Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pamatkapitāla samazināšana К списку тем
Pamatkapitāla samazināšana
SIA dalībnieku sapulcē tika nolemts samazināt pamatkapitāla izveidoto rezervi izslēdzot daļu no pamatlīdzekļiem -ēku. PL sākotnējā vērtība 8150Ls,uzkrātais nolietojums 1710Ls.Pamtkapitālu samazina uz 7800Ls.
Vai pazeizi saprotu,ka darījums netiek aplikts ar PVN un grāmatojumi būs šādi:
D3110 - 7800
K1210 - 6439 (Atlikusī vērtība)
K8190 - 1361 (Pārējie ieņēmumi)
D1290 K1210 - 1710 (Izslēdz nolietojumu)
Ответы (16)
Kāds bija PL norakstīšanas pamats:
prihvatizācija,
ugunsgrēks,
pārdošana?8-)
Kāds bija D3110 grāmatojuma pamats:
UR lēmums,
dalībnieku lēmums?
samazināt pamatkapitāla izveidoto rezervi
Kas tas tāds. Un vispār neko nesaprotu.:-< Paskaidrojiet lūdzu.
Pamats grāmatojumam 3110 UR lēmums par pamatkapitāla samazināšanu.
Pamatkapitāls sastāv no īpašnieku daļām un no sabiedrības izveidotas rezerves 7800Ls par kuru samazina pamatkapitālu.Rezerve izveidota bija ar nolūku,lai varētu izņrmt no PL ēku.
Pirmo reizi kaut ko tādu dzirdu. Kurš kaut ko tādu ir dzirdējis?
Varbūt dzirdat pirmo reizi,bet man melns uz balta papīra statūtos pirms izmaiņu veikšanas ir rakstīts,ka pamtkapitāls satāv no dalībnieku daļām - 178 gab,vienas daļas nominālvērtība 100Ls.Dibinātājiem pieder 100 daļas un 78 daļas veido sabiedrības izveidota rezerve.Kādam nolūkam nav zināms,nekur nevaru atrast sapulces protokolu. Ir sapulces protokols par rezerves izslēgšanu no pamatkapitāla.8-)
Taatad, PL palika bez saimnieka?
Ja es nemaldos tad atdos bez atlīdzības. Bet tā ir tikai informācija nekādu dokumentu nav.Vispār tā vēsture ir sarežģīta un velkās kā kļūda no privatizācijas sākuma,bet atkal tā ir tikai informācija,jo dokumentācija ir daļēja. Pats svarīgākais arguments ir tāds ka nav kam pajautāt kā tur bija īstenībā, lai tagad varētu pareizi noformēt.To ko saka direktors ir viens,bet dabā dažreiz ir savādāk.:-@
Vajag atšķirt PAMATkapitālu no PAŠU kapitāla!
Pēc Lursofta datiem Sabiedrībai pieder kapitāldaļas,bet pēc sapulces protokola,ko es redzu tā tiek dēvēta par sabiedrības izveidotu rezervi:-<
Tad sāciet ar to, ka sagrāmatojiet visu kā pienākas.
D3110 K5440 -7800 (UR lēmums)
D5440 K1210 - 6439 (atlikusī vērtība)
K8190 - 1361
D1290 K1210 - 1710 (nolietojums)
Vai pareizi? PVN deklarācijā neuzrādu?:-O
[img]http://smiles.dolf.ru/dolf_ru_006.gif[/img]
Paldies Andaz ļoti asprātīgiLOL
Prieks, ka vismaz kaut ko Jūs saprotat!
Man pašai šķiet,ka es neko vairāk nesaprotu ne no grāmatvedības,ne no uzņēmējdarbības,jo to ko es redzu - tās ir šausmas.Dusmoties un raudāt vairāk negribās,laikam laiks iet pie dakteraLOL
Es arī neko nesaprotu no jūsu PK palielināsanas darījumiem;-)
Закрыть
Краткое описание нарушения