andaz
ziņojumu: 16373 08.12.2010 15:55
Šis darba likuma pants nozīmē to, ka atvaļinājums pagarinās par svētku dienām neskatoties uz to, vai svētku dienas iekrīt sestdienās vai svētdienās.
Ir bijusi tiesa šajā jautājumā un lemts par labu darbiniekam.
Andaz
ziņojumu: 16373 08.12.2010 15:55
"Sanāk, ka pagarinājuma laikā 30.12., 31.12, 01.01. atkal ir 2 sarkanie datumi."
Es tak saku, ka pagarinaajuma laikaa ir 2 sveetku dienas nevis 3
Ikgadējs apmaksātais atvaļinājums ir pagarināms par VISĀM svētku dienām, kas trāpījušās tā laikā.
Šis precedents bija starp vienu banku un Darba inspekciju, kas sodīja šo banku par atvaļinājuma nepagarināšanu par Mātes dienu.
Risināja tudi-sjudi, bet šovasar Apgabaltiesas galīgs un NEPĀRSŪDZAMAIS LĒMUMS ir - jāpagarina par svētku dienām, neatkarīdi no tā, kurā dienā tās gadījās (VDI vinnēja).
Bet nu demokrātiskajā valstī, protams, katrs dara kā vēlas.
Ja rīkojumā rakstīts, ka piešķirts atv. un vienu kalendāro nedēļu, tad tas ir 7 kalendāra dienas, neskaitot pa ceļam svētku dienas (24., 25., 26., 31., 1.)
Я считаю, что если написана неделя с 23 по 29-е, значит 22-е последний рабочий день перед отпуском, 30-е первый рабочий день после отпуска. Может работнику никакие продления не нужны. Из этих дней и считайте отпуск:
23 - отпуск
24, 25, 26 - праздники (не отпуск)
27, 28, 29 - отпуск.
Итого отпускных 4 календарных дня. Остальное работник имеет право взяит в другое время.
Таки точно так.
Следует рассматривать две ситуации:
- отпуск на одну календарную нИделю (тогда праздники из нее исключаются)
- отпуск с такого-то по такое-то число (тогда просто считает рабочие дни в этом периоде)
Вот с этим и разберитесь
nu gan atbildes! laikam Mu-Maija nav lasījusi DL
Sspule
ziņojumu: 4 08.12.2010 16:02
Ikvienam darbiniekam ir tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu. Šāds atvaļinājums nedrīkst būt īsāks par četrām kalendāra nedēļām, neskaitot svētku dienas.
Protams, ka nelasīju.
Pat nezinu par tādu.
Man tikai liekas (pārkristījos), ka atvaļnājuma divām nedēļām jābūt nepārtrauktām, pārējo laiku, izmantošu kā kreisā kāja vēlēsies.
Maija arī par tādu likumu, droši vien, nav dzirdējusi
Mu-maija>> paldies par pareizu skaidrojumu, kaut gan lielākā daļa to neievēro, protams līdz zināmam laikam.
Es taču nevienam nespēžu.
Man jāsaka paldies vārdamāsai, ka palīdzēja izsekot šai lietai (oficiālā līmenī), jo vispirms man bija tikai tiesas lēmums, kas atcēla VDI sodu par nepagarināšanu. Un tikai pēc gada bija galīgais lēmums (ar visiem numuriem)
Paldies par atbildēm!
Kļuva skaidrāks!
Jaanoskaidro no darbiniekiem, vai vinji grib veel taas papildus 3 vai 5 dienas atpuusties, vai arii grib straadaat un atpuusties citreiz.
ne, neviens negrib papildus atpūsties, visi tā vien raujas uz darbu - labprāt arī jaungada naktī nāktu!
Es gan, Maija, Jūsu rakstos Bilancē pavisam citu viedokli pat atvālinājumiem un svētku dienām izlasu. Bet tas jau gan bija kādu laiku atpakļ - viss mainās...:-/
Nekas nemainās.
No pirmās dienas uzskatīju, ka likumā svētku dienas netiek šķirotas (kurā dienā trāpījušies) - par visām jāpagarina.
Paldies Dievam, visas "Bilances" no pirmās dienas glabāju.
Un ne tikai "Bilancē".
Закрыть
Краткое описание нарушения