Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Saeima pieņēmusi uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumu К списку тем

Saeima pieņēmusi uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumu
Saeima pirmdien, 20. decembrī 2010.gadavalsts budžeta likuma pavadošo likumu paketē ir pieņēmusi Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likuma projektu, kas no nākamā gada aizstās līdzšinējo ikgadējo transportlīdzekļa nodevu un līdzšinējo nodokļu nomaksu par gūto labumu no darba devējam piederošas automašīnas izmantošanas privātām vajadzībām.
Irena22
Irena22 21.12.2010 14:25
42998 сообщений на сайте

Ответы (4)

Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis tiek ieviests nodevas vietā, lai sakārtotu nodokļu un nodevu sistēmu Latvijā, jo pašreizējā nodeva atbilst nodokļa, nevis nodevas pazīmēm.

Likumā paredzēti atvieglojumi un atbrīvojumi:

1) lauksaimniekiem:

• nodokļa atvieglojums 50% apmērā lauksaimnieciskās produkcijas ražotājiem un atzītai akvakultūras saimniecībai (dīķsaimniecības tipa) par kravas automobili, kas paredzēts dažādu kravu pārvadāšanai, un piekabi, kas paredzēta dažādu kravu pārvadāšanai;

• atvieglojumu piešķiršana 50% apmērā lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām par to īpašumā, valdījumā vai turējumā esošajiem kravas automobiļiem un to piekabēm;

2) daudzbērnu ģimenēm – transportlīdzekļa nodokli varēs samazināt par 20%, ja uz transportlīdzekļa īpašnieka vārda būs reģistrēti vismaz trīs apgādājamie;

3) I un II grupas invalīdiem – viņi ir atbrīvoti no nodokļa maksāšanas par vienu šo personu īpašumā vai turējumā reģistrētu motociklu, triciklu vai kvadriciklu.
Irena22
Irena22 21.12.2010 14:29
42998 сообщений на сайте
Uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodoklis

Jaunais likums ievieš nodokli, kas no nākamā gada aizstās kārtību, kādā ar nodokļiem tiek aplikts labums, ko darbinieks (labuma guvējs) gūst no darba devējam piederoša vai darba devēja rīcībā esoša vieglā automobiļa izmantošanas personīgajām vajadzībām.

Ar uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokli tiks aplikti visi komersanta īpašumā vai turējumā esošie vieglie transportlīdzekļi, izņemot tad, ja tie tiek izmantoti tikai saimnieciskajām vajadzībām. Nodokli administrēs Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) un Valsts ieņēmumu dienests.

Nodoklis nebūs jāmaksā par transportlīdzekļiem, ko komersants izmanto tikai un vienīgi savas saimnieciskās darbības vajadzībām un kurus kā tādus komersants deklarējis CSDD uzturētajā Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā, izmantojot e-pakalpojumus (līdz 1.janvārim, 2011. gadā – no 1.februāra līdz 1.martam). Lai pierādītu to, ka transportlīdzeklis tiek izmantots tikai saimnieciskās darbības vajadzībām, komersantam būs jākārto attiecīga uzskaite un jānodrošina maršrutu kontroles sistēma. Par maršruta kontroles sistēmu uzskata iekārtu, kas uztver globālās pozicionēšanas sistēmas (GPS) satelītu raidītos signālus un nosaka automobiļa koordinātes reālā laikā un vietā. Atsevišķos gadījumos iespējama arī samaksātā nodokļa atmaksa, ko veiks Valsts ieņēmumu dienests.
Irena22
Irena22 21.12.2010 14:29
42998 сообщений на сайте
Tā kā nodoklis būs jāmaksā tikai komersantiem, tad tas nebūs jāmaksā zemnieku saimniecībām, zvejnieku saimniecībām un vēl atsevišķiem kooperatīviem, kas nav komersanti.

Vienlaikus ar jaunās uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa kārtības ieviešanu Saeima atbalstīja arī grozījumus likumā par pievienotās vērtības nodokli (PVN), paredzot ieviest PVN priekšnodokļa atskaitījumu ierobežojumu 20% apmērā vieglās pasažieru automašīnas iegādes izmaksām un ar to uzturēšanu saistītajām izmaksām, kas mazinās administratīvo slogu gan nodokļa maksātājiem, gan VID un vienkāršos arī PVN uzskaiti.

Uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likme tiek noteikta kā mēnesī maksājamā summa atkarībā no transportlīdzekļa motora tilpuma:.

• par transportlīdzekli, kurš ir pirmo reizi reģistrēts pēc 2005. gada 1. janvāra, maksā atbilstoši tā motora tilpumam šādā apmērā:

1) līdz 2000 cm3 – 19 lati mēnesī;

2) no 2001 cm3 līdz 2500 cm3 – 30 lati mēnesī;

3) virs 2500 – 40 lati mēnesī.

• Pārējiem transportlīdzekļiem nodoklis ir 30 lati mēnesī.

Likums pieejams Saeimas mājas lapā:

http://titania.saeima.lv/LIVS10/SaeimaLIVS10.nsf/webSasaiste?OpenView&restricttocategory=148/Lp10

http://www.mk.gov.lv/lv/aktuali/zinas/2010gads/12/211210-fm-19/
Irena22
Irena22 21.12.2010 14:30
42998 сообщений на сайте
Un kā būs ar tiem, kas maksās tos 30 Ls mēnesī - drīkstēs nerakstīt ceļazīmes jeb tāpat būs jāraksta?
Augusto
Augusto 28.12.2010 15:03
66 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.