Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Pieņem grozījumus likumā par akcīzes nodokli К списку тем

Pieņem grozījumus likumā par akcīzes nodokli
Saeima pirmdien, 20. decembrī 2011. gada valsts budžeta pavadošo likumu paketē ir pieņēmusi grozījumus likumā par akcīzes nodokli, kas paredz degvielai ar 5% biodegvielas piemaisījumu piemērot akcīzes nodokļa standarta likmi un palielināt akcīzes nodokļa likmi bezalkoholiskajiem dzērieniem.

Tā kā kopš 2009. gada 1. oktobra ir obligāts 5% biodegvielas piejaukums Latvijā realizējamajai degvielai, tad degviela ar 5% biodegvielas piejaukumu ir uzskatāma par parasto degvielu. Tādējādi samazinātas akcīzes nodokļa likmes piemērošana degvielai ar 5% biodegvielas piejaukumu ir zaudējusi savu nozīmi, jo vairs nedarbojas kā efektīvs stimuls biodegvielas ražošanai un patēriņam. Ņemot to vērā, nav pamata turpmāk saglabāt šīs samazinātas akcīzes nodokļa likmes, un ar grozījumiem tiek paredzēts degvielai ar 5% biodegvielas piemaisījumu piemērot akcīzes nodokļa standarta likmi: bezsvina benzīnam – 269 Ls par 1000 litriem; dīzeļdegvielai – 234 Ls par 1000 litriem.

Likuma grozījumi paredz arī palielināt akcīzes nodokļa likmi bezalkoholiskajiem dzērieniem no 4 latiem uz 5,2 latiem par 100 litriem. Akcīzes nodoklis tiek piemērots bezalkoholiskajiem dzērieniem – ūdeņiem un minerālūdeņiem ar cukura, citu saldinātājvielu vai aromātisko vielu piedevu un pārējiem bezalkoholiskiem dzērieni, izņemot augļu un dārzeņu sulas un nektāru, dabīgos ūdeņus un minerālūdeņus bez cukura, citu saldinātājvielu vai aromātvielu vielu piedevas.

Avots: Finanšu ministrija
Andaz
Andaz 21.12.2010 11:18
27892 сообщения на сайте

Ответы (1)

Аминь! Задолбали!
Aleksja
Aleksja 21.12.2010 14:52
10004 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.