Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Bezdarnbieka pabalsts К списку тем
Skalk 08.12.2010 21:20
90 сообщений на сайте
90 сообщений на сайте
Ответы (7)
Ja uzņēmuma valdes loceklis savā uzņēmumā algu nesaņem, un "nodarbinātības dienests" pēc atbrīvošanās no cita uzņēmuma šim valdes loceklim piešķirs bezdarbnieka statusu, tad "sociālie" neatteiks bezdarbnieka pabalstu.
Livijano 09.12.2010 01:40
601 сообщение на сайте
601 сообщение на сайте
Personai, kura ieņem padomes/valdes locekļa amatu komercsabiedrībā un faktiski nesaņem atlīdzību, ir tiesības iegūt bezdarbnieka statusu, ja šāda persona nav reģistrēta Valsts ieņēmumu dienestā (VID) darba ņēmēja statusā. Līdz ar to, ja persona ir reģistrēta VID darba ņēmēja statusā, tad ir nepieciešams sniegt ziņas VID par konkrētās personas darba ņēmēja statusa zaudēšanu.
Šādi laikam būs saprotamāk....
Šādi laikam būs saprotamāk....
Livijano 09.12.2010 01:43
601 сообщение на сайте
601 сообщение на сайте
Paldies kolēģiem par izsmeļošo atbildi.
Ja es sniedzu VID par ņēmēja statusa zaudēšanu, tad viņš tā pat var palikt kā valdes loceklis. Jo šobrīd situācija ir tāda, ka savs uzņēmums nenes nekādu peļņu (nekādus ienākumus neienes) un ja viņu atlaiž, tad paliek tikai valdes locekļi.
Ja es sniedzu VID par ņēmēja statusa zaudēšanu, tad viņš tā pat var palikt kā valdes loceklis. Jo šobrīd situācija ir tāda, ka savs uzņēmums nenes nekādu peļņu (nekādus ienākumus neienes) un ja viņu atlaiž, tad paliek tikai valdes locekļi.
Skalk 16.12.2010 22:42
90 сообщений на сайте
90 сообщений на сайте
Tad sanāk, ka man ir jāsniedz ziņas uz VID par statusa zaudēšanu. Bet vai var būt tā ka uzņēmums paliek tikai ar valdes locekļiem, bet nav reģistrēts neviens darba ņēmējs.
To es saprotu šādi, lai dabūtu pabalstu.
To es saprotu šādi, lai dabūtu pabalstu.
Skalk 04.02.2011 16:08
90 сообщений на сайте
90 сообщений на сайте
SIA var būt darba ņēmēji, kas reāli arī strādā un saņem pat algu no šī SIA, bet valdes loceklis , kas ir arī īpašnieks šim SIA, var atbrīvoties no darba un noslēgt vadības līgumu ar savu SIA. Tā kā viņš turpmāk nav darba attiecībās (ne savā SIA, nedz arī kur citur)var doties uz nodarbinātības dienestu, lai saņemtu bezdarbnieka statusu.
Ja ir vēl jautājumi, rakstat man uz e-pastu: live-z@inbox.lv
Ja ir vēl jautājumi, rakstat man uz e-pastu: live-z@inbox.lv
Livijano 05.02.2011 16:49
601 сообщение на сайте
601 сообщение на сайте
Ja valdes loceklis zaudē statusu kā darba ņēmējs viņš saņems bezdarbnieka pabalstu, bet pats SIA paliks tikai ar valdes locekļiem un bez ne viena darba ņēmēja.Vai tā varētu palikt.
Skalk 16.02.2011 16:30
90 сообщений на сайте
90 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть